Phoenix @ Hard Rock Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vineri seara, Hard Rock Cafe a avut invitati de marca. Pe scena clubului din Herastrau au urcat cei de la Phoenix si ne-au oferit o seara de neuitat. Poate ca multi dintre cei care aud de Phoenix se gandesc (mai ales in ultima perioada) ca vocea lui Covaci nu mai e ce-a fost, insa va rugam sa nu trageti concluzii pripite.

Concertul a inceput putin dupa ora 21:00, iar trupa, in frunte cu Nicu Covaci, a urcat pe scena in aplauzele tuturor. Ne-am strans cu totii cat mai in fata sa-i vedem de aproape pe baietii de la Phoenix, iar inca de la prima melodie cu totii am cantat alaturi de ei. Mainile au fost in aer, iar aplauzele nu s-au oprit, fiind in ritmul muzicii in timpul melodiilor si furtunoase intre acestea. 

Toata lumea s-a simtit bine pe intreg parcursul concertului, de la copii de 5-6 ani, adolescenti si pana la adulti, unii cu un pas deja in varsta a treia si nimeni nu a stat pe loc. Dinspre mese aplauzele se auzeau clar si chiar daca unii nu s-au ridicat de pe scaun, picioarele dansau pe sub masa.

Phoenix Phoenix Phoenix Phoenix

Trecand la cei de pe scena, membrii trupei Phoenix s-au simtit bine si ei. Au cantat si au facut-o ca in vremurile bune. Covaci a facut un pas in spate si a lasat mare parte din melodii pe seama unora mai tineri, insa nu inainte de a dovedi ca inca mai este un artist complet. Astfel, el a cantat o parte din melodii si, desi ne-am fi asteptat sa fie foarte ragusit, acestea au sunat foarte bine. Vocea nu a fost chiar atat de ragusita, ba chiar deloc la primele.

Spre final insa, corzile vocale au inceput sa dea semne de oboseala (un lucru normal, dupa aproape 2 ore de cantat), dar culmea, melodiile au sunat in continuare natural, iar vocea putin ragusita nu a deranjat pe nimeni, probabil datorita backing vocals-ului sau datorita faptului ca melodiile au fost mult mai hard decat de obicei.

Phoenix Phoenix

Pe langa melodiile celor de la Phoenix, un rol destul de important in crearea atmosferei l-au avut si sonorizarea si jocul de lumini, lucruri la care Hard Rock Cafe sta foarte bine. Totusi, daca sonorizarea a parut ca nu are probleme in fata scenei, nu acelasi lucru se poate spune si despre monitoarele in care se auzeau cei de la Phoenix. Covaci a atras atentia sunetistului de cateva ori ca sunt mici nereguli si acestea au fost rezolvate.

Phoenix Phoenix Phoenix Phoenix

Dupa aproape 2 ore de concert, din care nu au lipsit solo-urile de chitara si mai ales mult asteptatul solo de tobe al lui Ovidiu Lipan Tandarica, am reusit sa-i mai tinem pe scena pe cei de la Phoenix pentru bis.

Concertul a fost unul de neuitat si Phoenix a sunat exact asa cum ii sta bine unei trupe celebre pe plan international, iar cei care nu au venit pentru ca au crezut ca Nicu Covaci nu mai este ce-a fost, au avut numai de pierdut.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje