Lake of Tears la OST Fest, cu tot cu lake of sweat si lake of beers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nici Lake of Tears nu sunt straini de concertele din tara noastra, dar asta nu a impiedicat un numar mare de oameni sa se stranga in fata scenei pe cel mai nemilos si crunt soare din vara asta (pana acum). Inainte si chiar in timpul concertului, auzeam glumele cu lake of... diverse lucruri legate de caldura infernala, cele mai dese fiind lake of sweat si lake of beers.

Cand suedezii cu plete predominant balaie s-au urcat pe scena OST Fest, am fost brusc nevoiti sa ignoram vremea optimista si sa ne intoarcem catre adancurile sufletelor noastre. Lake of Tears a fost, in primul si primul rand, un indemn la introspectie.

Lake of Tears Lake of Tears
Lake of Tears Lake of Tears

Misteriosi, interiorizati, cu versuri cand triste, cand bacoviene, cand pline de furie, Lake of Tears canta plini de patima despre altceva decat dragoni, sabii, Satana, jocuri de noroc, droguri si sex, cum am tot auzit pana atunci la festival. Nici nu cred ca mai trebuie sa subliniem cat de bine ne-a cazut. A fost ca o gura de aer proaspat.

Cu exceptia unei mici probleme la boxele din stanga scenei, care au mai parait si la alte trupe, sunetul i-a ajutat sa transmita mesajul unui public vizibil miscat si emotionat. Cand au inceput acordurile de la Forever Autumn - balada care "nici nu e piesa de festival", cum a spus si Daniel Brennare -, ne-am topit, si de data asta nu erau de vina betoanele incinse.

Lake of Tears Lake of Tears
Lake of Tears Lake of Tears

Baietii s-au plans si ei des de caldura cam tot dupa cate un calup de doua piese. Mai ales daca vii din nord, banuim ca nu e deloc placut sau usor sa canti cu soarele in fata. In special pentru Brennare, un solist nevoit sa schimbe tehnica vocala aproape cu fiecare noua melodie in parte. Ne-a placut ca ii reuseste foarte bine sa fie cand melodic, cand sumbru, cand plin de nerv, growling.

Lake of Tears au albume care suna foarte diferit, dar sunt unite de un sound melancolic si enigmatic, atmosfera care s-a asternut si peste OST Fest in timpul concertului lor. Dar fie ca ne trec prin materiale discografice mai vechi, gothic si doom, sau rup tot intr-o demonstratie de energie si forta, ca pe cel mai recent album, Ill Will, Lake of Tears sunt o trupa mare si asta se simte mai ales live.

Lake of Tears Lake of Tears
Lake of Tears Lake of Tears

Metropotamului de serviciu ii pare tare rau ca i-a cam ocolit pana acum, in special din cauza numelui lor lacrimogen-smiorcait. Nu faceti aceeasi greseala. Noi am venit complet nebanuitori la concertul Lake of Tears de la OST Fest si am plecat convertiti fani. Abia asteptam sa revina in Romania!

Voi ati fost la concertul lor de la OST Fest? Cum vi s-a parut?

 

Mai multe fotografii in galerie (foto: Cristina Petrescu, Mugurel Tudor)
Toate detaliile legate de OST Fest, cronicile concertelor si galeriile foto pot fi gasite aici:

muzica.metropotam.ro/OST-Fest-2012/
3 comentarii

Lake of Tears la OST Fest, cu tot cu lake of sweat si lake of beers
AnitallicA
#1 -

minunat concert!
am mers la festival in principal pentru Lake of Tears (si un pic pentru WASP ca nu ii vazusem inainte) si pot spune ca a meritat "suferinta" de caldura.. nu am simtit cele 40 de grade de cand au intrat pe scena pana cand au iesit, pacat ca nu li s-a alocat prea mult timp.. sper ca data viitoare sa aiba concertul lor, si daca va fi iar la arenele romane, cu atat mai bine. poate ma ajuta cineva.. as vrea sa stiu ce piese au cantat si in ce ordine, nu mai imi aduc aminte exact, si-a notat cineva? thanks a L.O.T. :)
Lake of Tears la OST Fest, cu tot cu lake of sweat si lake of beers
Razvan G
#2 -

playlist


Taste of hell
Illwill
Raven Land
The Greymen
Demon You / Lily Anne
House of the Setting Sun
Boogie Bubble
So Fell Autumn Rain
Forever Autumn
Crazyman

@Anitallica...au fost deja a 4-a oara numai la Bucuresti. Cu fiecare vizita se reduc sansele sa-i mai aduca cineva.
Lake of Tears la OST Fest, cu tot cu lake of sweat si lake of beers
anitallica
#3 -

re: playlist
multumesc Razvan! din pacate da, sansele nu sunt mari sa revina prea curand, poate doar tot asa la un festival.. dar nu vor fi cap de afis. nici la arene cand au cantat nu se calca lumea in picioare.. poate vin dupa lansare de album nou.. one can hope. din nou, mersi de playlist!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje