Metal Under Moonlight: seara, scena si publicul merg la Gothic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metropotamul a avut chef de roace romanesti. Asa ca a cautat sa vada pe unde ar gasi asa ceva si a gasit rapid solutia: metale serioase in Ageless Club, la a 29-a editie a Metal Under Moonlight.

Cei care au inceput masacrul muzical din Ageless au fost L.O.S.T. Fie ca a fost vorba de tensiunile inerente deschiderii, fie ca au suferit din cauza faptului ca spectatorii nu erau inca bine incalziti, dar nu au reusit sa ma impresioneze foarte tare.

LOST LOST

Au cantat bine, dar din punct de vedere a ceea ce ar trebui sa transmita publicului, au fost aproape de zero. Bine, am putea pune la socoteala faptul ca nu nu erau in formula completa. Cu toate acestea, se simteau bine, pentru ca glumele cu prietenii din public pareau a nu se mai opri. Pentru ce urma sa vina, sa spunem ca a fost decent.

La rand au fost Abigail. Si am facut un pas inainte. Abigail s-a urcat pe scena si n-a dezamagit, desi am vazut persoane care pareau putin debusolate. Nu s-au dat inapoi de la risipa de energie aferenta si au sunat puternic si serios, asa cum trebuie sa sune orice trupa de metale care se respecta.

Abigail Abigail

Au pus pe picioare si publicul, unul care a inceput vizibil sa se agite ceva mai tare, poate ajutat si de licorile care faceau drumul de la bar pe mese. Un recital inspirat, extrem de energic, numai bun pentru ce avea sa urmeze.

Desi nu a fost recitalul vedeta al serii, pentru mine Gothic au fost cei care au transat disputa de noapte. Nu pot sa spun cu exactitate ce s-a intamplat acolo, dar baietii au rupt sala-n doua.

Gothic  Gothic
Gothic Gothic

Un asemenea recital rar mi-a fost dat sa vad din partea unei trupe romanesti: a avut absolut tot. N-a lipsit vreun ingredient din ceea ce este nevoie sa-l faca bestial, si Gothic a aratat ca nu degeaba se urca pe scena de la Wacken cand altii confunda Arena Nationala cu Sala Polivalenta.

Gothic ruleaza serios pe segmentul lor si cine nu i-a vazut trebuie sa nu mai stea prea mult pe ganduri si sa faca pasul spre sala unde canta, pentru ca nu va avea decat de castigat. Gothic au castigat tot: seara, scena si publicul.

Grimegod, desi am putea spune ca au reprezentat recitalul vedeta al serii, s-au situat sub Gothic. Show-ul lor nu a fost atat de dur, de rapid, desi solista se chinuia de mama focului sa ne arate ca are un gat care cu greu poate fi dezlipit de restul corpului.

Grimegod Grimegod
Grimegod Grimegod

Apropos de asta, vocea ei este de apreciat cand vine vorba de growling, dar am unele rezerve serioase ca lucrurile pe care le-am auzit cand a preferat o voce normala au fost de luat in seama. Ma rog, o fi fost ceva de moment. Altfel, sunt o trupa serioasa dar, la fel ca si L.O.S.T., mi s-au parut cumva deconectati. Sau poate ca dupa Gothic venise timpul sa se faca liniste.

Dupa terminarea recitalului, toate cele patru trupe au urcat pe scena alaturi de producatori, prieteni, roadies, tot ce s-a gasit prin zona, dupa care s-au pus pe jam session. S-a cantat aproape orice si, desi Metropotamul a trebuit si el sa ajunga acasa, a aflat ca nebunia s-a terminat dupa 2 noaptea, trecand inclusiv prin blues.

Toti pe scena Toti pe scena

Publicul, desi restrans ca numar, a fost cel care trebuia sa fie. Dupa ce a reusit sa se incalzeasca, s-a descurcat de minune sa pigmenteze atmosfera, fie ca era vorba de formulari de duh si glume, fie de energia traditionala preluata direct de la trupele de pe scena.

Si pentru ca a fost asa cum a fost, a fost tratat regeste de organizator. La inceputul si finalul evenimentului, ca si in pauzele dintre recitaluri, prin tragere la sorti, s-au acordat tricouri, CD-uri, bilete la viitoarele evenimente si tot soiul de alte nebunii care sa-l faca fericit si sa-i arate ca el conteaza. Si asa a si fost, fericit. Si a contat.

Concluzia am tras-o deja mai sus: Gothic si-au adus totul aproape cu o usurinta greu de prevazut.

Una peste alta, un eveniment care spun eu ca a fost reusit, intr-un club care tinde sa devina din ce in ce mai activ pe piata concertelor. Poate nu ar strica inca o privire aruncata acusticii, pentru ca se poate imbunatati, dar altfel nu cred ca i se pot reprosa multe. Fata de data trecuta, cand am mers acolo la concertul lui Terry Lee Burns, lucrurile s-au imbunatatit in mod vizibil.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Mai multe fotografii in galerie
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje