Manowar, povestea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Despre Manowar sunt foarte multe de spus si, ca de fiecare cand se intampla asa ceva, lucrurile sunt si bune, sunt si rele.

Manowar nu s-au aflat ieri pentru prima oara in Romania, iar concertul lor a fost momentul in care Joey si compania si-au lansat noul album, "Lord of steel". Un concert care, surpriza, nu a fost cu nimic deosebit fata de celelalte, exceptie facand faptul ca au cantat mai mult. A, si nu au mai avut probleme tehnice.

Manowar Manowar
Manowar Manowar

Arsenalul cu care navigheaza Manowar este simplu. Heavy-metal direct, uneori poate cam prea simplut, hainele de piele prin care isi declara forta si masculinitatea (hmmm, unii ar spune ca e cam gay sa mai porti chiloti de piele la 50 si ceva de ani, dar asta este...) si, mai ales, fanii pe care ii manevreaza de minune.

Nici concertul de la Bucuresti nu a iesit din tiparele respective. Ca si alte dati, au urcat o domnisoara pe scena. Bine, si aici sunt ceva diferente: data trecuta erau doua si din Bulgaria, acum a fost doua, din Romania.

Si acum, cineva din public a urcat pe scena, a inganat cateva acorduri la chitara si a plecat acasa cu scula lui Karl Logan. Multi chitaristi in Romania asta si priceputi, din cate se vede. Si, bineinteles, vechile piese, pentru ca pe cele noi, ascultand albumul, nu te prea poti baza.

Manowar Manowar
Manowar Manowar

Manowar trebuie inteleasa in primul rand ca o legenda. Practic, imaginea trupei ii precede calitatea muzicala unde, sa fim cat se poate de obiectivi, sunt multe lucruri de spus. Muzica este repetitiva, e vorba de variatiuni pe aceeasi tema si la un test serios de inventivitate si virtuozitate, Manowar ar avea probleme serioase. Tocmai pentru modul in care-si trateaza si cultiva relatia cu fanii, acestia ii rasplatesc pe deplin.

Nici la OST Fest nu a fost altfel, publicul functionand ca motor principal al formatiei. Iar focul de artificii de la final i-a rasplatit pe deplin, aducand Valhalla la numai cateva zeci de metri distanta de betonul incins de la Romexpo. Daca nu ar exista acest mod de a dialoga cu fanii, as spune ca recitalul celor de la Europe a fost superior din toate punctele de vedere. Cu ei in spate, Manowar devin dintr-o data acea trupa care spune povesti si despre care se spun povesti.

Manowar Manowar
Manowar Manowar

Si asa, dupa un recital aproape perfect din punctele de vedere care pot fi luate in considerare cand vine vorba de Manowar, heavy-metal-ul a mai facut o escala la Bucuresti.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Mai multe fotografii in galerie (foto: Mugurel Tudor, Cristina Petrescu)
Toate detaliile legate de OST Fest, cronicile concertelor si galeriile foto pot fi gasite aici:

muzica.metropotam.ro/OST-Fest-2012/
2 comentarii

Manowar, povestea
Razvan G
#1 -

...

Primul lucru care-mi vine-n minte cand ii vad pe Manowar si relatia cu publicul lor, este o fraza a unui ziarist (parca), care spunandu-si parerea despre publicul de wrestling zicea ceva de genul "nu stiu care-s mai periculosi, aceia care se uita si urla de placere neintelegand totul e un circ, sau aceia care stiu ca totul e circ dar se comporta ca si cum totul ar fi pe bune".

Manowar e o trupa perfecta pentru a incepe sa asculti metal, pe la 12-13 ani, lucru care mi s-a intamplat si mie, insa daca ai ramas acolo e o mica problema:)
Altfel, dupa cum spunea si BogDan, aseara am vazut un metal repetitiv, catchy pe alocuri, o voce foarte buna si o sonorizare excelenta.

Iar daca tot s-a vorbit de circ in prima zi poate n-ar fi fost rau sa se spuna 2-3 vorbe si despre circarul de DeMaio.

Manowar, povestea
BogDan
#2 -

@Razvan G

Circar este putin spus :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje