Concert: The Tiger Lillies la Sala Radio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Asteptam sa-i vad pe Tiger Lillies de vreo 2 ani (anul trecut, tot la festivalul Viata e frumoasa i-am ratat, pe motive de sold out in cateva zile). Imi imaginam (pentru ca nu credeam sa revina atat de curand in Romania) ca o sa-i vad la un moment dat intr-o taverna rau famata, plina de marinari beti si matroane de bordeluri. I-am vazut intr-un altfel de mediu, la sala de concerte a studioului Mihail Jora (Sala Radio), unde n-a fost atmosfera macabra si depravata pe care o canta The Tiger Lillies, in schimb a fost un concert cu o acustica excelenta si niste lumini ideale.

Pacat insa ca n-am avut voie sa facem fotografii...

ttl
foto: Regis Hertrich (sursa: tigerlillies.com)


Welcome to the carnival of circus freaks


Desi toamna asta sunt in turneu cu Freakshow, la Bucuresti au venit fara doamnele pitice cu serpi si pene (sau serpi de pene), doar cei trei vajnici trubaduri, care ne-au servit un spectacol senzational, multi-instrumental, pe mai multe voci si roluri:

Martyn Jacques - voci (contratenor / falsetist care se joaca pe multe octave), acordeon, chitara / ukulele, pian
Adrian Huge - percutie: tobe, cinele, clopotei, trianglu, tamburina, jucarii cu cheita, gaina de cauciuc si porc de plastic
Adrian Stout - contrabas, ferastrau, termenvox

Aparitia Tiger Lillies-ilor pe scena e ceva ce trebuie vazut macar o data in viata. Stout parea scos dintr-un speakeasy, cu un costum a la anii '20, dansand cu contrabasul, tanguindu-se cu arcusul pe ferastrau sau mangaind lugubru termenvoxul.

Huge a fost clovnul discret al serii. Fostul macelar si mecanic auto cu pumnii grei se poarta cu o delicatete de zana plinuta cu toate draciile insirate in fata lui in care bate, clincheteste, zdranganeste, piuie, fluiera, scotand mereu din cufarul de la picioare cate o nazdravanie sonora noua. Din pacate nu l-am vazut batand toba nici cu papusa, nici cu gaina (si tare am fi vrut sa vedem purceii in actiune), dar ne-a dat o noua perspectiva asupra notiunilor de percutie si efecte sonore intr-un concert.

Martyn, diva in falsetto, a aparut cu un machiaj nou, tricolor (negru, rosu si albastru pe fond alb), cu melonul clasic pe cap, cu codita lunga si impletita atarnad ca un bici cumintit pe sub bretelele acordeonului Fantini ros-verde.

 .

The crack of doom is coming soon


Si ne-au cantat in doua reprize (cu o pauza la mijloc) despre femeia sarpe, despre ingerul galben din Urine Palace, curvele Jacky si Lili Marlene din Chelsea Hotel, clovnii grotesti imbatraniti sub pudra alba si lacrimile de carbune, despre toate pacatele lumii, despre ciudatii din freakshow, despre ciudatii care se uita la freakshow, despre tristetile nostalgice de toamna si cele aburite de mahmureala, trecand prin blues-uri discrete la pian, arii de vodevil, opera de trei parale si pantomime cu fantome.

Vreo 2 ore si 27 de piese mai tarziu au terminat cu un bis (Bully Boys si Crack of Doom) la care sala, pana atunci respectuos linistita, si-a permis, simtind sfarsitul aproape, sa se desfasoare (cat permitea statul jos pe scaun) in urale, fluieraturi si batai din palme. Au plecat aplaudati de toata sala in picioare, nu prea departe, ci in foaier, unde toata lumea s-a imbulzit la poze, rasete si autografe.

 .

Your looks are laughable, unphotographable


Cateva vorbe si despre organizare. In primul rand trebuie sa ne revoltam impotriva lipsei de punctualitate, atat a spectatorilor, cat si a organizatorilor. Desi spectacolul era anuntat la ora 19:00, pe la 19:30 inca se mai scurgeau spectatori in sala, fara sa-i grabeasca nimeni la locurile lor.

In al doilea rand, trebuie sa ne spunem oful obisnuit: NU faceti fotografii! Strict interzis! Nu ni s-a permis sa facem fotografii nici ca spectatori, nici ca "presa". Cum acestea sunt conditiile de acreditare la toate spectacolele festivalului Viata e frumoasa si cum pe site-ul Tiger Lillies scrie "daca aveti inregistrari sau fotografii de la concertele noastre, dati-le-ncoace", banuim ca nu au fost conditiile artistilor, ci ale organizatorilor. Fotografia inca mai e instrumentul diavolului la noi...


Setlist

1. Drowning
2. Snake Woman
3. Overtime
4. Born To Fail
5. Normal
6. Autum Leaves
7. Heroin and Cocaine
8. Death Train
9. Tears
10. Palace of St James
11. Thousand Violins
12. Wake Up
13. Sleep with the Fishes
(pauza)
14. My Funny Valentine
15. Circle Line
16. Haunting Me
17. Lily Marlene
18. Wrong Attitude
19. Sense Of Sentiment
20. Send in The Clowns
21. Her Room
22. Yellow Angel
23. War
24. Hell
25. Jacky
26. ......?
27. Flipper Boy
Bis
28. Bully Boys
29. Crack of Doom

Vezi ce se mai intampla zilele astea la Festivalul Viata e frumoasa
2 comentarii

Concert: The Tiger Lillies la Sala Radio
misty007
#1 -

2011

din nou, la sala radio pe 17 nov

Concert: The Tiger Lillies la Sala Radio
Cristina
#2 -

Comentariu nou
In contextul mai larg al festivalului Viata e frumoasa 2011.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje