Subcarpati - revelatia de la B'Estfest

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stiti genul ala de concert de la care pleci intrebandu-te de ce printre preferintele tale muzicale nu se numara si trupa pe care tocmai ai aplaudat-o cu foc ? Asa a fost pentru noi spectacolul oferit de baietii de la proiectul Subcarpati in a treia zi de B’Estfest.

O fi sarmul lui Bean, o fi fost delir de la prea multa caldura, dar ce am vazut aseara in fata si pe scena Ciuc ne-a placut mai mult decat live-ul lui Caro Emerald si concertul excelent al celor de la Royksopp. Nu avem de gand sa comparam mere cu pere acum, din punct de vedere muzical, Caro, Royksopp si Subcarpati nu au absolut nimic in comun. Ne referim strict la atmosfera, pentru ca pana la urma asta a facut diferenta intre cele trei zile de B’Estfest.

Subcarpati Subcarpati3

Sa ne intelegem, noi nu prea am prizat incercarile numerosilor artisti romani de a reintegra in muzica lor teme si sound-uri venite direct din inima folclorului, dar Subcarpatii au feluri – doar de ei stiute- de a impaca sarba cu trip-hop-ul si horele cu dubstep-ul.  Iar publicul pare sa guste din plin incercarile lui Bean de a reactualiza trecutul.

« B’Estfest, sunteti gata ? », tipa vocalistul aseara pe scena Ciuc. Eram.

Gata pentru o ora de sinceritate in muzica. Pentru ca asta e unul din motoarele proiectului Subcarpati, sinceritatea sentimentului pe care baietii il pun in munca lor. In timp ce-i priveam dand totul pe scena de la B’Estfest, ne-am dat seama ca ei nu lipesc doua forme de muzica diametral opuse ca sa creeze strategii de marketing miraculoase. Ei sunt o tentativa decenta de a asimila folclorul.

Ce au cantat ? Underground folclor, Balada lui Iancu, Atat de personal, Lautar de Bucuresti, Drumul spre pace, Pe deal, in vai, Balada romanului, De cand mama m-o facut ( cu Georgiana Manaila, o domnisoara frumusica, talentata si cam timida) si La cutari ( featuring-ul aroman al Marei).

Subcarpati4 Subcarpati7Subcarpati9 Subcarpati6
 

Iar publicul…mai vioi decat l-am vazut vreodata in cele trei zile de festival. Bratele, picioarele, capul, tigara sau paharul de bere, in toata multimea fiecare misca cate ceva pe ritmurile pe care Bean le arunca cu toata forta catre noi. Carismatic cum l-am tot vazut in concerte la Suie, Bean si-a dominat multimea. Cu multa naturalete, ca intre prieteni vechi.

Singurul nostru regret e ca organizatorii nu le-au rezervat o ora mai tarzie in line-up, sa nu ne fi topit – noi si ei, deopotriva – sub soarele de la ora 17. In rest, managementul spectacolului a fost foarte OK, adica ne-a placut sonorizarea si cam atat avem de spus in sensul asta.

Au cantat Atat de personal si au vrut sa plece. I-am scandat pana s-au intors. Au cantat Te provoc si iar au fugit. I-am fi chemat si de data asta inapoi dar pe scena Coca Cola deja incepusera Les Elephants Bizarres. 

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje