Concert Club des Belugas la Bucuresti - niste nebuni si jumatate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si cand spunem "nebuni si jumatate", vorbim serios. Ne-am simtit ca si cand trupa de nu-jazz Club des Belugas ar fi fost un adevarat personaj dintr-o piesa de teatru, cu mai multe ipostaze ale aceluiasi intreg. Cam asa functioneaza show-ul lor.

Imaginati-va urmatoarea distributie:

Solista (Brenda Boykin, o afro-americana cu o voce de fier) - marele Capitan care dicta tonul, schimba piesele-ntre ele si facea marele haos pe scena

Chitaristul - specialistul in sunet, care simtea fiecare vibratie a corzilor

Basistul (Matthias Bangert) - copilul cel cuminte, cel mai potolit dintre toti

Tobosarul (Mickey Neher)- vedeta numarul 2 a serii, dupa solista evident, prezentat cu urmatoarele cuvinte "Mikey Monroe. Let's say he's froooom Alabama, although we all know he's from Berlin. Ladies and gentlemen - Mickey Monroe from ALABAMA!"

Tipul de la clape (Roman Babik) - care a pornit domol, dar s-a dezlantuit pe masura ce showul a evoluat.

Saxofonistul (Karlos Boes) - personajul contrastelor; fie canta pana la epuizare, fie nu scotea niciun sunet.

Decorul: Clubul Silver Church.

Ce playlist, ce structura de cronica?

Brenda a dat cu noi de pamant, a improvizat, nu a tinut cont de ordinea pieselor ci a mers pe feeling, a vorbit cu publicul, a dansat din tot sufletul, a vorbit cu duiosie cu ceilalti membri ai trupei si ne-a invaluit in "positive vibes".

A urcat pe scena sigura pe ea, iar la a doua piesa ne-a intrebat "Is funky ok?". A dat microfonul in sala si o fana din primul rand a raspuns timid Yes. Si uite-asa a inceput funky-ul marca Club des Belugas.

Daca majoritatea artistilor ne-au obisnuit sa isi prezinte membrii trupei la final, sus-numitii fac exceptie de la regula: Brenda si-a prezentat colegii inca de la inceput, pe rand, dupa fiecare piesa laudandu-i cu afectiune in glas.

O frumoasa familie, asa i-am putea descrie.

Revenind la concert. Desi au avut repetate probleme cu sunetul nu s-au enervat, nici nu au diminuat energia de pe scena. La un moment dat, cand saracul saxofonist se lovea de "microfonie" de fiecare data cand scotea cate o nota, Brenda s-a intors catre baieti si le-a spus "It's ok boys, just keep going", iar publicul i-a rasplatit cu aplauze si chiote.

Au urmat piese rock'n'roll, blues, swing, un cover dupa Blue Suede Shoes, All the time in the world si muuuuulte improvizatii. Fiecare instrument a avut parte de soloul sau si de incurajari din partea publicului.

Cand credeam ca a sosit finalul, pe la ora 00:30, Brenda a adus pe scena oameni din public si au dansat ca nebunii. Niste nebuni si jumatate, cum ziceam, dezlantuiti intr-o seara de joi pe ritmuri imprevizibile.

Chitaristul s-a dus la bar sa isi ia o bere, dar solista a ramas si a cantat cu tobosarul, ca si cand am fi fost cu totii o gasca de prieteni. Do you have energy for one more dance? a intrebat Brenda. How do you like it: cold, warm or hot? HOOOT au urlat oamenii din public. Hot a si fost cu piesa Some like it hot.

Nu mai spunem nimic, ce playlist, ce structura, Club des Belugas e o stare de spirit. Voi, cei care ati ratat concertul, aveti ce regreta.

Cat despre organizare - concertul a inceput la 22:40, am avut si bautura din partea casei de la sponsorul evenimentului, s-a jucat si Black Jack. Voie buna de joi seara, am putea spune, intr-un mediu care ne-a facut sa ne simtim ca in vacanta. Niste nebuni si jumatate, v-am zis, care au cantat din tot sufletul.



Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje