Exodus, sau vechea poveste cu sacul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand vine vorba de Exodus, parerile sunt impartite. O parte din fanii genului spun ca trupa ar trebui inclusa intr-un Big 4 care sa devina Big 5. Din nefericire, aici ar mai avea ceva de spus si Annihilator, deci am putea vorbi de un Big 6.

Ceilalti spun ca singurul merit al trupei este acela de a fi dat celor de la Metallica un chitarist mediocru, Kirk Hammett. Oricum ar sta lucrurile, Gary Holt a reusit sa pastreze trupa in atentia iubitorilor de thrash, oricare ar fi parerea acestora.

Cei de la Exodus au incercat un recital de zile mari. Din nefericire doar au incercat, pentru ca nu le-a iesit mai deloc. Desigur, comportamentul publicului in timpul concertului ar putea spune altceva, dar Exodus au fost departe de a se apropia de ceea ce oferisera, nu cu foarte multe zile inainte, cei de la Slayer.

Poate ca a avut un cuvant de spus si caldura. Poate ca a fost vorba de anii care s-au adunat peste trupa, ani care cred eu ca incep sa se cunoasca. Oricum ar fi, trupa a fost departe de a ne oferi o prestatie pe masura renumelui care o insoteste.

Cumva, se poate vorbi de faptul ca genul in care se cantoneaza nu mai reprezinta cine stie ce pentru un public acomodat cu lucruri mult mai comerciale si accesibile. Si am fost mirat sa vad ca, in afara celor care s-au prins in nebunia din mijlocul sectorului Golden Circle, multi dintre adeptii stilului au stat linistiti, asistand impasibil la ceea ce se desfasura pe scena.

Iar Wall Of Death-ul de pe final a avut si el dimensiunile prestatiei celor de la Exodus, adica a fost mic, dezlanat, fara vlaga si cumva copilaresc. Sper eu sa fi fost o zi mai slaba pentru cei de la Exodus si-i astept si data viitoare, pentru a ma convinge ca au ceva mai mult de spus decat au facut-o in prima zi de OST Fest.

Cum s-ar spune, din nou romaneste, ceea ce am vazut pe scena a fost clasica poveste cu pomul laudat la care nu trebuie sa te duci cu sacul.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

PS. Fotografii n-avem, deoarece in zona foto s-a produs un protest spontan (fotografii ar fi trebuit sa traga de langa cortul VIP, nu de langa scena, asa ca au plecat in corpore de la Exodus, fara sa faca vreo fotografie).

 4 comentarii

Exodus, sau vechea poveste cu sacul
Razvan G
#1 -

Eu m-am dus cu sacul...

...si-am plecat cu el aproape plin.

Sunt de alta parere. Au fost ceva probleme cu sunetul la Exodus, insa per ansamblu prestatia lor a fost una energica si solida. Nu i-am mai ascultat de mult timp dar nu m-au dezamagit.
Caldura nu a fost un dezavantaj, pe tot parcursul recitalului lor soarele fiind mascat de nori, poate doar pozitia in line-up...iar publicul a reactionat peste asteptari, avand in vedere ora si numarul. Circle-pit-ul si wall-ul au fost si ele decente pt un concert in Romania.

Iar din Big-ul ala eu as elimina Metallica. Ei canta acum altceva...pana si piesele vechi/ clasice suna altfel, mai pop daca vreti.

Exodus, sau vechea poveste cu sacul
brontozaurel
#2 -

Comentariu nou

Mie mi-au placut si mi-a parut rau pentru ei cand au avut probleme cu sunetul. S-a vazut clar ca-s la un cu totul alt nivel decat trupele dinaintea lor. Si da, acel Wall of Death a fost timid rau...

Exodus, sau vechea poveste cu sacul
BogDan
#3 -

@Razvan G

Şi foarte mulţi i-ar elimina pe Anthrax :)) Na, fiecare după gusturi.
Cât despre soare, am câteva filmări în care mobilul n-a făcut faţă, că bătea direct în el. A fost şi soare :)

Exodus, sau vechea poveste cu sacul
BogDan
#4 -

@brontozaurel

A fost, deşi când începuseră să se agite am crezut că va ieşi ceva mai mult pe parcurs. M-am înşelat :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje