Concert: Umbra et Imago - se putea si mai bine

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Metropotamul s-a gandit ceva vreme pana sa faca pasul asta, dar la urma s-a decis: un concert Umbra et Imago nu poate fi ratat. Asa ca a luat drumul Silver Church-ului, pentru ca acolo au ales gotherii germani sa concerteze pentru a doua oara in Romania.

Umbra et Imago s-au prezentat la apel cu ceva intarziere. Intr-un fel a fost bine, pentru ca a permis publicului sa se mai adune, mai ales ca in jurul orei 22.00 nu erau prea multi spectatori in sala. Eventual sa se si incalzeasca, judecand dupa sticlele si paharele care treceau dintr-o parte in alta a barului. Si sa incalzeasca bine, daca mi-amintesc si de mirosul inconfundabil simtit la un moment dat. Cum spunea George Nicolescu, mai avem nevoie si de iarba. Uneori.

Umbra et Imago Umbra et Imago
Umbra et Imago Umbra et Imago

Umbra et Imago nu au fost o trupa care sa ma impresioneze in mod special. Au executat lucrurile in stilul cunoscut, energic, semanand la fiecare nota cu un imens agregat muzical care marsaluieste peste audienta. Dar atat. Nu am simtit suflet, nu am simtit altceva.

Ca ingrediente, fumatul pe scena, tava de Jagger care a circulat printre spectatori, o sticla, de asemenea dedicata lor, in care nu pot sa estimez ce se afla sau, de ce nu, aluziile si declaratiile mai mult sau mai putin sexuale.

Mai mult, de fapt. Mozart (Manuel Munz) a si coborat in public, spre deliciul acestuia, asa ca spectacol a fost. Un solist vocal puternic, o alura aparte, care joaca perfect rolul unui mic psihopat.

Umbra et Imago Umbra et Imago
Umbra et Imago Umbra et Imago

Alaturi de el, Madeleine Le Roy nu m-a impresionat deloc. Muzical vorbind, nu mi s-a parut ca are foarte multe de aratat si e bine ca interventiile ei vocale au fost putine. De aratat arata insa mai tot ce are, la toata lumea, intr-un show erotic pe care, inainte de a-l considera ca facand parte din arsenalul BDSM, il clasific rapid in cel al prostului gust. Desigur, asta a fost senzatia Metropotamului de serviciu, pentru ca erau suficiente persoane care se dovedeau, sa spunem, cel putin captivate de mezelaria de pe scena.

Umbra et Imago Umbra et Imago
Umbra et Imago Umbra et Imago

Publicul n-a fost nici pe departe eterogen, asa cum ma asteptam. Pe langa persoanele care dovedeau, prin temperament si garderoba aleasa ca au sosit acolo pentru a face o declaratie, nu au lipsit toaletele obisnuite, ba chiar tricourile si blugii, semn ca unii pun pret mai ales pe muzica, si mai putin pe imagine. Singurul personaj pe care l-am vazut situat in propria sa lume a fost Ionut Daniel Sava, dar stim deja ca in materie de outfit de la el ne putem astepta la orice.

Sa nu uit: "Rock me Amadeus" a fost devastator si vorbeste despre ce artist imens a fost Falco si despre cat de inaintea vremurilor era...

Am parasit sala nestiind foarte bine la ce sa ma raportez in clipa aceea. Acum stiu: Umbra et Imago e o trupa care ar putea mai mult, iar show-ul lor este unul care ar putea fi mai putin. Practic, din ambele puncte de vedere, se putea si mai bine...

Sa ne auzim cu bine de la urmatoarea cantare.

Foto: Mugurel Tudor

Mai multe imagini in galerie.
2 comentarii

Concert: Umbra et Imago - se putea si mai bine
Razvan G
#1 -

...

Intr-adevar despre aspectul muzical nu sunt prea multe de spus, din punctul asta de vedere spectacolul fiind unul mediocru.
Insa aspectul vizual nu l-as cataloga chiar de prost gust numai si pentru faptul ca nu-mi prea pot imagina un show BDSM de bun gust. Este ce este, si a fost interesant de vazut poate si pentru ca nu vezi asa ceva zilnic.

Concert: Umbra et Imago - se putea si mai bine
BogDan
#2 -

@Razvan G

Bine :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje