Grimus, The MOOoD, Toulouse Lautrec, Dekadens si Turbo la B'Estfest 2012

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ziua 1 de B'Estfest a debutat greoi, cu o caldura infernala si mult praf. Drept urmare, trupele aflate pe primele randuri ale line up-ului n-au avut parte de un public deloc numeros.

Ostava a cantat pentru 5 oameni, numarati pe degete. Adevarul e ca muzica lor nu ne-a surprins in niciun fel. Dar la scena mare Toulouse Lautrec sfidau caldura cu caciuli de blana (de fapt, doar una) si isi ademeneau in mod pervers publicul cu versurile piesei Porno. Concertul lor a strans ceva public, dar care nu a prea interactionat, ci era mai mult lesinat la umbra scenei, pe paturi si pus pe hidratare. In orice caz, o evolutie pentru TL, care anul trecut a cantat pe scena Future Heroes, iar anul acesta pe scena mare.

Toulouse Lautrec @ B'Estfest 2012 Toulouse Lautrec @ B'Estfest 2012

La alta scena se desfasura Turbo, cea mai cunoscuta trupa de rock psihedelic din Ungaria. Si ei au avut parte de un public pe care-l numarai pe degete. Nici noi nu putem spune ca ne-am omorat prea tare cu muzica lor. Dupa trei piese am mers mai departe, la The MOOoD.

Turbo @ B'Estfest 2012 Turbo @ B'Estfest 2012

La scena Coca-Cola se stransesera deja fanii The MOOoD, destul de numerosi si deja obisnuiti ca trupa lor preferata sa deschida B'Estfestul (cum s-a intamplat in multi alti ani). Piesele lor au reprezentat doza necesara de energie pentru a merge mai departe, cu falsetto-ul lui Gopo in urechi. O surpriza a fost aparitia lui Doru Trascau (The Mono Jacks) pe scena, pentru o piesa alaturi de The MOOoD.

The MOOoD @ B'Estfest 2012 The MOOoD @ B'Estfest 2012

Dupa o intarziere de cateva zeci de minute, la scena Future Heroes a cantat si Dekadens. Si aici putini oameni, dar parca mai vrajiti... nu neaparat de muzica, ci mai mult de prestatia fetei cu parul verde si a umbrelelor de pe scena. Nici aici n-am poposit prea mult, pentru ca pe scena mare se pregatea Grimus.

Dekadens @ B'Estfest 2012 Dekadens @ B'Estfest 2012

Aici am fost primiti cu bratele deschise, brate pe care cei de la Grimus au reusit sa le lanseze in zborul lor la festival. Ca o pasare gigantica (numele lor vine de la anagrama cuvantului simurgh, o pasare din mitologia persana), baietii au invaluit atmosfera de pe scena Ciuc cu mult dans si muzica buna, inca de la prima piesa.

Initiatori de drumuri, baietii de la Grimus au fost a doua trupa de pe scena Ciuc, si au reusit sa faca atmosfera chiar daca vremea ii impiedica. Clujenii au urcat pe scena plini de energie, au dansat si au cantat, au interactionat cu publicul, in special vocalul trupei, Bogdan, care a coborat de pe scena si a venit in mijlocul publicului, unde a dansat pe piesa In your eyes, imbratisat cu o domnisoara. Au reusit sa atraga in mod special mai multe fane.

Grimus @ B'Estfest 2012 Grimus @ B'Estfest 2012

Grimus a reusit sa se lanseze si pe scena muzicala din afara, si au prins foarte bine. Cu piesele lor puternice si ritmurile antrenante, ei sunt o adevarata revelatie pe scena indie autohtone. Printre influente, ni s-a parut la un moment dat ca Muse ne canta pe scena de la B’Estfest... dar sa nu exageram.

Cei care erau adunati in fata scenei scandau versurile trupei si “Cluj Napoca”, mandri ca baietii le reprezinta cu atat de mult bun zgomot orasul. Different colour shoes, Face the light, Elephant, sunt doar cateva piese dintr-o lista lunga, care au captat interesul publicului si care a transformat trupa romanesca Grimus.

Grimus @ B'Estfest 2012 Grimus @ B'Estfest 2012

Dintre toate trupele romanesti din deschidere, Grimus ne-a placut tare mult, mai ales pentru atmosfera si emotia pe care au transmis-o. Si haideti sa recunoastem, piesele in limba engleza au o sonoritate aparte, nu-i asa? :-)

Cam asa s-au desfasurat primele ore (pe fast forward) ale B'Estfestului.

Restul cronicilor de concert si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/

 
1 comentariu

Grimus, The MOOoD, Toulouse Lautrec, Dekadens si Turbo la B'Estfest 2012
Ioana
#1 -

Comentariu nou

Grimus sunt foarte foarte faini! :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje