European Border Breakers Awards 2013 - cronica, poze si video

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si anul 2013 l-am inceput mergand tot la festivalul Eurosonic Noorderslag din Groningen, Olanda (9-12 ianuarie). Si, intocmai ca anul trecut, inainte ca cele 300 de trupe din line up sa ia cu asalt (timp de 4 zile) cluburile din Groningen, organizatorii au tinut sa premieze cele mai bune 10 trupe din Europa care au reusit sa se impuna in afara granitelor tarilor natale.

Ceremonia de decernare a Premiilor European Border Breaking 2013 (sau, pe scurt, EBBA) a avut loc in complexul De Oosterpoort (un fel de Sala Polivalenta a lor) si a fost prezentata de omul de televiziune si muzicianul Jools Holland, intr-un decor nu foarte diferit de cel de anul trecut, dar la fel de spectaculos.

European Border Breakers Awards 2013 European Border Breakers Awards 2013

Cu siguranta multe dintre piesele artistilor premiati au ajuns si la urechile voastre, dar este posibil sa nu-i cunoasteti atat de bine, pentru ca nu au in spate "masinarii de marketing" ca cele ale artistilor din State. Succesul lor se datoreaza in primul rand calitatii pieselor lor. 

Anul acesta, artistii premiati au fost: Amor Electro, French Films, C2C, Emeli Sande, Ewert and The Two Dragons, Nabiha, Dope D.O.D., Juan Zelada, Niki and The Dove si Of Monsters and Men. 

European Border Breakers Awards 2013 European Border Breakers Awards 2013 European Border Breakers Awards 2013 European Border Breakers Awards 2013

Nu toti au urcat pe scena pentru reprezentatii live. Emeli Sande, Niki and The Dove si Of Monsters and Men au lipsit din diverse motive pe care le-au explicat in mesaje video si in care isi manifestau si parerea de rau ca nu au putut fi prezenti, dar si multumirile pentru premiu. In orice caz, lipsa lor a fost compensata de prezenta unor fosti castigatori EBBA: Alphabeat, Katie Melua si Saybia.

Momentele noastre preferate au fost Dope D.O.D. (care au facut un show excelent si la B'Estfest), Ewert and The Two Dragons si C2C (exista sanse destul de mari sa ajunga si prin Romania, avem noi aceasta banuiala).

European Border Breakers Awards 2013 European Border Breakers Awards 2013

Ca si anul trecut, pe langa inmanarea premiilor si reprezentatilor live au mai existat si scurte discursuri tinute de Ann Branch (Head of Unit, Cultural Programme and Actions, DG EAC, European Commision) si Peter Smidt (unul dintre initiatorii festivalului Eurosonic Noorderslag).

European Border Breakers Awards 2013 European Border Breakers Awards 2013

Ceremonia de decernare a premiilor EBBA 2013 a culminat cu inmanarea premiului de popularitate pentru unul dintre artistii prezenti (sesiunea de votare online a avut loc in luniile noiembrie si decembrie). Castigatorii au fost, asa cum ne asteptam, cei 4 DJ-i francezi de la C2C, comparati de multi cu Scratch Perverts si Birdy Nam Nam. Odata ce veti asculta piesa Arcades veti intelege de ce.

Mai jos aveti inregistrarea video tot show-ul EBBA 2013 si piesa Arcades de la C2C. In curand va spunem si ce trupe ne-au placut de la Eurosonic.

Vezi mai multe poze de la EBBA 2013 in galeria foto
Cum a fost anul trecut la Gala European Border Breakers Awards

European Border Breakers Awards 2013 - COMPLETE SHOW


C2C - Arcades
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje