Concert: Yanni la Zone Arena, 14 septembrie 2011

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O atmosfera cu totul atipica concertelor de pe plaiuri bucurestene am regasit in seara de miercuri, 14 septembrie, la Zone Arena, in compania lui Yanni si a celor peste 15 muzicieni care l-au insotit.

Un asfintit calduros a invaluit un public numeros si educat care a intampinat cu o mare de aplauze debutul extrem de punctual al primului concert Yanni in Romania. O scena mareata si o sonorizare impecabila au fost gazdele unui numar mare de muzicieni din toata lumea care l-au insotit pe Yanni intr-un regal concertistic de mare clasa.

                     Afis              Truth of Touch


Pentru cei ce nu-l cunosc, Yanni este un compozitor si pianist grec ce a primit numeroase nominalizari la Grammy si discuri de aur si platina pentru albumele sale, dintre care cel mai cunoscut este "Yanni Live at the Acropolis". Muzica lui nu se poate incadra intr-un gen anume, el preferand sa o numeasca “muzica instrumentala contemporana”, avand mereu alaturi muzicieni din variate culturi, care isi aduc aportul de originalitate.

Concert: Yanni la Zone Arena. 14 septembrie 2011 Concert: Yanni la Zone Arena. 14 septembrie 2011

Un playlist ce a insumat piese de pe noul sau album, “Truth of Touch”, cat si piese binecunoscute de fanii sai, a incantat publicul timp de doua ore, smulgand ropote de aplauze ce s-au concretizat in doua bisuri. Solo-urile de harpa, vioara, trompeta, baterie si voce ne-au facut sa ne ridicam de pe scaune aplaudand, intr-un sincron nu foarte des intalnit in randul publicului romanesc. Oamenii stiau sa asculte si stiau sa aprecieze corespunzator pasiunea celor ce ne ofereau acel spectacol in premiera in Romania.

Concert: Yanni la Zone Arena. 14 septembrie 2011 Concert: Yanni la Zone Arena. 14 septembrie 2011

Yanni ne-a vorbit putin in limba romana, ne-a spus ca nu ne va uita niciodata si ne-a multumit in mod constant. Dialogul cu publicul, inlesnit de prezenta unui traducator, lucru rar intalnit la concertele de la noi, a fost unul consistent, Yanni oferindu-ne cateva din conceptiile lui optimiste asupra vietii.

Am ramas cu un zambet pe buze dupa ce ne-a spus sa continuam sa visam, caci visele pot deveni foarte usor realitate, asa cum s-a intamplat si pentru el. “Tot ce s-a infaptuit pana acum a pornit de la ideile unor oameni, fiecare din voi poate avea o idee la fel de importanta”, a spus el, facandu-ne sa dam si mai multa insemnatate muzicii pe care o auzeam.

Concert: Yanni la Zone Arena. 14 septembrie 2011 Concert: Yanni la Zone Arena. 14 septembrie 2011

Comunicarea extraordinara s-a mentinut pana la sfarsit, cand dupa cele doua bisuri, Yanni a facut plecaciunile finale iar publicul a inteles ca s-a terminat, retragandu-se inca aplaudand. Promisiunea ca se va intoarce anul viitor a inflorit in sufletul tuturor, plecand acasa cu un zambet larg si cu siguranta ca sentimentul se va repeta.

Organizarea, publicul, sonorizarea, muzicienii, totul a mers ca uns. Daca am fi mai impulsivi am spune ca Yanni In Concert la Zone Arena a fost concertul perfect, dar trebuie sa ne moderam si sa ne limitam in a oferi multumiri organizatorilor, sperand ca aceste experiente vor fi din ce in ce mai dese.

Va lasam sa va delectati cu una din piesele care ne-au incantat si pe noi aseara.

                                 
2 comentarii

Concert: Yanni la Zone Arena, 14 septembrie 2011
Doina Popovici
#1 -

cronica la concertul lui Yanni in Romania

un concert extraordinar, o muzica minunata, o sonorizare perfecta, o organizare profesionista si o cronica a evenimentului pe masura valorii concertului.
multumiri tuturor si sa speram ca evenimentul se va repeta in anul viitor...

Concert: Yanni la Zone Arena, 14 septembrie 2011
Gabriel
#2 -

concert Yanni

Un concert extraordinar ...si totusi... la asa muzica nu au ce cauta floricelele cu bere si carnati in paine...o nota proasta organizatorilor. Ar mai fi si scaunele cu suport ruginit ce iti da adevarata "cultura" romaneasca si confiscarea apei la intrare. Partea cu apa e o mare marlanie in contextul in care nicaieri nu s-a precizat ca nu e voie la Zone Arena cu apa proprie !!! Oare de ce trebuie sa umbrim bucuria unui astfel de concert cu mitocaniile specifice unor "anumiti" romani " de bine" ? ...si oare pana cand ?... mai exista si romani civilizati ...totusi... nici sonorizarea nu pot spune ca excelat, dar a fost acceptabila... la polul opus Yanni alaturi de muzicienii ce l-au insotit au fost absolut incantatori. Poate cineva va incerca pe viitor sa tina cont de critica constructiva...altfel pacat de asa muzica...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje