Concert: byron, un live mai underground

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

byron au ales Silver Church pentru a-si lansa DVD-ul " Live Underground" si as spune, din nou, ca a fost o alegere fericita. Clubul este incapator, intim si gata sa creeze o atmosfera care sa-ti permita sa te bucuri de muzica. Si asa a si fost pentru cei prezenti acolo.

Despre materialul in discutie nu sunt multe de spus. Cei de la byron au coborat in salina Turda, cantand pe la vreo 10-12 grade in conditii de umiditate crescuta. DVD-ul include acusticul de pe insula de sare aflata pe lacul subteran, electricul din mina Rudolf si un documentar cu valoare istorica, prezentat de Marius Florea Vizante.

Pentru o experienta completa se mai adauga interviuri, colectia de fotografii si un making-of, asa cum se face la case mari. De asemenea, el va fi lansat si in varianta Blu-Ray, normal, cu o calitate a sunetului si imaginii care poate fi considerata impecabila.

La intrare, am observat ca pe ecranele din Silver Church rulau imagini de pe DVD. Buna metoda de "teasing", pentru ca destule priviri au stat atintite catre ele. De altfel, n-a fost singurul moment cand s-a intamplat asta, pentru ca si pauza si momentele mai speciale au fost insotite de imagini de pe "Live Underground".

Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground

Despre concertul in sine, sa spun ca byron s-au achitat fara probleme de ceea ce aveau de facut. Au inceput cu un set acustic, unplugged, un test care nu se trece usor, pentru ca acolo nu ai cum sa tradezi muzica. Au fost clipe calme, calde, in care cei de pe scena au aratat ca isi manuiesc fara probleme instrumentele.

Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground

Publicul as spune ca a fost cumva impartit. Am observat persoane care se bucurau de momentele respective, dar si fani care asteptau cu infrigurare "bagatul in priza". Si a venit si acesta, dupa o scurta pauza, iar byron s-a comportat la fel de bine electric.

Publicul sosit a inceput sa se agite, sa danseze, sa arunce mainile in aer, sa cante alaturi de ei. O atmosfera extrem de...prieteneasca, as spune, mult mai calda decat ceea ce am vazut la alte concerte. Cu toate acestea, nu am putut sa nu constat ca au fost mult mai multi spectatori decat ma asteptam.

Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground
Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground

Personal, l-am remarcat pe Sixu, si sunt gata sa spun ca omul asta este capabil sa cante la absolut orice i s-ar da pe mana, si pe Dan, a carui voce o aseman cu cea a lui Lenny Wolf. Pentru cine nu stie, Lenny este liderul trupei Kingdom Come, remarcandu-se prin timbrul extrem de apropiat cu cel pe care-l avea Robert Plant. Ei bine, inca-mi mai rasuna in minte timbrul lui Dan, pardon, lui Lenny, ah, scuze, Dan...

Si asa a mai trecut o seara. Granita e-n ranita, sau granita e departe si ranita e rupta. E bine ca s-a spart tocmai la Silver Church, unde byron si-a intins melodrama peste sufletele spectatorilor veniti sa o primeasca.

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Concert: byron, live underground Concert: byron, live underground

Fotografii furnizate de Silver Church, carora le multumim.
2 comentarii

Concert: byron, un live mai underground
Leilana
#1 -

Superb

Am venit la Byron la îndemnul unei prietene, care e mare fan al trupei. A fost prima oară când i-am văzut live, atât pentru mine cât şi pentru ea. Superb concert, mi-a plăcut foarte mult. :D

Concert: byron, un live mai underground
BogDan
#2 -

@Leilana

Da, nu a fost deloc rău. Iar ideea unplugged/electric a făcut toţi banii. Bine, era mai mult decât necesar ţinând cont de care este structura DVD-ului :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje