Concertul Bonobo - un live memorabil, dominat de publicul entuziasmat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Bonobo l-am mai vazut acum 3 ani, tot la Arenele Romane, asa ca eram curiosi ce ne-a pregatit pentru acest live, alaturi de intreaga trupa de instrumentisti, pentru promovarea albumului The North Borders. Curiozitatea ne-a fost rasplatita printr-un live memorabil, alaturi de un public entuziasmat, care ne-a intrecut asteptarile.

Dar pana sa ajungem la Bonobo, sa va povestim cate ceva despre warm-up. Am ajuns pe playlistul lui Ufe. Oamenii socializau, isi luau de baut si se plangeau de coada imensa de la toaleta unisex. Ne-am miscat de colo-colo, am mai dansat putin si uite asa a trecut timpul si a aparut la pupitru Indie Jules cu melodii de pe albumul lui de indie electronic How can i look at the Moon when i have seen the Sun.

Atmosfera s-a incins, oamenii s-au adunat si au inceput sa danseze. Dupa 45 de minute de zbantuiala pe livesetul lui Indie Jules, s-a facut liniste.

Bonobo s-a lasat asteptat si, cand a aparut, luminat simplu, de cateva reflectoare, publicul a sarit in aer cu aplauze si fluieraturi. Muzicienii au avut parte de o primire, ca la carte, cum rar iti e dat sa vezi pe la concerte, cu oameni entuziasmati care s-au ridicat de pe scaune ca sa danseze.

Daca acum 3 ani, a venit insotit de solista Andreya Tiana, de aceasta data distributia s-a schimbat; astfel am facut cunostinta cu Szjerdene, o negresa cu voce puternica, impunatoare, care a aparut inconjurata de fum, la a doua melodie, intr-o rochie simpla, neagra si mulata, cu un umar dezgolit; singurul element cromatic distinctiv fiind rujul rosu intens.

Simon Green nu a fost prea comunicativ cu publicul la nivel verbal (cel putin in prima parte), a lasat ca mesajul lui sa fie transportat de muzica. Ce sa mai, nu a prea vorbit cu noi, insa toti muzicienii au cantat impecabil. Partea buna era ca, daca erai fan al pieselor si al trupei, puteai sa inchizi ochii si sa te bucuri de combinatia de sunete.

Daca voiai spectacol vizual, joc de lumini si alte artificii scenice, nu erai la locul potrivit. Pe noi ne-a deranjat putin ca nu am simtit mai mult entuziasm din partea lor si ca abia la final s-au intors catre public cu multumiri vis-a-vis de atmosfera nebuna "It's been crazy out here!".

Au fost si cateva probleme tehnice, in sensul ca daca stateai in dreapta-sus - se auzea sunetul infundat.

Pana la urma, fara efecte speciale si alte elemente suplimentare, artistii de pe scena Arenelor Romane au reusit sa aduca publicul intr-o stare de euforie si relaxare, dans si voie buna, eliberare si fericire. Am trecut prin Cirrus, Sapphire, Kiara, i-am remarcat tocurile solistei (Szjerdene) si rujul rosu intens, ne-am lasat purtati de Simon Green pe ritmuri din ce in ce mai alerte care au culminat cu solo-ul de tobe si saxofon pe piesa El Toro.

Luminile s-au sincronizat si ele cu tensiunea de pe scena, trecand de la albastru, la portocaliu si violet, cu fum pe fundal.

Oamenii dansau in continuare unii langa altii, aproape lipiti, caci se adunase atat de multa lume, incat nu puteai face mari miscari de dans. Cu toate astea, am vazut persoane dansand haotic cu ochii inchisi sau cupluri rotindu-se pe ritmul melodiilor Transits sau Know you.

Cum ziceam mai devreme, abia la final Simon Green a prins curaj si incredere in noi, ne-a multumit, ne-a laudat si a prezentat trupa, in aplauzele si fluieraturile celor prezenti.

Au iesit de 2 ori la bis si i-am apludat cu foc pentru The Keeper, Pieces, Days to come si Noctuary. Probabil, i-am fi chemat si a 3-a oara pe scena, daca nu ar fi inceput sa cante muzica de final din boxe.

Per total, am avut parte de o experienta muzicala memorabila, care ne-a purtat prin chill, downtempo si trip-hop, alaturi de un public de care am fost mandri.

Vezi mai multe poze aici.

Playlist Indie Jules

 1. How can I look at the Moon when I have seen the Sun
 2. The dreams we had in our early days
 3. Suddenly
 4. Corral blue
 5. Thoughts come and go in solitude
 6. Fruh am Morgen
 7. Wonderland falling
 8. Reverie

Playlist Bonobo

 1. Cirrus 
 2. Sapphire
 3. Towers
 4. Stay the Same
 5. Kiara
 6. Ten Tigers
 7. Kong
 8. Ketto
 9. Emkay
 10. First Fires
 11. Nightlite
 12. Recurring
 13. We Could Forever
 14. El Toro + Drum/Sax Solo
 15. Transits
 16. Know You
  Bis 1
 17. The Keeper
 18. Pieces
  Bis 2
 19. Days to Come
 20. Noctuary

 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje