Concert Manu Chao la Sala Palatului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
A fost si Manu Chao la Sala Palatului. Am cantat, am dansat, am facut o tzar' de pogo (in suflet, ca il sala n-aveai loc), ne-am distrat... dar parca a lipsit ceva. Si nu ziceti alcoolul, ca nu asta  fost problema.

In turneul La ventura Manu Chao calatoreste "light", doar cu alti doi instrumentisti, un tobar si-un chitarist (amandoi fiind si pe post de backing vocals), la care se adauga chitara personala si vocea lui Manu.

Light a fost si concertul de aseara, pentru ca desi a cantat vreo 20 de piese, majoritatea au sunat cam la fel, simplificate foarte mult fata de variantele clasice, repetitive, oarecum o apa si-un pamant instrumental, la care se mai schimbau versurile.

Manu Chao Manu Chao

Nu-i prima oara cand ii vedem pe Manu in concert (ba chiar e a treia), dar e prima oara cand plecam cam dezamagiti. Pe langa faptul ca am auzit aceleasi piese vechi (pana si panza de decor din spate se tragea ca stil tot de pe vremea Radio Bemba sau La Radiolina, din 2007), chiar si pe acestea le-a taiat, le-a combinat, a pastrat doar refrenurile, le-a legat unele de altele (cum a mai facut-o si la B'Estfest).

Manu Chao Manu Chao

Desi pentru noi a fost un fel de circo caliente, cum scria si pe decorul din spate, publicul (Sala Palatului era plina ochi) s-a distrat... maximo, ca sa ne mentinem in pasareasca poliglota a lui Manu. Cam un sfert de sala topaia fara incetare (mai pe scaune, mai pe unde se mai putea urca), nu statea nimeni jos, toata lumea se baĊ£aia pe unde avea loc, printre scaune, indiferent de mesajul piesei (singura implicare majora si unanima fiind la versul "marijuana-ilegal" din el Clandestino).

Din public flutura si un steag rosu cu El Che (stanga, stanga, da'... de che atat de departe?) si un fular albastru (tip meci de fotbal) pe care scria Argentina. De altfel iesirea de la concert a semanat nitel cu cea de la un meci, toata lumea haulea pe scari o-o-o, ca vantul din El Viento.

Manu Chao Manu Chao
Manu Chao Manu Chao

Doua vorbe despre organizare si v-am lasat.

- Sala Palatului? Serios? Concert de ska reggae punk in Sala Palatului? Inteleg alegerea daca vrei sa pui 5 zone de pret pe bilete, dar la Manu Chao biletele au costat de la bun inceput aceiasi bani. In Sala Polivalenta nu se mai tin concerte?

- pe langa asta, garderoba nu era deschisa. Ce ar trebui sa facem (si cui?) ca sa avem unde ne lasa haina la concerte? Nu stiu altii ce-au facut cu ea (maldar pe scaune, probabil), dar eu am avut de facut si fotografii si zau daca e placut sa te tarasti in genunchi in primul rand al Salii Palatului, tarand si haina dupa tine.

Madame Hooligan Madame Hooligan
Madame Hooligan Madame Hooligan Madame Hooligan

- in deschidere au cantat Madame Hooligan, trupa ex-ului Bosquito. Nu ne-au placut deloc, nu ni s-a parut ca aveau ce cauta acolo si mai multe n-o sa spunem despre ei, decat ca aveau totusi fani prin sala care le stiau pana si versurile pieselor.

In concluzie, ne-a placut, ne-am distrat, dar se putea si mai bine. A cantat vreo doua ore, cu ceva pauze spre final, care ar putea fi considerate bisuri. In total au fost vreo 4.

Manu Chao Manu Chao
Manu Chao Manu Chao Manu Chao Manu Chao

Playlist aproximativ:

A cosa
Welcome to Tijuana
El Viento
Dia luna dia pena
Por el suelo
El Clandestino
La Vida tombola
Me gustas tu
King of the Bongo
El Dorado
#
Rainin' in Paradize
Mi Vida
Politik Kills
Machine Gun
#
El Hoyo
Iron Lion Zion (Bob Marley cover)
#
La Vacaloca
Hamburger Fields
Je ne t'aime plus
La Despedida
#
...?
5 comentarii

Concert Manu Chao la Sala Palatului
Razvan
#1 -

A fost demential!!!

Eu zic ca a fost demnential concertul, atmosfera si energia creata! Cel putin din fata scenei asta s-a simtit. Chiar daca a fost intr-o varianta simplificata, a transmis foarte mult.
Si faza cu microfonul la inima...spune multe! Eu unul n-am mai gasit vreun alt concert pe net la care sa-l vad facand asta....

E prima data cand stau dupa un artist sa fac poza si sa iau autograf. Si am stat impreuna cu o gasca de oameni doua ore jumate pana au iesit... Si asta tot datorita concertului care a transmis atat de multa energie pozitiva.

Concert Manu Chao la Sala Palatului
Catalina
#2 -

Sala Palatului vs. sala Polivalenta

Daca aflati ce se intampla cu Sala Polivalenta sa ne spuneti si noua :)) Pe bune acum, sunt curioasa. De ex. Voltaj va avea concert la Sala Palatului. Pai aia e sala in care sa sari pe "20"??? :)

Concert Manu Chao la Sala Palatului
adrian
#3 -

gramatica

(amandoi find si pe post de backing vocals)... greu cu limba romana... compleCt, practic, deci!

Concert Manu Chao la Sala Palatului
Eu Insumi
#4 -

Bucureshti!!!!

Ai uitat sa spui ca nu a existat piesa la care sa nu strige de trei ori "Bucureeeeshti!". Nu zic, e bine ca nu striga "Budapeeest!", insa parca nu poti sa sustii un concert pe sentimentalisme din astea ieftine.

Concert Manu Chao la Sala Palatului
Cristina
#5 -

Comentariu nou

@Razvan - m-am abtinut sa comentez ca parca am zarit si o vanataie pe piept, acolo unde lovea cu microfonul (a facut asta si la B'Estfest si banuiesc ca pe toate scenele unde a avut concerte recente, ma indoiesc ca suntem noi mai grozavi ca altii :)

@Catalina - ne documentam, cercetam.

@Adrian - nu te involbura, deci, e o prapadita de omisiune din viteza, practic. Multumesc oricum, corectam.

@Eu insumi - ce sa zic... omul si-a jucat pe degete publicul, fie cu Bucureeesti-ul, fie cu microfonul in piept, de care zice mai sus si Razvan. Cand se apropia de marginea scenei, explodau toti in primele randuri. Asta chiar nu i-as reprosa-o :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje