Covenant @ Control

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
A venit si randul nordicilor de la Covenant sa coboare in Control, asta dupa ce clubul abia se eliberase de big sexy noise-ul din urma cu cateva saptamani si inainte cu doar o saptamana de zilele pline ale Alt.Ctrl.Fest-ului. 

Inauntru nu era aglomeratia dinainte de Big Sexy Noise, e greu de imaginat ca asa ceva se va putea repeta, totusi foarte multa lume s-a inghesuit sa-i vada pe cei trei suedezi cu 24 de ani de activitate in muzica electronica si 8 albume (cel de-al noualea, Modern Ruin, urmeaza sa fie lansat in curand).

In deschidere a fost Brazda lui Novac cu un IDM care a facut Controlul sa vibreze si care a imprasitat pe pereti visual-urile lui Vali Chincisan (asa cum ne-am obisnuit sa fie ambalat fiecare concert al lui Brazda). In sala, am dat nas in nas si cu alte nume ale muzicii electronice autohtone: Yvat, Dan Serbanescu (The Pixels) si Silent Strike, ultimul urcand si pe scena pentru a-l acompania pe Brazda timp de o piesa.

Covenant @ Control Covenant @ Control

Dupa o ora de IDM care ne-a uns oasele si articulatiile, pupitrul lui Brazda lui Novac s-a demontat, iar scena a fost pregatita cat mai generos pentru miscarea scenica a lui Eskil Simonsson. Au disparut si proiectiile de pe pereti, lumea s-a inghesuit cat mai strategic in fata scenei, pentru a face poze, pentru a filma sau pentru a fi cat mai aproape de cei de la Covenant. 

Apoi am fost "gazati" cu perseverenta si sadism (cel putin cei din primele randuri, si putin a lipsit pentru ca ghilimelele sa devina inutile) cu tone de fum de scena. Abia cand norul gros de fum alb a inceput sa se mai aseze, am vazut ca pe scena aparusera si membrii trupei, unul cate unul: Joakim Montelius, Daniel Myer si Eskil Simonsson. Si show-ul de ritual noise a inceput.   

Covenant @ Control Covenant @ Control Covenant @ Control Covenant @ Control
Covenant @ Control Covenant @ Control
Eskil Simonsson

Eskil Simonsson a fost incredibil, pe tot parcursul concertului, s-a comportat ca si cand ar fi cantat in fata a mii de oameni, si nu pot sa nu mentionez si faptul ca, nu de putine ori, mi-a adus aminte de David Bowie, mai ales pe piese precum Invisible & Silent sau If I Would Give My Soul. A trecut prin EBM, synthpop si electropop schimbandu-si radical starile, de la energic si agitat (20Hz), la chill si melancolic (Invisible & Silent) si inapoi. De fapt, caracterul acesta labil caracterizeaza foarte bine muzica lor, care de multe ori amesteca in aceeasi piesa beat-uri pline de energie cu versuri triste (We Stand Alone sau Like Tears In Rain).

In afara de David Bowie, concertul din Control ne-a adus in minte si alte nume care i-au influentat pe nordici inca de la inceput: Depeche Mode si Kraftwerk.

Covenant @ Control Covenant @ Control Covenant @ Control

Pe langa amestecul de piese, mai noi sau mai vechi, Covenant si-a rasplatit publicul din Control si cu doua piese de pe ultimul lor album, una dintre ele fiind cantata live pentru prima data (Diamond Clock, cel putin asa am retinut ca s-ar cheama).

Concertul a durat aproximativ o ora si jumatate, cu tot cu un bis de trei piese. Chimia dintre public si Eskil a functionat perfect - aplauzele lungi au venit dupa fiecare piesa, la fel ca si multumirile lui Eskil, care a repetat de mai multe ori ca se bucura foarte mult ca sunt aici si ca publicul este fantastic.

Covenant a sunat excelent live, iar concertul lor a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut in Control (dupa gusturile personale).

Playlist partial: Stalker, 20Hz, Bullet, Diamond Clock (piesa noua, cantata pentru prima data de Covenant), Tour De Force, If I Would Give My Soul, Invisible & Silent, The Men, We Stand Alone, Ritual Noise, Brave New World, Call The Ships To Port, bis: Like Tears In Rain, Wall Of Sound, Dead Stars.

Mai multe poze pe 100eyes

2 comentarii

Covenant @ Control
psychedelicant
#1 -

Comentariu nou

Ca sa nu mai zic si de brazda ala al lui novac care chiar de sub brazda parea sa se strofoace, sa va spun si eu impresia despre concert, "dupa gusturile personale".

Concertul a fost penibil. Mai bine zis trupa.

S-a auzit mai mult decat execrabil, de multe ori avand impresia ca sunt la un concert al unui DJ anonim de cel mult 20 ani si fara nicio experienta. Batz-batz, eternul beat de club monoton si fara nicio culoare.
Mi se pare foarte curios cum a putut parea cuiva solistul incredibil, din moment ce de multe ori omul se strofoca pana la limita jenantului sa i se auda vocea, se auzeau franturi de versuri si se scalambaia ca un copil tembel de 10 ani...parca era rupt din alt concert. Incredibil de dezamagitor, da.
Restul trupei nu s-a dezmintit, cel din stanga imi amintesc ca urla la un moment dat si urletul era distorsionat/modulat, fara nicio treaba cu muzica de fundal. Wtf was that?
Cu multa bunavointa, in afara de call our ships to port si 20hz care au sunat cel mult decent, restul a fost sub mediocru. Finalul la we stand alone...total neinspirat si enervant chiar.
Si mi se pare hilar tare sa amintesti de Depeche si Kraftwerk cand vorbesti de "artistii" astia. Totusi, sa pastram limitele!

In concluzie, nu, nu a sunat deloc excelent concertul live, e de-a dreptul aberant sa afirmi asa ceva. Doar daca nu ai fost la alt concert probabil.

Concluzia, dupa gustul personal, este ca au fost doar alte stafide fumate aduse de prin afara sa ne arate noua amaratilor cum se face muzica "adevarata", iar publicul tembel, sedus de asa-zisa experienta longeviva a trupei (pe care, frankly, nu au demonstrat-o deloc) refuza sa analizeze obiectiv problema.
Despicable! (scuze pt eventualele greseli, am scris in graba)

PS - iar publicul, de multe ori, n-avea nicio treaba, vorbeau de parca ar fi dorit sa-l acopere pe solist. Think 'bout that!

Covenant @ Control
clubist
#2 -

Comentariu nou

Unul dintre cele mai slabe concerte vazute in ultimi ani. Sunet groaznic, muzica infecta fara nicio legatura cu ceea ce au scos in studio, Eskil falsa la greu in rarele momente cand reusea sa se auda mai tare decat publicul.Dupa primele 3-4 piese plecau spectatorii la greu. Jenant.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje