Diary of Dreams, seara de darkwave in Silver Church

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Este - din pacate - deja un obicei "al casei" ca trupa mai tanara din deschiderea unui concert al unei trupe mai experimentate sa sune mai slab decat concertul principal, urmand ca headlinerii sa ne impresioneze cu un sunet cristal (in conditii ideale).

Din acest punct de vedere se poate spune ca Tiarra, care au deschis concertul darkwaverilor nemti Diary of Dreams aseara in Silver Church s-au incadrat in acest prost "obicei" cu o doza masiva de ghinion. Ghinion in persoana sunetistului, care si-a batut joc de oamenii de pe scena si de cei din sala, deopotriva.

Prima jumatate de piesa au cantat-o fara sa li se auda vocile, ca intr-un film mut, din care se auzea doar partea instrumentala. Amandoi vocalii au plecat de pe scena la un moment dat (si noi am sperat ca s-au dus sa bata cu pumnul in masa de la sunet). Au revenit, la fel si vocile lor, doar o vreme, dupa care sunetul s-a dus iar pe campii, si acolo a ramas tot concertul lor.

Tiarra, in deschiderea Diary of Dreams Tiarra, in deschiderea Diary of Dreams
Tiarra, in deschiderea Diary of Dreams Tiarra, in deschiderea Diary of Dreams

Din acest motiv credem ca ar fi incorect sa incercam sa le caracterizam performanta de aseara, pentru ca au avut categoric zile mult mai bune; erau vizibil tracasati de situatie (iar vocalista avea un usor aer plictisit si resemnat). Au cantat in premiera o piesa noua (cam lenta), Swan Song, care n-a sunat nici ea grozav in conditiile date. Din fericire fanii din sala le-au rasplatit efortul - si ghinionul - cu aplauze dupa fiecare piesa.

Tiarra, in deschiderea Diary of Dreams Tiarra, in deschiderea Diary of Dreams
Mai multe imagini cu Tiarra la sfarsitul slideshow-ului de mai jos


Surpriza a venit cand a inceput concertul Diary of Dreams (pe la 11, ca doar era miercuri seara si a doua zi nu lucra nimeni), care s-au auzit cristal. Ma rog, cristal comparativ cu ce fusese inainte, un motiv in plus sa i se bata (cel putin) obrazul celui care a stricat concertul Tiarra.

Diary of Dreams sunt o trupa cu experienta (vreo 20 de ani de activitate) si fler pe scena, iar, din pacate, nu acelasi lucru se poate spune despre trupa din deschidere, si diferenta de tonus si atmosfera (atat pe scena, cat si in fata ei) a fost uriasa.

Diary of Dreams Diary of Dreams
Diary of Dreams Diary of Dreams

Carismatici (mai ales frontman-ul Adrian Hates si chitaristul Gaun:A), alerti, comunicau cu publicul, pozau, se miscau pe scena, se simteau bine si au sustinut un concert excelent. Publicul a percutat in consecinta si i-a rasplatit cu aplauze sustinute, lucru care ne-a adus si doua bisuri.

Au cantat mult de pe ultimul album, Ego:X, din 2011, dar au avut in setlist, desigur, si piese mai vechi, de referinta: The Wedding, Amok, The Curse, King of Nowhere, She and Her Darkness.

Diary of Dreams Diary of Dreams
Diary of Dreams Diary of Dreams

A fost un concert grozav, cu public mult, Silver Church-ul era plin si probabil ar fi fost si mai plin daca in aceeasi seara nu ar fi avut loc si concertul Opeth, care a impartit putin publicul potential pentru aceasta seara de darkwave clasic german, un gen pe care ne bucuram sa il regasim din ce in ce mai des si pe scenele cluburilor din Bucuresti.

Setlist:

Intro X
The Wedding
Lebenslang
MenschFeind
Chemicals
The Plague
Reign of Chaos
Giftraum
Echo in Me
Mein-Eid
False Affection, False Creation
Wahn!Sinn?
Tick
King of Nowhere
Undividable
Kindrom

Bis:
Amok
The Curse
Butterfly:Dance!
She and Her Darkness

 

Foto: Mugurel Tudor

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje