Machine Head la Rock the City 2012 - spargem boxe, frangem inimi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca tot am pornit, cu Soulfly, pe drumul fara de intoarcere al pierzaniei auditive, a doua zi de Rock the City trebuia sa se incheie tot in forta, cu Machine Head. Metropotamului ii place Machine Head by default, dar de cand a avut sansa sa ii vada live, se proclama fan infocat.

Trebuie sa incepem prin a preciza ca suntem extrem de dezamagiti de publicul in numar anemic ramas sa asiste la concertul americanilor. Intelegem si oboseala, si toropeala, dar... sunt Machine Head, trupa care a schimbat felul in care suna rock-ul in America! Macar de curiozitate si de pe margine, si tot ar fi trebuit vazuti.

Machine Head Machine Head
Machine Head Machine Head

Decretam fara prea mari emotii ca Machine Head ia premiu cu felicitari si coronita pentru cea mai buna comunicare cu publicul de pana acum la Rock the City. Daca restul formatiilor au folosit ultraobisnuita reteta veni vidi vici, Robb Flynn, solistul trupei, a discutat cu noi pe tot parcursul concertului.

Si mai surprinsi am ramas cand ne-am dat seama ca ce ni se comunica nu erau simple bla blauri, ci idei chiar faine. Ca de exemplu cea cu dragostea fata de muzica, de dinaintea piesei Darkness Within.

"Music can make you feel like having sex. It can make you feel like getting drunk. That is the beauty of music. It can make you feel something in a world that doesn't want you to feel anything."

Machine Head Machine Head
Machine Head Machine Head

Si chiar dupa acest minunat mesaj, au inceput acordurile piesei, iar noi ne-am dat seama ca Machine Head nu sunt doar niste metalheads suparati, asa cum se aude in legendele urbane. Machine Head sunt artisti desavarsiti, care trec cu usurinta de la ritmuri melodice la growling, de la metal groovy la balade, trecandu-te prin toata paleta de stari specifice. Au reusit chiar sa ne induioseze.

Nu ne-a placut lipsa de mobilitate de pe scena a celor de la Machine Head, caci poate daca ei erau mai energici, reuseau sa starneasca reactii si-n public. In schimb i-am iubit pentru ca i-au laudat pe cei de la Soulfly, despre care au spus ca nu i-au mai vazut de vreo 4 ani live si au reluat legaturile la noi, in Romania. Foarte frumos.

Machine Head Machine Head

Am auzit piese vechi, clasice, precum si multe noutati in setlist-ul de o ora si jumatate al americanilor. Metropotamul de serviciu va marturiseste ca a fredonat Davidian pana acasa si de-atunci merge si aici pe repeat. Machine Head sunt o experienta noua si unica, merita incercati cel putin o data. Noi ii vrem din nou, alaturi de un public care ii merita.

Voi ati mai ramas la Machine Head? Cum vi s-a parut concertul lor?

Foto: Mugurel Tudor. Mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
5 comentarii

Machine Head la Rock the City 2012 - spargem boxe, frangem inimi
Tammuz
#1 -

genial concertul!

"Music can make you feel like having sex. It can make you feel like getting drunk. That is the beauty of music. It can make you feel something in a world that doesn't want you to feel anything." Partea asta nu cred ca o voi uita vreodata.

Totusi,"Nu ne-a placut lipsa de mobilitate de pe scena a celor de la Machine Head, caci poate daca ei erau mai energici, reuseau sa starneasca reactii si-n public. "..UNDE ERATI,FRATILOR?!Aparent nu la acelasi concert cu mine,avand in vedere ca in stanga scenei,la normal circle era pogo,urlete,praf de abia mai vedeam ceva.Publicul a avut reactii,nene!

Machine Head la Rock the City 2012 - spargem boxe, frangem inimi
Razvan G
#2 -

Pacat...

...de o trupa asa de mare, cu asa intentii bune.
Probabil cel mai prost sunet auzit de mine la un headliner.
Daca la Soulfly la pranz simteam intensitatea sunetului in piept, la M. Head nu am simtit nimic. Au fost momente cand (incredibil) NU SE AUZEA BATERIA!!! Am vazut zeci de oameni plecand dezamagiti, in primul rand din cauza sunetului execrabil.
Pacat, caci ceea ce se putea distinge era foarte bine, iar ei aveau o atitudine de toata lauda.

Machine Head la Rock the City 2012 - spargem boxe, frangem inimi
brontozaurel
#3 -

reactii public

Si la Golden Circle a fost agitatie. Rau de tot. Am stat in primul rand la gard si nu m-am uitat in spate, dar...
- se ridicase foarte mult praf, ceea ce i-a facut pe destui din jur sa treaca la "bandit style" (tricou tras in sus pana peste nas); praful nu se ridica daca stai linistit;
- crowd surfing; au ajuns multi pe sus in fata, inclusiv un copchil de 8 ani (asta din ce le-a spus chiar el celor de la paza);

Machine Head la Rock the City 2012 - spargem boxe, frangem inimi
krossfire
#4 -

Hmm

''sunt Machine Head, trupa care a schimbat felul in care suna rock-ul in America!'' - Sa nu exageram!

Altfel, sound prost in toata ziua 2. La Machine Head a fost chiar ok fata de Black Label.

Ziua 3 mult mai ok, cel putin pana la Guns cand am simtit iar ceva zanganeli neplacute si microfoane infundate.

Machine Head la Rock the City 2012 - spargem boxe, frangem inimi
mad
#5 -

Senzational

E a treia oara cand vad Machine Head si de fiecare data am ramas masca. Acum insa bucuria de a-i vedea pe americani impreuna cu gasca, la mine acasa, a fost umbrita de sunetul sinistru de prost, mai ales la primele cateva piese; cu toate acestea si cu tot concertul GNR care mie mi-a placut foarte mult (mai ales ca au cantat mai mult decat in Franta acum doua saptamani), declar MH headliner-ul festivalului in ceea ce ma priveste. Rob Flynn e un excelent comunicator si bine ati punctat cu faptul ca nu-i doar vorbarie goala. In ceea ce priveste publicul: sunt convinsa ca in primele linii a fost nebunie totala, dar spatiul mare neocupat in Golden si amorteala celor care nu erau chiar in fata de tot a dat impresia unor spectatori apatici si "nedemni" de asa concert dinamic.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje