O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Asa cum v-am spus deja, aseara a avut loc Freedom Jazz in the City, unde "the city" a insemnat deja renumitul restaurant Sarpele Roz, locul in care mancarea buna si muzica din alte timpuri fac casa buna impreuna.
 
Noi am ajuns acolo devreme, asa ca am putut vedea cum, intr-un timp foarte scurt, mesele de la Sarpele Roz s-au ocupat, una cate una. Lumea a continuat sa soseasca pana in jurul orei 19.30, cand s-a dat startul concertului propriu-zis cu restaurantul plin. Am apreciat jumatatea de ora de ragaz acordat pana la inceperea cantarii, a fost numai buna pentru primele socializari si pahare inchinate.
 
O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz
 
De fapt, ne-a placut organizarea de pe parcursul intregului eveniment, care s-a tinut in paralel atat in restaurant, cat si in salonul Marul de Aur. Numai niste ospatari de mare angajament ar fi putut tine pasul cu ritmul nebunesc al petrecerii.
 
Dar sa revenim la concertul propriu-zis. Seara a fost deschisa de Laurentiu Horja Trio, care a insemnat Nadine Trohin la voce si Calin Grigoriu la chitara. Ne-am bucurat mult sa-l revedem pe acesta din urma, un artist de exceptie care a cantat alaturi de Steve Vai si care ieri ne-a gadilat placut timpanele cu riff-urile chitarei sale.
 
O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz
 
Publicul astfel dezghetat a continuat sa se delecteze apoi cu trioul de jazz al lui Alexandru Padureanu. Atmosfera era relaxanta, placuta, iar oamenii se simteau excelent; ne-am dat seama dupa zambetele dese, aplauzele si mai dese si, per total, dupa buna dispozitie generala si energia pozitiva transmisa de la artist catre meseni.
 
Ah, nu v-am spus ca ne-am putut infrupta atat dintr-un bufet suedez, cat si din meniul propriu-zis al restaurantului. Ce sa mai, bucate alese, bunatati numai una si una!
 
O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz
 
In cele din urma, au inceput sa cante si headlinerii serii, adica Petrica Andrei Quartet alaturi de invitatul lor special, incredibilul acordeonist Marian Mexicanul. E drept, nu oricine intelege jazzul, dar parca atunci cand artistii din fata ta il combina cu melodii cunoscute - fie lautaresti, fie vechi cantece din folclor - parca ti-e mai mare dragul sa stai sa-i asculti. Unde mai pui ca Ovidiu Lipan Tandarica si Irina Sarbu, prezenti si ei la Sarpele Roz cu ocazia evenimentului, au pus de un jam session ad-hoc cu Petrica Andrei si Marian Mexicanul. In mod evident, a fost cea mai placuta surpriza a serii - pe noi ne-a impresionat foarte tare!
 
De parca toate astea n-ar fi fost de ajuns, cand cele trei ore de jazz au ajuns la final, s-a dezlantuit o petrecere autentica alaturi de ceilalti invitati, iar muzica lautareasca a rasunat in inima Bucurestiului, la Sarpele Roz, pana-n zori de zi.
 
O seara de exceptie la Freedom Jazz in the City, in Sarpele Roz 4.png
 
Nu stim cum sa va zicem asta mai frumos, dar daca n-ati fost acolo, ati avut ce rata! Freedom Jazz in the City a fost un eveniment excelent, care abia asteptam sa se mai repete. Voi ati fost acolo? V-a placut?
 
*Acest articol este platit in scopul promovarii evenimentului Freedom Jazz in the City

Petrica Andrei Trio in concert

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje