Pentru prima oara la Sziget. Din nou

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol scris de: Miruna Antonescu; Poze de: Andrei Iliescu

Anul acesta s-au facut mai bine de 20 de ani de la prima editie de Sziget. Si 10 ani de la primul Sziget la care am mers. Si 7 Sziget-uri la activ. Lipsa de imaginatie de-a dreptul in materie de vacanta, s-ar zice. Insa la Sziget te intorci mereu pentru ca stii ca te asteapta 7 zile cap coada de zambit, o tona de lucruri pentru care merita sa te intorci, dar si multe lucruri noi.

O groaza de concerte dar care, spre deosebire de alte festivaluri unde sunt motivul principal de "attending", aici sunt eclipsate de multe alte activitati misto care au loc in paralel pe insula. Anul acesta festivalul si-a tras "branding" ca "Island of Freedom" - care oricat de cliseic ar suna, chiar surprinde perfect atmosfera de acolo - si a mutat locatiile clasice de pe insula, astfel incat chiar parea un festival la care veneai pentru prima oara.

Sziget 2013 Sziget 2013

Asa ca eu personal o sa mai tot merg "pentru prima data" la Sziget.

Iata cateva dintre lucrurile care ma fac sa ma intorc:

1. Sziget beach: un loc nou pe insula, in fine si-au facut curaj si au amenajat plaja de pe Dunare, unde de dimineata pana noaptea tarziu lumea dansa sau lenevea.

2. Cortul de ambiental: o placere sa te scurgi pe o pernuta aici la soare, cu un chai cu cardamon si masaj la urechi cu muzica total speciala

Sziget 2013 Sziget 2013

3. Zona romanilor: ei bine, da. Anul acesta am amenajat pe dealul unde ne-am pus corturile un spatiu de chill cu hamace si voie buna, cu tricolor cu tot. Ideea ne-a venit de la concertul Nick Cave, unde am vazut un tricolor in multime si ne-am dus spre el, ca sa constatam ca de fapt o multime de alti romani facusera acelasi lucru.

4. World Music Main Stage: Nu cred ca puteam sa ne punem cortul intr-un loc mai vesel. Aveam de partea noastra copacii care ne ofereau umbra, suport pentru steagul romanesc si hamacele care atrageau straini curiosi. Ca dormeam mai mult de dimineata sau pe dupa amiaza, ne trezeam topaind pe ritmuri balcanice ale Dubioza Kolektiv, Emir Kusuturica, Leningrad sau Transglobal Underground. Un adevarat MainStage care iti dechidea oficial, in fiecare zi, cheful de petrecere.

Sziget 2013 Sziget 2013

5. Zambetele cat cuprinde: cum treci poarta festivalului, n-ai cum sa nu observi cantitatea de zambete pe metru patrat cu sau fara alcool la bord, chiar nu conteaza. Zambetul e contagios si se raspandeste rapid.

6. Parking Bar: un barulet in are liber care aminteste de Expiratul de Vama, doar ca are un DJ care nu doar pune hituri de pe caseta, ci stie sa le si mixeze astfel incat lumea sa sara in continuu. Am petrecut aici multe seri-spre-dimineti de topaiala non stop. Ceea ce va dorim si dvs la anul :)

Sziget 2013 Sziget 2013

7. Padurea fermecata: noaptea Szigetul devine un taram magic. In pomi apar tot soiul de lumini si felinare care te fac sa te simti ca intr-o poveste cu licurici si zane. Sigur, in functie de cantitatea de alcool senzatia este mai mult sau mai putin puternica :)

8. Teatru in aer liber: imaginati-va, printre mii de oameni, niste masini cu roti imense, aripi de foc, urnite de personaje parca culese din Game of Thrones. O adevarata poveste adusa din vremuri de demult. Numele povestii este Firebirds si este pusa in scena de trupa germana specializata pe teatru in aer liber, Titanick.

Sziget 2013 Sziget 2013

9. Roata mare: pare un cliseu de balci. Totul pana te urci o data in ea si vezi minunatia asta de festival. Era ca un trup in care vizualizai energia care ii parcurgea toate meridianele. 360.000 oameni, 5 MainStage-uri, terase si good vibes fara numar.

Vezi mai multe poze de la Sziget 2013
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje