European Border Breakers Awards 2012 - cronica, poze si video

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pe 11 ianuarie, in orasul Groningen din Olanda, in cadrul festivalului Eurosonic Noorderslag, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor European Border Breaking 2012 (sau, pe scurt, EBBA). Asa cum va anuntam, am fost si noi acolo, pentru ca Alexandra Stan s-a numarat printre artistii premiati, iar The Mono Jacks au cantat in cea de-a treia seara la Eurosonic.

Festivitatea de premiere a avut loc in complexul De Oosterpoort si a fost transmisa in direct de cateva televiziuni din Europa si pe YouTube. Aceasta a fost prezentata de omul de televiziune si muzicianul Jools Holland, care si-a demonstrat inca o data calitatile de "entertainer". 

EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012

Pentru reusitele lor in afara granitelor tarilor natale au fost premiati zece artisti europeni: Elektro Guzzi (Austria), Selah Sue (Belgia), Agnes Obel (Danemarca), Ben l'Oncle Soul (Franta), Boy (Germania), James Vincent McMorrow (Irlanda), Afrojack (Olanda),Alexandra Stan (Romania), Swedish House Mafia (Suedia) si Anna Calvi (Marea Britanie)

Alexandra Stan a fost premiata pentru succesul pe care l-a inregistrat cu hitul Mr. Saxobeat in anul 2011, in afara granitelor Romaniei. De asemenea, tinuta ei destul de transparenta a atras multe priviri, atat din public, cat si din partea artistilor prezenti pe scena.

EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012
EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012

Chiar daca a fost prezenta, Alexandra Stan nu a sustinut niciun recital, spre deosebire de Selah Sue, Agnes Obel, James Vincent McMorrow, Elektro Guzzi, Boy si Anna Calvi, care au cantat una sau doua piese si ne-au demonstrat cat de bine suna live si ca-si merita din plin premiul. 

Marii absenti de la ceremonie au fost Swedish House Mafia, Ben l'Oncle Soul si Afrojack, dar acestia au trimis si ei mesaje video in care isi manifestau parerea de rau ca nu au putut fi prezenti si multumirile pentru premiu.

Pe langa inamanarea premiilor au mai tinut scurte discursuri si Ann Branch (Head of Unit, Cultural Programme and Actions, DG EAC, European Commision) si Peter Smidt (unul dintre initiatorii festivalului Eurosonic Noorderslag).

EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012

Ultimul moment al EBBA 2012 a fost decernarea premiului de popularitate pentru unul dintre artistii prezenti (sesiunea de votare online a avut loc in luniile noiembrie si decembrie). Castigatoarea a fost, fara prea mari surprize, Selah Sue.

EBBA Awards 2012 EBBA Awards 2012

Editia din acest an a premiilor EBBA a fost cea de-a noua, iar impreuna cu festivalul Eurosonic, cele doua au vrut sa sublinieze necesitatea de a sprijini mobilitatea artistilor europeni si a muncii lor in Europa si dincolo de aceasta.

In curand va spunem si ce trupe ne-au placut de la Eurosonic.
Citeste si cum a fost in prima zi a festivalului Eurosonic

Eurosonic si EBBA 2012


Selah Sue @ EBBA 2012

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje