Luna Amara la Rock the City 2012 - mai mult rock, mai putina trompeta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si daca soarele ne ardea, in urechi ne bubuia basul, necunoscuti din alte tari ne faceau cinste cu bere din senin, iar oamenii de la paza dadeau cu spray paralizant in ochii rockerilor turmentati, erau semne ca Rock the City mijise ochii ieri seara, la Romexpo. Luna Amara a fost una dintre primele portii serioase de chitara in aer liber si concertul lor ne-a cazut foarte bine.

Ce-i drept, eram tare curiosi cum suna clujenii nostri alternativi cu noul chitarist - mai ales pe piesele mai vechi. Ei, cum sa sune altfel decat foarte misto? Ne-au placut mult improvizatiile lui, precum si prezenta scenica degajata. Se vedea ca se bucura foarte mult sa faca parte din ceea ce inseamna Luna Amara.

Luna Amara Luna Amara
Luna Amara Luna Amara

Toate piesele auzite la Rock the City au fost din nou reinventate, regandite, reorchestrate, astfel incat sa ne treaca fiori de placere.

Am auzit un Happiness Provider cu un final rapid de tobe si chitare, un Gri Dorian de-a dreptul hipnotic si un In tine tu cand cu nerv, cand introspectiv, melodie la care parca pana si natura s-a tulburat, cu un norisor ivit de nu-stim-unde si o rafala mai serioasa de vant.

Reteta de succes Luna Amara este aceeasi de ani intregi. Mihnea e razvratitul care dedica Albastru tututor jandarmilor care-au dat cu bastonul in oameni in Piata Universitatii, in timp ce Nick (cu un look nou de abia l-am recunoscut!) picura stropul de sensibilitate necesar in trupa, dar nu se sfieste nici sa urle-n microfon "Am ceva cu mintea ta" pe etern actualul Loc lipsa.

Luna Amara Luna Amara
Luna Amara Luna Amara

S-a cantat un melanj de piese atat mai proaspete, cat si foarte vechi, iar Metropotamul de serviciu topaia de fericire ca sonorizarea a fost impecabila si le-am putut savura pe toate asa cum trebuie. Ce-i drept, ne-a fost foarte dor de Luna Amara si un concert care schimba ceva in noi. Si exact asta s-a-ntamplat.

"Oare cat mai trebuie sa cantam piesa asta?", se intreba Mihnea retoric in timp ce toata lumea stransa in fata scenei isi flutura pletele pe Folclor. Luna Amara s-a saturat sa o cante, iar noi ne-am saturat sa ne identificam cu versurile. Iar aseara am simtit ca Folclor a spart intr-adevar buba cu puroi a frustrarilor politice stranse de-a lungul saptamanii care tocmai se incheie.

Cand incepusem sa ascultam Luna Amara, credeam initial ca trompeta este trademark-ul trupei si elementul care o face speciala. Dupa ani intregi, in care am asistat la procesul de maturizare al formatiei, clujenii ne-au daruit Pietre in alb, un album in care trompeta apare pe ici, pe colo, cat sa nu uitam ca exista.

Luna Amara Luna Amara

Si asa, la concertul de la Romexpo, rock si foarte in forta, ne-am dat seama ca Luna Amara reprezinta deja un nume mare pe scena muzicii romanesti. Si nu sunt deosebiti datorita sound-ului unui instrument, ci mesajului si starii de spirit dulce-amaruie pe care o ai dupa ce-ai asistat la un concert de-al lor.

Ne bucuram ca Luna Amara a reusit sa stranga atata public - pentru o prima zi de festival, pe soare, locul din fata scenei era destul de plin. Si ne mai bucuram ca au fost minunati, incantandu-ne dar si punandu-ne pe ganduri. Asta e, de fapt, trademark-ul Luna Amara.

Voi ati fost acolo? V-a placut?

Foto: Cristina Petrescu

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje