Lacuna Coil la Rock the City 2012 - pe album suna mai bine

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu putem sa spunem ca suntem cei mai mari fani Lacuna Coil, dar mereu ne-a placut cum italienii incearca sa imite mai degraba rock-ul american decat sound-ul general european. I-am asteptat la Rock the City, dar din pacate prestatia lor live nu ne-a convins ca am mai dori sa repetam experienta.

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost sunetul execrabil, de care doar doua trupe din line-up-ul zilei a doua de festival au scapat, Soulfly si Machine Head. In loc sa impuna un ritm clar, tobele ne zgandareau timpanele intr-un mod nefericit.

Lacuna Coil Lacuna Coil
Lacuna Coil Lacuna Coil

De parca ghinionul acesta nu ar fi fost suficient, vocea Cristinei Scabbia nu ne-a impresionat nici pe departe atat de mult pe cat ne-am fi asteptat. Nu suna rau, dar ne-am lovit de o gramada de gherle si chiftelute, dintre care unele chiar flagrante, pe piese care nu ar fi meritat asemenea schilodiri, ca Give Me Something More.

Ce ne-a placut, totusi, a fost energia trupetilor, care acopereau scena si se miscau incontinuu, energie care a fost transmisa si publicului. La Our Truth toata lumea sarea, mosheala era in toi, praful se ridica in aer, iar Cristina batea si ea in tobe. Nebunie curata.

Lacuna Coil Lacuna Coil
Lacuna Coil Lacuna Coil

La alte piese insa totul stagna, iar instrumentistii ni se pareau plictisiti. Vorba cuiva, tobosarul ar fi avut timp sa se si scarpine-n barba intre doua batai.

Cristina Scabbia nu a venit imbracata in tinuta de diva rock, asa cum ne-am imaginat-o mereu pe scena. A optat pentru comoditate, pantaloni ceva mai atipici si o coafura pe care trebuie sa ai mare grija cum o porti, caci pana la a te transforma in Skrillex nu mai e decat un pas.

Lacuna Coil Lacuna Coil
Lacuna Coil Lacuna Coil

Zicea intr-un interviu ca, pentru ea, cel mai mare compliment pe care i l-ar putea face un fan este sa ii spuna ca are voce frumoasa. Are, dar daca canti rock melodic si vocea te lasa cand ti-e lumea mai draga, nu iese altceva decat o lalaiala.

Asa ca oricat de dragi ne-ar fi piesele de pe noul album - pe care vi-l recomandam calduros -, mai ales Kill the Light si Trip the Darkness (cu tot cu clipul sau Yin-Yang), concertul de la Rock the City a lasat de dorit din punct de vedere tehnic si vocal.

Lacuna Coil pe album? Oricand. Live?... Ne mai gandim.

Voi cum v-ati simtit la concertul italienilor de la Rock the City?

Foto: Mugurel Tudor. Mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
1 comentariu

Lacuna Coil la Rock the City 2012 - pe album suna mai bine
Ioana
#1 -

Comentariu nou

Cristina Scabbia, imbracata in tinuta de diva rock pe scena? Nevah. Nu e stilul ei.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje