Museum of Bellas Artes @ Control

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vineri seara am coborat in Control pentru o seara de NuSoundz (serie de evenimente cu artisti internationali aflati la inceput din zona alternativa, indie si electro) si pentru o portie de balearic beat suedez oferita de Museum of Bellas Artes.

Concertul era anuntat la ora 21:00, dar ca de (prostul) obicei, trupa n-a urcat pe scena decat dupa o intarziere de doua ore si jumatate. O fi atat de greu sa treci pe afis o ora mai apropiata de cea la care chiar incepe concertul? Nu ne asteptam ca suedezii sa urce pe scena fix la 21:00, dar nici sa inceapa sa cante abia la 23:30. In fine, sa zicem ca ne-am mai spalat gustul amar cu muzica pusa de Dan Serbanescu de la The Pixels, desi unele bucati au fost mixate mult prea haotic si au facut ca o parte din public sa se refugieze la bar.

Dar, una peste alta, noua ne-a placut si am apreciat si trupele cu care a ales sa se joace, printre care si suedezii The Knife, pentru ca tot era vorba de o seara suedeza.

Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control

Asa cum am mai mentionat, cei patru membrii ai MoBA, Leo, Joanna, Alice si Fredrik, au urcat pe scena tarziu, la 23:30 si ne gandeam ca totul se va lungi pana dupa ora 01:00 sau undeva pe acolo. Din pacate, totul s-a terminat la putin dupa miezul noptii. Scurt si intens, sa zicem. 

Muzica pe care o fac ne place foarte mult. Cand i-am descoperit, piesele lor ni s-au invartit mult timp prin playerele si capetele noastre, in special coverul superb dupa Who Do You Love de la The Sapphires, caruia i-au dat un touch electro-pop irezistibil. Dar si psihedelica Watch the Glow, piesa cu care s-a si deschis concertul lor si care ne-a amintit de balearic beat-ul facut de jj (posibil sa se numere printre influentele lor, avand in vedere ca sunt tot suedezi).

Dar, odata urcati pe scena, am avut impresia ca este primul lor concert, ca emotiile ii coplesesc in asa masura incat isi vor pierde vocea. Cele doua fete pareau mult prea timide si cuminti. Ne asteptam ca pe scena sa se intample cel putin o nebunie ca cea de la Casiokids sau o explozie de energie cum a fost la Bloodgroup. Din pacate n-a fost deloc asa. E adevarat, pe parcurs lucrurile s-au mai corectat, dar o defectiune tehnica a faultat din nou concertul suedezilor.

Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control
Museum of Bellas Artes @ Control Museum of Bellas Artes @ Control

Au cantat Watch the Glow, Painted Wall, Days Ahead, Who Do You Love, Paloma si, "multumim, la revedere", au scos cablurile din aparatura si s-au dat jos de pe scena lasand publicul cu gura cascata, pentru ca cinci piese nu inseamna un concert. Ei bine, cererea insistenta de bis i-a panicat un pic pe cei patru, pentru ca atunci cand au fost intrebati "that's it?", au ridicat din umeri si au spus "we don't have anymore songs"...

Publicul numeros si entuziasmat (mai entuziasmat decat trupa, rareori vezi asa ceva in Control) le-a indicat si ce piesa sa foloseasca la bis: Who Do You Love.    
Si asa s-a si terminat, cu un gust amar, din toate motivele de mai sus. Am plecat cam dezamagiti de o trupa care ne placea mult. Pe viitor, cand strang piese de un album intreg, speram sa le iasa mai bine live si sa ne viziteze atunci, cu mai mult entuziasm.

1 comentariu

Museum of Bellas Artes @ Control
elena
#1 -

Comentariu nou

ai scris bine, am fost acolo si chiar asa a fost !!!! ce concert e ala cu 5 piese ???? la 30 de lei ????? sa fim seriosi... in rest, ne place la control.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje