Meshuggah, cel mai sumbru concert de la B'estfest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Meshuggah inseamna "nebun" in idis. Nu asa incep toate descrierile legate de trupa asta? Ceea ce am vazut azi-noapte pe scena B'estfest ne confirma ca baietii nu ar fi putut sa aleaga un nume mai demn si mai potrivit care sa ii reprezinte.

Stii ca a inceput concertul Meshuggah cand chitarele acordate foarte jos si basul incep sa sune a motor de motocicleta sau a Dacie 1300 care porneste greu, intr-o dimineata rece de iarna.

Meshuggah la B'estfest 2012 Meshuggah la B'estfest 2012
Meshuggah la B'estfest 2012 Meshuggah la B'estfest 2012

Glumim prost, caci Meshuggah este o trupa foarte tehnica, experimentata, care stie exact ce ritm sa impuna instrumentelor. Chiar daca uneori ni se parea ca anumite bucati nu au nicio legatura cu restul piesei, acesta e tot farmecul Meshuggah: inteligenta in procesul creativ.

Ar fi multe lucruri tehnice care ar putea fi dezbatute, dar incercam sa cuprindem imaginea de ansamblu si sa spunem doar atat: Meshuggah live sunt foarte intunecati, sumbri, lugubri. Nici miscarile sacadate ale solistului Jens Kidman, care se stramba si se schimonosea facand pe durul, nu ajuta sa ii faca sa para mai prietenosi.

Meshuggah la B'estfest 2012 Meshuggah la B'estfest 2012
Meshuggah la B'estfest 2012 Meshuggah la B'estfest 2012

Sunt rai, duri, extremi si suna demential cand beneficiaza de o sonorizare buna, ca la B'estfest. Ne-a amuzat pana la lacrimi faptul ca in public am vazut, pentru cateva secunde... o cruce. Mare, de lemn, buna de rastignit Cristosi pe ea si de asudat urcand Golgota cu ea in spinare. De fapt, nici nu stim de ce ne miram atata. Satanele pe scena, crucea in public. Nimic mai normal, nu?

Si daca tot am amintit de public, salutam pe aceasta cale, plini de respect si admiratie, crowdsurferii din fata scenei, pe o muzica ce nu se preteaza deloc, dar deloc la asa ceva, in umila parere a Metropotamului.

Am fost la multe concerte si am ascultat o gramada de genuri muzicale "siderurgice", mai mult sau mai putin extreme. Insa doar despre Meshuggah, care ne-au placut la nebunie, putem spune ca, intr-adevar, ne-ar fi frica sa iesim noaptea din casa ascultandu-le muzica la casti.

Meshuggah la B'estfest 2012 Meshuggah la B'estfest 2012

Feeling-ul plumburiu care se lasa peste tine cand ii asculti e dificil de egalat, dovada ca sunt niste instrumentisti calculati si extrem de iscusiti, care noua ne impun un mare respect. Abia asteptam sa-i mai vedem intr-un concert propriu, prelungit.

Voi ati fost la concertul Meshuggah de la B'estfest?

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
1 comentariu

Meshuggah, cel mai sumbru concert de la B'estfest
saureign
#1 -

Fredrik Thordendal

e un chitarist de geniu - ascultati albumul sau solo din 1997.
Concertul Meshiggah a fost cum a trebuit sa fie - super. Chiar ca-i astept la un concert al lor, dedicat.

Ma bucur c-am avut ocazia sa-i revad in aceeasi seara pe magnificii constanteni de la White Walls, una din cele mai bune trupe romanesti.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje