Explozia de reggae soul si hip hop cu Nneka si Nas la B'Estfest 2013

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A doua zi de B'Estfest a inceput cu ploi, cod portocaliu, ruperi de nori, noroi, pelerine, cizme de cauciuc etc. Se anunta furtuna, iar festivalul nostru drag promitea sa se transforme intr-un Glastonbury, insa doar la capitolul noroi si tavaleala in noroi. Dar, pana la urma, nici macar noroiul n-a fost ca la englezi, doar asa, un pic, ca sa ne amageasca.    

Pana la Nneka, ne-am incalzit bine la Subcarpati, baietii aratand din plin ca stiu ce sa faca cu o scena mare si cu un public pe masura atunci cand le cad pe maini. S-a dansat prin balti si noroi, am ridicat mainile in aer, am trecut prin clasicul "Atunci cand eu zic LIMBA, voi ziceti ROMANA. LIMBA! ROMANA! LIMBA! ROMANA!" si am uitat total de norii negri. A fost incalzirea perfecta pentru Nneka.

Nneka, B'Estfest 2013 Nneka, B'Estfest 2013

Daca anul trecut la B'Estfest, cea care ne-a servit portia de reggae soul a fost Selah Sue, anul acesta a fost randul frumoasei Nneka, care ne-a fermecat cu personalitatea si energia sa pozitiva, iar voceai ei calda a fost aproape terapeutica. 

Printre piesele care au deschis concertul s-a numarat si Lucifer (una dintre preferatele noastre), perfecta pentru a te transpune in universul muzicii lui Nneka.

Fiecare piesa a parut o poveste cantata cu multa pasiune si emotie, iar in pauze Nneka a povestit cu la fel de multa pasiune si emotie despre coruptie, despre problemele capitalismului, despre conditia oamenilor din Africa, concertul sau avand si un puternic mesaj social. 

Nneka, B'Estfest 2013 Nneka, B'Estfest 2013 Nneka, B'Estfest 2013 Nneka, B'Estfest 2013

Unul dintre cele mai frumoase momente ale concertului a fost atunci cand Nneka ne-a spus ce inseamna, de fapt, V.I.P.: Vagabonds In Power si ne-a tinut un discurs despre faptul ca puterea este intotdeauna in mainile noastre si ca noi ne alegem politicienii, iar ei sunt (sau ar trebui sa fie) oglinda noastra. Publicul s-a aprins destul de tare si minute bune s-au tot auzit scandate cuvintele Vagabonds In Power. Sa speram ca toti cei prezenti isi vor aminti de acest lucru cand vor mai avea de-a face cu politicienii nostri.

Un alt moment frumos al concertului a fost interpretarea piesei care a facut-o cunoscuta: Heartbeat, cand totul a sarit in aer, de la scena, pana la public, iar inimile noastre au inceput sa bata mai repede. 

Nneka a fost cu siguranta unul dintre cele mai frumoase concerte ale acestei editii de B'Estfest, n-o sa-l uitam prea curand.

Apoi, ca o continuare fireasca (in anul 2010, Nneka i-a insotit pe Nas si Damian Marley in turneul care promova albumul Distant Relatives) Nas a urcat pe scena si a urmat concertul care a reusit sa atraga cei mai muti oameni in acest an la B'Estfest. A fost si cel mai exploziv si reusit moment de pana acum.

Nas, B'Estfest 2013 Nas, B'Estfest 2013

Totul a inceput cu o introducere (Green Intro) care ne-a trecut rapid prin unele dintre cele mai cunoscute piese hip hop si care a facut ca sangele sa curga mai repede prin venele iubitorilor de hip hop.

Nas a aparut pe scena fiind purtat de ritmurile piesei The Don, moment in care poluarea fonica din Tunari a atins punctul ei maxim, deoarece publicul a explodat in aplauze si urale, aproape acoperind versurile scuipate de Nas.  

MTV l-a clasat pe Nas pe locul 5 in lista celor mai buni MC din toate timpurile, iar acest lucru s-a simtit din plin la B'Estfest, printr-un concert ce a parut mai mult o demonstratie in acest sens.

Setlistul a fost compus din aproximativ 30 de piese si ne-a trecut prin piese clasice precum: The World Is Yours, Street Dreams, If I Ruled the World, Nastradamus, Nas Is Like, Hate Me Now, Shoot'em Up, One Mic etc., dar si prin piese de pe Life Is Good: Stay, Loco-motive, Accident Murderers, Daughters, Back When etc.

Nas, B'Estfest 2013 Nas, B'Estfest 2013

Interactiunea cu publicul a fost excelenta, de multe ori Nas ne-a spus ca suntem incredibili si minunati si nu de putin ori i-a indemnat pe cei din public sa-si aprinda un joint, iar aerul din fata scenei incepea instant sa devina mai intepator si sa-i faca pe multi sa-si intoarca capetele pentru a identifica sursa.

Nas, B'Estfest 2013 Nas, B'Estfest 2013 Nas, B'Estfest 2013 Nas, B'Estfest 2013

Totul s-a terminat cu One Mic, dupa care reactia publicului n-a putut fi ignorata si a fost rasplatita cu un bis, cu piesa Stay.

Ne-a placut mult la Nas! Si pentru astfel de momente revenim in fiecare an cu placere la B'Estfest, fie ca e ploaie si noroi sau soare. 

Setlist Nas, B'Estfest 2013:

Green Intro
The Don
Back When
Locomotive
NY State of Mind
A'int Hard to Tell
Represent
The World Is Yours
Life Is a Bitch
The Message
Street Dreams
If I Ruled the World
Daughters
I Know I Can
Can't Forget About You
I Want You
Nastradamus
Nas Is Like
Hate Me Now
You're The Man
Live at the BBQ
Accident Murderer
Smokin
Get Down
Stillmatic
Purple
Hip Hop Is Dead
Got Yourself a Gun
Shoot'em Up
Made U Look
One Mic
Stay

Vezi mai multe poze cu Nas si Nneka la B'Estfest 2013
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje