Maria Raducanu & Sorin Terinte in Green Hours

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Din categoria artistilor romani care nu trebuie ratati face parte si cantareata Maria Raducanu, vocalista de jazz si nu numai, pe care am avut placerea sa o ascultam vineri seara in gradina Green Hours, acompaniata de pianistul Sorin Terinte.


Ca sa va spunem cate ceva despre ea, trebuie sa stiti ca Maria Raducanu a invatat muzica pe cont propriu, studiind vioara si chitara inca din copilarie, dupa care a castigat numeroase premii in cadrul festivalurilor de tineret din tara. Dupa o pauza maternala, si-a reluat activitatea pe scena muzicala romaneasca in anul 2000, colaborand de atunci cu numerosi muzicieni de jazz romani precum Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Johnny Raducanu, Vlaicu Golcea, Pedro Negrescu, Sorin Terinte si straini precum Maurice de Martin, Chris Dahlgren sau Siegfried Kessler.

Maria Raducanu & Sorin Terinte in Green Hours Maria Raducanu & Sorin Terinte in Green Hours

Pe plan discografic, Maria Raducanu a inregistrat sapte albume, dintre care "Pe Vale" si "Lumini" au fost cele mai bine primite, si a colaborat la alte albume precum cel al proiectului de avangarda Margento sau albumul "Viata Lumii" al Quartetului Mircea Tiberian.

Intotdeauna incantati de un concert intim, am savurat cu deliciu coverurile Mariei, care ne-a purtat in toate colturile lumii, cantandu-ne in franceza, engleza, spaniola, portugheza si bineinteles, romana. Colaborarea cu Sorin Terinte, pianist de jazz, fost elev al lui Marius Popp, activand in peisjaul muzical londonez, este una cat se poate de fericita, cei doi comunicand in mod exceptional, zambindu-si unul altuia din cand in cand, dand un sentiment placut de prietenie publicului.

           Maria Raducanu & Sorin Terinte in Green Hours           Maria Raducanu & Sorin Terinte in Green Hours

Trilurile si pauzele ei muzicale ii sunt caracteristice stilului vocal, pe care si l-a definitivat o data cu trecerea prin diverse stiluri muzicale in cadrul proiectelor de jazz, muzica traditionala romaneasca, colinde sau muzica experimentala.

Nu pierdeti ocazia sa fiti incantati de vocea Mariei, oricare ar fi formula sau contextul in care ati regasi-o, va garantam ca veti petrece o seara pe cinste in compania ei!


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje