Last Hope la B'estfest - prima si ultima speranta a hardcore-ului bulgaresc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu ne asteptam la prea multe de la Last Hope cand am aflat ca sunt o trupa de hardcore din Bulgaria. Concertul de la B'estfest insa ne-a demonstrat ca ar fi bine sa nu ne subestimam niciodata vecinii de la sud de Dunare.

"Don't be afraid, don't be shy, move the dancefloor", ne indemna solistul intr-o engleza stricata, din care noi trebuia sa ne prindem ca ne ruga sa intram intr-un moshpit pe cel mai mare dancefloor de la festival: campul deschis.

Last Hope la B'estfest Last Hope la B'estfest
Last Hope la B'estfest Last Hope la B'estfest

Rockoteca hardcorista s-a dezlantuit de pe la a treia piesa, cand un membru din staff-ul Last Hope a aprins in mijlocul publicului o steluta portocalie, care arunca vapai si o lumina foarte puternica. Noi am fost indemnati sa incingem circle pit-ul ca hora, in jurul ei. A fost nebunie curata, ce aducea a ritual pagan.

Oamenii alergau strengareste in pit, praful din iarba uscata se ridica intr-un nor catre cer, toata lumea era energica si antrenata. Trebuie sa precizam ca mosheala nu s-a oprit deloc, de la inceputul pana la sfarsitul concertului, fiind poate cea mai buna prestatie rock live, din punctul asta de vedere.

Last Hope la B'estfest Last Hope la B'estfest

S-a facut si o gramada de crowdsurfing - daca simteai ca razele lunii galbene si mari de pe cer nu te mai lumineaza, cineva sigur iti trecea pe deasupra capului, purtat pe brate de cei din jurul tau. Atmosfera incredibila era asemanatoare cu ceea ce vedeam numai pe internet, privind cu jind livestream-urile unor festivaluri mari - sigur, la noi totul se intampla la o scara ceva mai mica.

Ne-a placut ca Last Hope i-au dedicat o piesa (The Light) si lui Hefe, cel care i-a descoperit si care, credem noi, i-a adus prima data in Romania.

Am fost impresionati si de imbracamintea specifica americana (tricouri largi, cu numar pe spate) si miscarile scenice specifice concertelor rock de acolo (piruetele cu chitara in brate fiind cele mai frecvente). Nu stim daca sunt studiate sau le vin natural, prin imitatie inconstienta, dar daca Last Hope au dat-o-n bara la capitolul engleza vorbita, erau mai americani ca oricine prin stil.

Last Hope la B'estfest Last Hope la B'estfest

Si fiindca trupa bulgareasca exista de (tineti-va bine!) 18 ani, am trecut si printr-un hardcore punk delicios, din 1994, pe piesa Away. Ati sesizat si voi ca, in majoritatea pieselor, refrenul consta doar in numele cantecului? La fel si pe Away, semn ca in 18 ani, multe nu s-au prea schimbat. :)

Suntem constienti ca Last Hope nu sunt prea originali si nu reinventeaza roata in materie de hardcore. Cu toate acestea, stiu sa faca atmosfera, sa puna pe jar publicul, sa sune excelent live si sa te faca sa nu-i uiti prea curand.

Last Hope la B'estfest Last Hope la B'estfest

Asa ca, daca intr-o zi va hotarati ca nu aveti chef de mers la sala de fitness sau sa trageti de fiare, alegeti un concert de-al lor in Bulgaria; efectul e acelasi. Si ca sa parafrazam o celebra melodie a zilelor noastre, nu putem decat sa zicem ca Last Hope found hardcore in a hopeless place. Bravo, Bulgaria!

Voi ati topait la concertul Last Hope de la B'estfest?

Iata si galeria foto.

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje