Pianul Calator - cum ni s-a parut la concertul din Cismigiu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

V-am povestit despre cea de-a treia editie a turneului Pianul Calator si despre initiativa frumoasa a pianistului Horia Mihail.

El si-a propus sa strabata, pana pe 27 aprilie, toate zonele istorice ale tarii, pentru a incata publicul din Romania cu muzica lui.

Astfel, atunci cand am aflat ca pe 13 aprilie, la ora 17.00, muzicianul va sustine un recital in Foisorul din Parcul Cismigiu, nu am putut sa ratam o astfel de ocazie.

Pianul Calator Pianul Calator

Horia si-a ales, pentru calatoria din 2013, un repertoriu integral Beethoven (Patetica, Sonata Lunii, Appassionata ┼či Concertul nr. 4 in Sol major pentru pian si orchestra) si cat timp a cantat, am avut senzatia ca am parasit Bucurestiul si am ajuns intr-un loc in care eram doar noi si muzica.

La fata locului s-au prezentat cateva zeci de persoane, de toate varstele, care s-au bucurat de momentul inedit, au facut poze si au aplaudat dupa fiecare piesa.

Ne-a placut tare mult ca publicul a fost receptiv si ca s-a comportat fix ca la un concert de muzica clasica de la Ateneu, chiar daca pe fundal se auzeau chicoteli de copilasi (Foisorul este amplasat fix langa locul de joaca din parc).

Pianul Calator Pianul Calator

Intre piese, Mihail s-a ridicat de la pian si a multumit celor prezenti si a marturisit ca se simte ca in marele orase din strainatate, unde artistii sunt inconjurati de public.

Concertul nu a durat mai mult de 50 de minute, iar la final, pianistul a ales sa mai faca un bis, pe care-l interpreteaza de obicei, si anume o piesa din repertoriul lui Chopin.

Recitatul s-a incadrat perfect cu vremea frumoasa de afara, iar noi am fost fericiti ca am trait un moment unic in Capitala noastra de multe ori gri si posomorata.

Pianul a fost adus de la Sala Radio, unde, pe 17 aprilie, Horia Mihail va sustine un recital.

Pianul Calator Pianul Calator

Daca nu ati ajuns ieri in Cismigiu, mai aveti o sansa astazi, tot de la ora 17.00, cand pianistul va sustine acelasi concert in foisorul din Parcul Herastrau. Noi va recomandam sa mergeti :)

Asteptam sa ne spuneti si noua, in comentarii, cum vi s-a parut. V-ati dori mai des astfel de evenimente in Bucuresti?

Traseul Pianului Calator puteti sa-l vedeti aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje