Concert Epica in Silver Church

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Aseara Silver Church a fost din nou locul pentru un concert mult asteptat, cel al formatiei olandeze de metal simfonic si gothic Epica, deschiderea fiind facuta de formatia Nexus. O locatie neincapatoare dupa parerea noastra, biletele fiind sold out, inauntru abia mai gaseai loc sa arunci un ac.

Fanii de mai toate varstele isi facusera aparitia inca de la ora 17:00 pentru un loc in fata, desi usile s-au deschis abia la ora 19:00. Cu toatea acestea nimeni nu a bagat in seama stropii de ploaie de afara, iar odata intrati Nexus a incercat din rasputeri sa ii anime, destul de greu de realizat insa, cand oamenii sunt veniti sa vada o roscata inalta si simpatica, sa ridici mainile la cativa barbati vanjosi. Chiar daca s-au auzit bine am avut impresia ca solistul Costin Adam s-a straduit mult prea tare pe notele inalte, dar este prima oara cand ii ascult deci mai merita o sansa, doua, trei.

Epica Epica

La ora 9 fara 5 pe scena si-au facut aparitia cei de la Epica care au inceput concertul in forta, introducerea fiind facuta de mini-piesa "Samadhi". Melodia de deschidere a fost "Resign to Surrender" de pe ultimul lor album - "Design Your Universe", urmata in uralele publicului de "Sensorium", una dintre cele mai apreciate piese ale lor.

Desi mai firava parca la inceput, de la a 8-a piesa, "Tides of Time", vocea lui Simone Simons a reusit sa acapareze incaperea si cei din sala fredonau fiecare melodie. Nu trebuie uitati desigur nici ceilalti membrii ai trupei care au intretinut atmosfera pe durata intregului concert, Mark Jansen (chitara si voce) cu vocea lui puternica avand cu siguranta destui fani in sala, iar marsul imperial le-a permis baietilor sa isi demonstreze inca odata talentul.

Publicul a fost rasplatit la final cu 1 bis, Epica incheind concertul cu "The Phantom Agony" de pe albumul cu acelasi nume, un deliciu pentru fani.

Epica Epica Epica Epica Epica Epica

Concluzia noastra a fost: un concert foarte bun, un public pe masura, o locatie care trebuia sa fie muuult mai mare pentru ca lumea sa se simta bine. Epica a reusit sa demonstreze inca odata ca nu e nevoie de cine stie ce decoruri sau tinute pentru a bucura ascultatorii.

Setlist:

*Samadhi

 1. Resign to Surrender
 2. Sensorium
 3. The Last Crusade
 4. Unleashed
 5. Martyr of the Free Word
 6. The Obsessive Devotion
 7. Imperial March
 8. Tides of Time
 9. Blank Infinity
 10. Design Your Universe
 11. Consign To Oblivion

Bis:

 1. Sancta Terra
 2. Cry for the Moon
 3. The Phantom AgonyNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje