Heaven Shall Burn au inchis prima zi de Rock The City

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nemtii au debutat prin 1996. Pe vremea aceea se chemau Consense si si-au schimbat numele dupa unul din albumele trupei Marduk. Si, dupa 16 ani de activitate, iata ca au ajuns la Bucuresti pentru a inchide prima zi a festivalului Rock The City.

Nu stiu de ce organizatorii au ales sa incheie cu niste straini o zi care era dedicata rock-ului romanesc. Fie ca a fost dorinta nemtilor, fie ca era singura data la care acestia puteau concerta la festival, conteaza mai putin. Ceea ce conteaza este ca lucrurile au iesit cum nu se poate mai bine.

Heaven Shall Burn   Heaven Shall Burn
Heaven Shall Burn Heaven Shall Burn

Heaven Shall Burn a urcat pe scena si dintr-o data tot ce fusese pana atunci s-a schimbat. Energia fenomenala a trupei, ajutata si de stilul agresiv practicat au transformat recitalul lor intr-o repetitie excelenta inaintea zilelor care vor urma. As spune ca Heaven Shall Burn avea lejer loc in oricare din cele trei zile de concert, la orele serii, acolo unde incep sa se produca trupele mai importante.

Heaven Shall Burn Heaven Shall Burn
Heaven Shall Burn Heaven Shall Burn

Au captat din prima rocarimea adunata in fata scenei* si, ajutata de aceasta, au transformat recitalul in principala amintire a zilei. Metalul lor exploziv a prins din prima la un public obisnuit deja cu energia oradenilor de la Celelalte Cuvinte, iar Marcus Bischoff, Matthias Voigt, Maik Weichert, Alexander Dietz si Eric Bischoff s-au simtit de minune in fata fanilor romani, mai ales ca acestia nu au incetat sa-i sustina pe tot parcursul recitalului.

De altfel, Heaven Shall Burn au declarat ca spera sa se intoarca repede la Bucuresti, facand cadou tricouri cu insemnele trupei.

Una peste alta, am avut in fata o formatie extrem de profesionista, fara greseli si fara exagerari, care se ocupa cu atentie de muzica lor, lasand orice alte lucruri deoparte. Fara fitele aferente atat de multor alte trupe, Heaven Shall Burn se poate spune ca au venit, au cantat si au plecat, acesta fiind lucrul la care se pricep cel mai bine si acesta fiind si lucrul asteptat de public.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

*Nota fotografului care chiar a fost in fata scenei: Primele randuri erau ocupate in procent mare de pustime, intre care vedeta serii a fost un pustiulica de 6-7 anisori, calare pe umerii lui taica-su. Foto mai jos si in galeria de public.

Public Rock The City 2012 Public Rock The City 2012
Public Rock The City 2012 Public Rock The City 2012
Public Rock The City 2012 Public Rock The City 2012


Foto: Cristina Petrescu. Mult mai multe fotografii in galerie

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/2 comentarii

Heaven Shall Burn au inchis prima zi de Rock The City
Razvan G
#1 -

Bine spus...

"Una peste alta, am avut in fata o formatie extrem de profesionista, fara greseli si fara exagerari, care se ocupa cu atentie de muzica lor, lasand orice alte lucruri deoparte. Fara fitele aferente atat de multor alte trupe, Heaven Shall Burn se poate spune ca au venit, au cantat si au plecat, acesta fiind lucrul la care se pricep cel mai bine si acesta fiind si lucrul asteptat de public"

Foarte bine spus. As mai adauga atmosfera creata in conditiile unui nr relativ mic de spectatori. Unul dintre cele mai mari circle-pit-uri vazute vreodata la un concert in Romania si un wall of death chiar reusit.
O trupa chiar de admirat, din toate punctele de vedere.

A, si inca ceva. Ati observat ca toata trupa era pe scena cu vreo 20 min inainte de inceperea recitalului, pt ajustari legate de sunet? O puteti numi rigurozitate nemteasca, insa-i o dovada ca la ei nu merge cu "lasa ca merge si-asa" cum a fost cazul cu sunetul trupelor romanesti.

Heaven Shall Burn au inchis prima zi de Rock The City
Roxa
#2 -

AWESOME!

Au rupt si-au spart. Nici nu stiam de ei si-am plecat fana. :) Iar partile melodice (rare... foarte rare; vreo trei riff-uri, de fapt:)) imi aminteau de In Flames. Mai vreau!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje