Mala Vita la B'estfest 2012 - am un acordeon si mi-e frica sa-l folosesc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metropotamul a luat o pauza de la metalele extreme care i s-au perindat prin timpane si a hotarat sa isi incerce norocul la B'estfest cu ceva total diferit: Mala Vita. De cum au pus piciorul pe scena, baietii au parut dispusi sa incinga un chef gypsy punk de care ne era foarte dor.

Concertul a inceput in forta, cu o piesa in care ni se canta ceva despre slibovita si... itsy bitsy pants. Acordeonul armoniza chitarele rockeresti, iar solistul sarea si ne indemna si pe noi sa-i urmam exemplul. Apoi, la a doua piesa, a pus mana el insusi pe o chitara acustica si, cantand in spaniola, facea pereche cu chitara electrica si acordeonul. Ce-a iesit? Un fel de balkan rock mariachi, care suna foarte bine.

Mala Vita @ B'Estfest 2012 Mala Vita @ B'Estfest 2012
Mala Vita @ B'Estfest 2012 Mala Vita @ B'Estfest 2012

Tocmai cand credeam ca spaniola si engleza sunt limbile preferate de baieti, acestia ne-au surprins ba cu piese in italiana, ba in sarba (croata?), transmitand vibe-ul multicultural publicului, care gusta din plin ce se petrecea pe scena.

Pe anumite portiuni, Mala Vita suna chiar heavy. Au bucati de rock pur, in care chitarele "marsaluiesc" mandre in prima linie a frontului, acordeonul fiind element secundar.

"God is a flower, God is a beautiful woman, God is a fuckin' gypsy", a spus solistul trupei inaintea piesei God is a Gypsy. Apropo, voua nu vi s-a parut ca frontman-ul aduce putin, din punct de vedere fizic, cu Rob Thomas?

Mala Vita @ B'Estfest 2012 Mala Vita @ B'Estfest 2012

Dar daca i-am laudat, trebuie sa spunem si ce nu ne-a placut la Mala Vita: riff-urile tepene, care daca ar fi fost cantate in mai multe tonuri ar fi sunat mult mai ok, fara sa creeze monotonie. Ah, si faptul ca nu folosesc acordeonul la potential maxim.

Ne-ar fi placut sa fie mai evidentiat cu mai multe solo-uri sau particele in care sa nu mearga in paralel cu riff-urile chitarei - daca nu pe album, atunci macar live, improvizat. Putinele linii melodice in care Mala Vita reuseste sa faca asta stralucesc si sunt memorabile, restul le-am si uitat deja.

Mala Vita @ B'Estfest 2012 Mala Vita @ B'Estfest 2012

Dar asta nu inseamna ca nu ne-am distrat. Metropotamul de serviciu a scuturat pletele, a dansat si s-a simtit tare bine la concertul asta. Mala Vita are potential si speram sa nu se piarda doar pentru ca incearca sa multumeasca, din punct de vedere muzical, pe toata lumea, asa cum ne-au lasat impresia la B'estfest.

Voi v-ati distrat la Mala Vita?

Foto: Gruia. Gasiti pozele si in galerie.

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje