Concert: The Animals (and Friends) in Jukebox

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cati membri originali ai unei trupe e nevoie intr-un concert ca sa simti pe scena spiritul trupei respective? De obicei, in cazul trupelor destramate de neintelegeri sau de decesul vreunuia dintre membri, numele ei va fi asociat cu cel al vocalului. The Beatles n-au mai existat nici ca speranta dupa ce a murit Lennon, Queen a murit odata cu Freddie, Cobain a plecat in Nirvana cu tot cu trupa si exemplele pot continua.

In cazul The Animals insa lucrurile s-au impartit la divort. Vocalul Eric Burdon a plecat, incercand sa ia dupa el si numele The Animals. Parte din trupa originala a ramas, tinand insa de aceeasi denumire. La mai mult de 30 de ani dupa despartire, in 2008, un tribunal a decis ca numele The Animals va fi folosit in Marea Britanie doar de trupa lui John Steel, tobosarul original. Eric Burdon continua si el sa foloseasca in turnee numele Eric Burdon and The Animals, dar in mod neoficial.

Si o sa intrebati, OK, si cine a cantat de fapt aseara in Jukebox? Desi am fi vrut tare mult sa il vedem pe Burdon, nu am avut aceasta ocazie, ci am avut parte de un concert cu The Animals and Friends, numele sub care concerteaza John Steel si "noua" The Animals.

Animals & Friends Animals & Friends

John Steel nu este chiar singurul membru vechi al trupei in aceasta noua formatie. I s-a alaturat si claparul Mick Gallagher, care a avut si el aparitii alaturi de Animals in anii '60, dupa plecarea unui alt membru fondator, Alan Price.

Acestora li se adauga in aparitiile The Animals and Friends vocalul Pete Barton (alaturi de Animals din 2003) si chitaristul Danny Handley.

Animals & Friends Animals & Friends
Animals & Friends Animals & Friends

Pete nu este Eric, asta e clar. Dar nici Eric nu mai e "acel" Eric, daca ai curiozitatea sa il cauti in vreun concert live recent...

Admitand ca timpul nu iarta pe nimeni si ca e bine sa ne bucuram de legende muzicale, in orice forma, cand vin la noi acasa, aseara ne-a placut la The Animals.

Ne-a placut tonusul lui Pete, eleganta old school a lui Mick, veselia joviala a lui John, care patrona deasupra lucrurilor din spatele tobelor, aducandu-ne aminte de unicul Ramone, Marky, care mai concerteaza si azi, alaturi de punkeri de generatie noua. Ne-a placut si Danny, atat de tanar incat ar putea fi fiul oricarui Animal de pe scena.

Animals & Friends Animals & Friends
Animals & Friends Animals & Friends

Ne-a placut si playlistul, au cantat piese de-ale lor si de-ale altora, au comunicat frumos cu publicul din sala, care le-a facut o primire pe masura legendei pe care o reprezinta.

Playlist selectiv: It's my life, I put a spell on you (Screamin' Jay Hawkins), I believe to my soul (Ray Charles), Don't let me be misunderstood (Nina Simone), Bring it on home, Sitting on the dock of the bay (Otis Redding), I'm crying, Around and Around, We gotta get out of this place, CC Rider (Ma Rainey), I got my eyes on you, Boom Boom si, desigur, la bis, House of the rising sun.

A fost un concert frumos, la care s-au distrat, au cantat si dansat atat pustii din primele randuri, cat si tinerii mai din spate, si parintii lor asezati pe la mese.

Dar tot ne dorim sa-l vedem o data si pe Eric Burdon live, macar pentru faptul ca se afla in lista celor mai buni 100 de cantareti ai tuturor timpurilor, pe Rolling Stones.

Gasiti mai multe imagini de la Concertul Animals & Friends aici.

Mai jos aveti si o inregistrare video din timpul concertului. N-are un sunet grozav (nu din cauza trupei, care a sunat chiar bine, ci din cauza camerei), dar va lasa sa va faceti o impresie.

Foto - video: Cristina Petrescu
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje