Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"Bucharest is like Sin City"

A spus la un moment dat artistul reggae Gentleman catre publicul roman si chiar asa parea. Toti oamenii stransi ieri la concertul Gentleman & The Evolution la Arenele Romane aveau "pacatul" reggae in sange si l-am exprimat prin aplauze, steaguri si zambete pe fete pentru o seara complet "jah music".

Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane

Pe o scena muzicala neexploatata asa cum ar trebui, publicul roman a avut parte de o noapte reggae de calitate prin prezenta tanarului neamt convertit la miscarea Rastafari, Gentleman. Incalzirea a fost facuta de o armata de artisti romani, de la deja mult plimbatii membri ai formatiei El Negro, pana la un "veteran" al genului, Pacha Man. Dar pe scena au urcat si East Roots, G Force Sound, Lady Raizah, Mr. Levy si Camuflaj. Concertul a avut onoarea de a aduce in lumina reflectoarelor si artisti hip hop precum Raku sau Sisu Tudor intr-o noua formula in trupa Haarp cord

Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane
Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane

Cum orice seara de reggae incepe chill, publicului de ieri i-a luat ceva sa se dezmorteasca, dar pana sa apara Gentleman pe scena, oamenii deja migrasera cat mai in fata ca niste adevarati fani. 

Artistul a aparut intr-o explozie de energie si bucurie alaturi de trupa sa, The Evolution, si asa a tinut-o toata seara. Trebuie sa recunosc ca nu stiam foarte multe piese ale lui Tilmann Otto, pe numele sau real, in afara de cele cateva mai promovate precum Intoxication, Superior si It no Pretty, dar asta nu inseamna ca nu am apreciat ce a fost aseara la Arene la adevarata valoare a concertului.

Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane

Gentleman e un showman foarte bun, care topaie si se agita pentru a-si tine publicul in priza, un artist care stie sa-si complimenteze publicul ca sa-l aduca la extaz si care raspandeste love&bless in pauzele dintre piese. In tot efortul lui de a face un show complet, Gentleman a schimbat ieri vreo patru tricouri si vreo 2 ore si ceva de piese.

Majoritatea melodiilor - asa cum ne-am ascutit auzul ca sa ne prindem ce canta - au fost de pe albumul nou, al saselea la numar, Diversity. Nu au lipsit din playlist piese precum Leave us Alone, Intoxication, Serenity, Sin City si It No Pretty. Artistul a fost chemat la bis cu surle si trambite, dar nici ca a fost lasat in pace dupa primul set de 4 piese la cererea publicului.

Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane
Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane

A venit pentru a treia oara pe scena cand si-a calmat publicul cu o varianta vocala extraordinara a piesei Redemption Song si cu vreo alte cateva minute de cantat, dupa care s-a retras intr-un con de umbra de unde inca se mai auzea, asa cum ar face orice gentleman care stie sa spuna "la revedere" fanilor sai.

Daca artistul a fost lapte si miere pentru auzul nostru, si publicul a fost pe masura, aspect pe care l-am observat si la concertul Wailers de anul trecut.

Ieri seara ne-am simtit pe pace si ne-am leganat pe ritmuri linistitoare, ca apoi sa topaim incurajati de versuri revolutionare si ni s-a intarit credinta ca Romania chiar are nevoie de mai multe concerte reggae pentru ca, nu-i asa, "music is the healing of a nation".
1 comentariu

Gentleman & The Evolution @ Arenele Romane
jonas
#1 -

amuzant

a spus exact opusul...esti amuzant! :))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje