Lansare Oliver, editia de colectie Eros

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Suntem bucurosi sa va vorbim in sfarsit despre lansarea noului album al trupei Oliver, pe numele lui Eros, pe care il asteptam chiar din octombrie 2011, pe cand stateam la taclale cu Doru si ne povestea cum a decurs procesul de infaptuire al acestui al doilea copilas al trupei.

Lansarea virtuala a albumului Eros a avut deja loc din toamna lui 2011, pe site-ul oficial al trupei, unde oricine dorea putea sa downloadeze intregul album, acesta fiind disponibil gratuit pentru public. Aceasta lansare care tocmai a avut loc a onorat un disc de colectie, care cuprinde atat albumul, cat si un DVD cu un making-of, care cuprinde filmari cu trupa, in timp ce compuneau si inregistrau pentru album.

Oliver - Lansare Eros, editie de colectie Oliver - Lansare Eros, editie de colectie

Concertul a avut loc sambata seara in clubul Wings de pe strada Mihai Eminescu, o locatie de altfel foarte interesanta si adecvata pentru concerte de dimensiuni medii spre mari. Spatiul amplu, impartirea dintre bar si sala de concerte, scena spatioasa, sunetul bun si setul de lumini destul de impresionant ne-au lasat cu o parere buna.

Desi publicul nu a fost atat de numeros precum ne asteptam, fanii prezenti i-au primit cu bucurie si entuziasm pe baieti, care si-au facut intrarea in jur de ora 22:30 si au cantat pana dupa miezul noptii, asa cum obisnuiesc si cum le place sa isi desfasoare concertele, pe parcursul a aproximativ doua ore.

Oliver - Lansare Eros, editie de colectie Oliver - Lansare Eros, editie de colectie Oliver - Lansare Eros, editie de colectie Oliver - Lansare Eros, editie de colectie

Senzatiile traite in timpul concertului au fost amestecate, ceea ce a fost interesant din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, stiind destul de multe despre trupa si fiind familiari cu piesele de pe ambele albume, ne-am bucurat sa ascultam interpretari live care au sunat bestial, care au emanat energie si emotie, si in acelasi timp ne-am bucurat sa ii vedem pe baieti pe scena, cantand, stiind ca o fac destul de rar. Acest lucru, de altfel, nu vine fara anumite riscuri, dupa cum am observat, mai ales in ceea ce priveste relaxarea pe scena si empatia cu publicul. Concertul a fost unul asteptat si planuit, in care trupa a dat maximum de energie, straduindu-se ca totul sa iasa bine, dar astfel lasand parca putin la o parte din placerea de a incanta un public si din destinderea de a canta la un instrument.

Totusi, acest lucru nu a avut o importanta semnificativa in economia intregului concert, acesta sfarsindu-se cu un bis prelungit si un entuziasm al trupei de a reveni pe scena si de a mai canta inca trei piese, bine gustate de public.

Oliver - Lansare Eros, editie de colectie  Oliver - Lansare Eros, editie de colectie

Concertul trupei Oliver a avut multe momente in care ne-a facut sa ne simtim in alta parte. Asta pentru ca muzica lor este un amestec fericit de rock alternativ, pop, hard rock, si lista nu se opreste aici, amintindu-ne fie de Red Hot Chili Peppers, fie de Muse, fie de System of a Down, fie de Placebo, lucru care nu a facut decat sa ne mareasca incantarea. Interludiile si micile jocuri de instrumente ale baietilor dintre piese faceau lucrurile si mai delicioase si parca constrastau un pic cu aura poetica oferita de solistul trupei, Doru, si a lui voce care uneori da senzatia ca vrea sa te poarte pe taramuri de poveste.

Concluzia noastra este ca Oliver ar trebui sa cante putin mai des, si sa ne transpuna in lumea lor in locuri diferite din Bucuresti si din tara. In speranta ca dorinta noastra se va indeplini, Metropotam le multumeste pentru concert si il asteapta pe urmatorul!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje