Ian Brown, UNKLE Sounds si Suie Paparude, la Control Day Out

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand spui Ian Brown, te gandesti la Madchester si The Stone Roses si pleiada de formatii pe care domnii i-au influentat. Chiar daca nu iti place muzica lui, nu poti sa negi ca este o legenda. Asa ca, atunci cand s-a anuntat venirea lui Brown in cadrul Control Day Out, am stiut ca nu vom rata concertul sub nici o forma.

Cand am ajuns pe Arenele Romane, locul parea cam gol, desi era deja aproape 8.30. Cativa oameni in fata scenei, cativa rataciti pe la standurile cu bauturi. Sigur, era de abia opt si jumatate, dar parca ne asteptam la mai mult. Insa teama ca Ian Brown nu o sa aiba un public demn de el a disparut incet incet, pe masura ce Arenele s-au umplut.

Fie ca asculti sau nu Suie Paparude, e greu sa nu recunosti ca stiu sa anime publicul. Ceea ce au si facut aseara. Sunt genul de formatie care trebuie sa nu iti placa deloc ca sa nu dai macar din picior si care, atunci cand muzica nu te satisface, macar reuseste sa te amuze cu replicile dintre melodii si sa iti puna un zambet pe buze la versuri ca “imi pun gluga-n cap si barba tip Iorga”. Totusi Suie nu sunt o formatie care sa o asociezi cu Ian Brown si de aici o usoara nepotrivire. In acelasi timp, recunoastem, nu stim cine altcineva ar fi mers in deschidere.

Suie Paparude @ Control Day Out Suie Paparude @ Control Day Out

Nu spunem ca lumea nu s-a simtit bine. Publicul a fost receptiv si a ridicat mainile in aer de cate ori le-a cerut Dobrica sau Bean, dar parca, dupa o ora de cantat deja ne doream sa plece de pe scena. Si, daca nu era clar, motivul prezentei multora pe Arene nu erau cei trei.

Suie Paparude @ Control Day Out Suie Paparude @ Control Day Out

"Motivul" a urcat pe scena pe la 11.30. Nu cu mult dupa ora promisa in program, 11.15. In pantalonii de trening si fara nici o grija, dupa un "Multumesc" pentru aplauze, Ian Brown si-a inceput treaba. Si atunci, dezastru. Sonorizarea a fost foarte proasta si de abia se intelegea ce spunea domnul Brown in microfon.

Cu toate astea, in fata scenei, nu cred ca au fost multi deranjati de situatie. Si daca la inceput i-a nemultumit, pe parcus, cu fiecare melodie, muzica lui Brown i-a prins pe toti. Daca lui nu i-a pasat prea mult de problemele tehnice, de ce sa ne pese noua? Cum a spus chiar el cand sunetul a picat la Sister Rose, asta inseamna muzica live la urma urmei. O microfonie, o chiatara data prea tare, doar nu punem cd-ul in aparat si ascultam inregistrarea din studio. Dintr-un public anemic la inceput, multimea s-a transformat intr-unul care nu l-ar mai fi lasat pe Brown sa plece de pe scena.

Ian Brown @ Control Day Out Ian Brown @ Control Day Out Ian Brown @ Control Day Out Ian Brown @ Control Day Out
Ian Brown @ Control Day Out Ian Brown @ Control Day Out

Doar ca a trebuit sa plece, pentru ca nu eram la noi acasa, ci la un concert. A plecat dupa doar o ora de cantat si fara bis, care ne-a cam dezumflat, dar intelegem situatia.

La 1 fix, cum se anuntase, a urcat si UNKLE Sounds pe scena. Nu am stat foarte mult pentru ca, sincer, nu ni s-a parut ca Arenele, un spatiu deschis, sunt potrivite pentru un live set. Sau un DJ set. In acelasi timp, recunoastem ca in public erau destul de multi oameni pur si simplu hipnotizati de ceea ce se intampla pe scena. Pe care nu ii invinuim, si noi am fi reactionat la fel daca am fi fost mai pasionati de muzica. Despre partea de visuals, numai de bine si jos palaria.

UNKLE Sounds @ Control Day Out UNKLE Sounds @ Control Day Out UNKLE Sounds @ Control Day Out UNKLE Sounds @ Control Day Out
UNKLE Sounds @ Control Day Out UNKLE Sounds @ Control Day Out

Despre ultimul concert in aer liber al verii, poate se putea mai bine. Dar cine suntem noi sa ne plangem, doar l-au adus pe Ian Brown, nu?  
1 comentariu

Ian Brown, UNKLE Sonds si Suie Paparude, la Control Day Out
maxy
#1 -

Comentariu nou

In afara de jocul de lumini orbitor pe alocuri, UNKLE Sounds a fost o dezamagire. Niste sunete prea agresive si fara noima incat nu-ti dadeai seama cand se termina o melodie si incepe alta. Sa nu mai zicem ca toate piesele faine de la UNKLE erau atat de remixate incat nu le recunosteai...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje