Concert - Vunk, artificii in Plaza

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Cand am auzit ca Vunk va canta intr-un mall, in cadrul unui eveniment cu tenta caritabila, am fost destul de circumspect. Orice am spune, mall-ul nu este un loc potrivit pentru asa ceva si, in plus, nici nu poti emite pretentii in ceea ce priveste publicul, format mai ales din personaje care se afla in trecere prin zona. Dar sa nu anticipam.

Primul lucru care m-a surprins a fost ca Vunk au inceput la timp. La ora 19.00 urcau frumusel pe scena, asa cum fusese detaliat in program, lucru mai rar cand vine vorba de trupe romanesti.

Oboseala acumulata cu 2 zile inainte, in concertul de la Otopeni, se pare ca nu a contat deloc, pentru ca au inceput in forta si au reusit sa o tina asa pana la capat. Spre bucuria fanilor, adunati din timp in fata scenei, Vunk le-a oferit un spectacol in care a reusit sa imbine si vechiul si noul.

Astfel, de pe albumele mai vechi, s-au putut auzi "Balada pentru o minune", "O ultima dorinta", "1.000", "Doar o noapte de-adio" sau "Noi o scoatem la capat", piese pe care cei prezenti in zona au cantat alaturi de formatie.

Vunk Vunk Vunk

Din ce am vazut, nici cel mai recent produs discografic al formatiei, "Ca pe vremuri", nu este unul care sa nu placa, pentru ca acelasi lucru s-a intamplat si la "Artificii pe tavan" sau "Pleaca". Vizavi de "Pleaca", trebuie sa spun ca a fost vorba de o varianta adaptata momentului, fara Antonia, una care a sunat, spre surprinderea mea, mult mai agresiv fata de varianta initiala.

Si a sunat foarte bine, pentru ca a reusit sa anime si mai mult publicul. La "Artificii pe tavan" si-au facut aparitia si momentele pirotehnice, pentru ca din chitara lui Cornel au inceput sa tasneasca...artificii. Nu ajungeau pana-n tavan, dar au fost tocmai bune pentru a bucura fanii.

Nu e prima oara cand i-am vazut pe Vunk, si mi-aduc aminte de un eveniment privat de acum ani buni, in care au cantat in formula veche, si sub titulatura de Vank. Daca ar fi sa compar lucrurile, as spune ca fata de atunci au castigat enorm, mai ales in ceea ce priveste placerea cu care canta, si acest lucru se vede in show-ul lor. Atat cat le-a permis scena au fost extrem de energici si s-au bucurat de moment, iar cel mai bun martor era tricoul lui Cornel, care la final putea fi stors.

Vunk Vunk

Publicul a fost, fara exceptie, alaturi de ei. Spuneam ca m-am temut o clipa ca un mall nu le va oferi decat sansa unor trecatori care se opresc sa asculte putina muzica, dar nu a fost asa. Fanii s-au asezat din timp in fata scenei, asteptand sa se bucure de recitalul favoritilor. De fapt ar trebui sa spun "fanele", pentru ca se pare ca in zona in care este asezat Plaza Romania, Vunk dispune mai ales de public feminin.

Celor din fata li s-au alaturat cei de pe scari si de la etajele superioare, pe care i-am vazut cantand alaturi de Vunk, ma rog, cei de pe scara mai putin, pentru ca erau rugati sa elibereze zona de catre fortele de securitate ale mall-ului, ceea ce mi se pare normal.

Per total, o experienta neasteptata pentru un concert care zic eu ca a iesit bine. Si acest "bine" se poate traduce si in coada de pustoaice dornice sa se pozeze cu trupa la finalul recitalului, Cornel fiind destul de ocupat cu fotografiile, pentru minute bune.

Partea mai putin placuta a serii a fost reprezentata de sonorizare, care nu i-a ajutat mai deloc. Normal, cumva, de vreme ce spatiul in care a fost amenajata scena dispunea de mai multe constructii gata sa "sparga" sunetul. La aceasta problema s-a mai adaugat si un microfon nefericit, cuvintele lui Cornel fiind neinteligibile in clipa in care se apropia mai mult de el. Cum tind sa cred ca si acest lucru cade in sarcina locatiei, sa spunem ca pentru ceea ce a fost acolo, Vunk s-a descurcat bine.

Vunk Vunk
Vunk Vunk

A fost o seara de brit-pop placuta, venita in sprijinul Special Olympics, pentru care a fost organizata o tombola. Pentru suma de 25 lei, doritorii erau inscrisi automat in tragerea la sorti in urma careia puteau castiga obiecte ce au apartinut diferitelor personalitati, iar Cornel a anuntat ca pe langa un obiect care i-a apartinut si poate fi castigat, a facut si o donatie in bani.

Un gest frumos, care deseneaza imaginea unei formatii de suflet, pe care speram sa o vedem si cu alt prilej, intr-un show, de data aceasta, mai mare.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje