Concert: Nigel Kennedy & Damian Draghici in Piata Constitutiei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nigel Kennedy este de departe unul din cei mai controversati si non-conformisti violonisti moderni. Aseara a urcat pe scena in Piata Constitutiei intr-un concert Classical Meets Jazz, alaturi de Damian Draghici. Organizat de BCR si Fundatia Bright Light, evenimentul s-a tinut in acelasi loc pe care a concertat si Shakira cu o seara mai devreme. Desi am avut parte de aceeasi vreme nefavorabila, portia de muzica pe care ne-a oferit-o Kennedy a fost ca un ceai de tei cu miere si lamaie pentru un public nu foarte numeros, dar iubitor de muzica buna.

Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici

Nigel Kennedy, un impatimit al genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene), s-a alaturat in premiera la Bucuresti lui Damian Draghici, romanul care a introdus naiul in jazz. Classical Meets Jazz a intrunit momente muzicale inspirate din repertoriul unor mari muzicieni romani precum George Enescu, Maria Tanase, Grigoras Dinicu, Fanica Luca si Georges Boulanger.

Ce nu ne-a placut a fost faptul ca, din pacate, nu a existat suficient timp pentru reorganizarea spatiului dupa plecarea Shakirei. Drept urmare, confetti-ul care a marcat inchiderea concertului columbiencei inca era imprastiat pe asflatul ud.

Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici

Scena a fost aceeasi, mai putin culoarul pe care s-a plimbat Shakira in timpul interpretarii sale; tot 3 panouri care au proiectat cu mult efect imaginile de pe scena. Acustica a fost buna, in ciuda vremii, iar interpretarea live a fost fara cusur.

Publicul venit (nu foarte numeros) era acoperit de pelerine de ploaie si s-a asezat cu greu pe scaune, toate fiind ude. Concertul lui Kennedy ar fi fost, intr-adevar, mult mai bine potrivit intr-un spatiu inchis, precum Sala Polivalenta, spre exemplu.

Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici

Ce a fost contradictoriu a fost modul cum s-a prezentat violonistul britanic - folosind o serie de cuvinte usor licentioase, band bere si anuntatnd ca a repetat in ultimele zile degustand vinurile romanesti. La felul cum se clatina, ne-a creat impresia ca se afla si la momentul respectiv sub o usoara stare de ebrietate, mai ales cand Damian Draghici s-a scuzat pentru intarzierea cu cateva clipe a unei melodii, spunand ca in fiecare zi de repetitii a iesit altfel, fiind combinata fie cu vodca, vin sau bere, iar momentul de pe scena a venit ca un alt fel de garnitura.

Ce ni s-a parut usor exagerat a fost promovarea companiei organizatoare, care a adus in prim plan proiectul de responsabilitate sociala BCR Sperante, prin care sunt depistate si sustinute financiar tinerele talente. Mai intai s-a derulat un clip cu prezentarea proiectului si cu recrutarea copiilor cu preponderenta din mediul rural. Apoi au urcat doi tineri pe scena, moment in care Kennedy si Draghici au luat o pauza. Publicul nu s-a aratat foarte incantat de moment, multi parasindu-si locul fie pentru a pleca de la concert, fie pentru a-si cumpara cate ceva.

Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici Classical Meets Jazz: Nigel Keenedy & Damian Draghici

Concertul a avut loc cu ocazia Zilei Europei, care se serbeaza astazi, 9 mai, si a fost ultima reprezentatie live a lui Damian Draghici, care a anuntat ca se retrage.1 comentariu

Concert: Nigel Kennedy & Damian Draghici in Piata Constitutiei
maria
#1 -

Un articol de ..

Ai comentat tot ce se putea comenta mai putin muzica de la concert. Te-ai luat de organizare, de confetti sau de faptul ca se clatina Nigel Kennedy pe scena. multi cititori, printre care si eu am fi vrut sa stim mai multe despre ce anume s-a cantat, cum a fost si in nici un caz ce ai scris tu. si pozele....mai bine nu mai scrii nici un articol ca te faci de ras

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje