Concert Feeding Fingers in Control

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aseara au cantat in Control Feeding Fingers, trupa americana de post punk inmuiat bine in curentul goth, calcand fidel pe urmele celor de la The Cure. In deschidere ne-au incalzit si hipnotizat cu vizualurile lor fascinante The Pixels, primiti excelent de public, ca de obicei.

Ascultasem  Baby Teeth si Wound in Wall - cele doua albume Feeding Fingers - de mai multe ori, dar nu banuisem ca pot suna atat de bine si de altfel live. A fost o surpriza extrem de placuta, deoarece stilul abordat de Justin Curfman &Co in inregistrarile de studio este destul de melancolic si volatil, o transa dark, pe care nu ma asteptam sa o vad metamorfozandu-se pe mica scena a Controlului intr-o reprezentatie atat de animata.

Feeding Fingers @ Control Feeding Fingers @ Control

Si ceea ce percepusem pana atunci eteric si oniric - o atmosfera usor monotona intrerupta de vocea jaluitoare care canta despre cosmaruri si temeri nevazute s-a concretizat intr-un spectacol aproape halucinant, pe fundalul unor animatii bizare si intr-o nota mult mai insufletita, care a pus imediat lumea in miscare in sala.

Din pacate vocea nu s-a auzit tocmai cristal, ceea ce a fost mare pacat, Feeding Fingers au niste versuri cel putin... stranii, care ar fi meritat ascultate sau mai degraba auzite mai cu atentie. Cu toate acestea publicul i-a primit extrem de bine, s-a dansat, s-a fluierat si aplaudat... si s-ar fi aplaudat poate si mai mult daca cei trei n-ar fi avut o iesire foarte abrupta, pe care initial o banuisem doar o pauza.

Feeding Fingers @ Control Feeding Fingers @ Control Feeding Fingers @ Control

Feeding Fingers sunt trei: Justin Curfman la voce, clape si chitara (de imprumut de la The Pixels deoarece au avut probleme cu transportul instrumentelor muzicale in avion), Kris Anderson la bass si Danny Hunt la baterie, a carui performanta ne-a placut in mod deosebit, parca cel mai tare la No Movement in Water.

Cei trei se afla intr-un mic turneu european, la noi au venit dupa un concert la Roma cu Nitzer Ebb, de aici pleaca in Polonia, iar in mai, conform site-ului lor, vor canta la festivalul Wave-Gothik-Treffen din Leipzig, Germania. In ceea ce priveste activitatea artistica a lui Justin, despre care v-am spus ca a scris pana acum doua scurte romane grafice, am aflat aseara chiar de la el ca are in pregatire si un roman autentic, pe langa lung-metrajul de animatie stop motion - Ticks - la care de asemenea lucreaza.

Feeding Fingers @ Control Feeding Fingers @ Control Feeding Fingers @ Control

Daca vreti sa ii ascultati si sa ii vedeti pe Feeding Fingers ori sa il cititi pe Justin, linkurile de care aveti nevoie sunt:

Site oficial trupa: feedingfingers.com
Pagina MySpace: myspace.com/thefeedingfingers
Site oficial Justin Curfman: justincurfman.com
Canal youtube: youtube.com/user/Dascurf

Set list partial al concertului de aseara:

Where The Mimes Come to Die
She Hides Disease
Is Heaven All That You Hear
Manufactured Missing Children
I Can't Breathe
Permission for Sleep
Baby Teeth
Fireflies Make Us Sick
No Movement in Water

Fragmente din ultimele 5 piese puteti asculta si in video-ul de mai jos. Nu e de o calitate grozava, ne scuzati.
Alte articole pe aceeasi tema: Feeding Fingers si Justin Curfman


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje