Jason Webley in Underworld, un concert pe care nu ar fi trebuit sa il ratati

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Weekendul trecut am fost in Underworld sa-l ascultam pe Jason Webley si ne pare rau ca nu ne-ati ascultat sfatul sa veniti sa-l vedeti si voi. Nu ca ati fi avut prea mult loc, Underworld-ul e tare mic, dar pe baiatul asta merita sa-l asculti si stand pe scarile de afara.

Cine o fi Jason Webley asta, va intrebati probabil. Pentru ca am remarcat, intreband in stanga si in dreapta, ca nu e defel cunoscut, o sa va spunem. E un american de 37 de ani, care canta la chitara, la acordeon si la pian, care isi compune singur piesele si tot el le canta. Nu singur, ca acum, cand a fost un fel de one-man unplugged show, ci acompaniat de o trupa cu vioara, muzicuta, contrabas, intrumente de suflat, metalofon si percutie. Ce am vazut noi pe scena Underworld a fost un fel de Jason Webley... in esenta.

Jason Webley Jason Webley
Jason Webley Jason Webley Jason Webley Jason Webley

Se poate sa-l mai fi auzit cantand pe o cu totul alta voce in duet alaturi de Amanda Palmer, cu care intruchipeaza surorile siameze Evelyn Evelyn, cantand amandoi in acelasi timp, fiecare cu o singura mana, la pian, chitara sau acordeon.

Am fost deci la concert, si tare rau ne-a parut ca nu a cantat intr-o sala care sa ii ofere publicul numeros pe care il merita. A facut ce a vrut cu noi toata seara. Ne-a pus sa plangem precum viorile, sa vibram ca tromboanele, sa batem din palme, ne-a invatat sa cantam, nu s-a suparat ca eram majoritatea cam afoni (si unii chiar afumati bine). Ne-a cantat (la alegerea noastra) cateva piese din seria "golden oldies" si ne-a facut sa credem ca stiam toti pe de rost fenomenalul hit al anului, Hockey Star.

Jason Webley Jason Webley
Jason Webley Jason Webley

Ne-a adus aminte de felul in care Bobby McFerrin, calm si mucalit, a reusit sa joace pe degete intreaga Sala a Palatului si din acest motiv credem ca baiatul asta modest si cu un zambet trist are nevoie de un public pe masura felului in care face spectacol.

Urmarindu-l pe pagina de Facebook in ultimele saptamani, am citit si aventurile lui in turneul european - in Germania i s-a furat acordeonul (dar a facut rost de altul), iar in dimineata concertului de la Bucuresti a plecat cu autocarul de la Chisinau. Pe scena de la Bucuresti a aparut cu valiza cu tot, cu pantofii plin de praf, ca un menestrel contemporan care calatoreste singur, cu instrumentele in spate.

Speram sincer sa aveti ocazia sa-l mai vedeti la Bucuresti.

 .

 .

Playlist aproximativ


February Relaxing Her Fingers After A Short Winter's Grip
Icarus
Music That Puts Everything Together
There's Not A Step We Can Take That Does Not Bring Us Closer
Hockey Star
Dance While The Sky Crashes Down
Map
Ways to Love
Against the Night
Drinking Song
Last Song

P.S. Pentru a ramane pe o nota pozitiva, nu o sa va povestim despre concertul din deschidere, cu "special guest Dude", care a fost un rateu atat de glorios incat l-am considerat aproape un moment comic.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje