Concert Club des Belugas la Bucuresti - niste nebuni si jumatate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si cand spunem "nebuni si jumatate", vorbim serios. Ne-am simtit ca si cand trupa de nu-jazz Club des Belugas ar fi fost un adevarat personaj dintr-o piesa de teatru, cu mai multe ipostaze ale aceluiasi intreg. Cam asa functioneaza show-ul lor.

Imaginati-va urmatoarea distributie:

Solista (Brenda Boykin, o afro-americana cu o voce de fier) - marele Capitan care dicta tonul, schimba piesele-ntre ele si facea marele haos pe scena

Chitaristul - specialistul in sunet, care simtea fiecare vibratie a corzilor

Basistul (Matthias Bangert) - copilul cel cuminte, cel mai potolit dintre toti

Tobosarul (Mickey Neher)- vedeta numarul 2 a serii, dupa solista evident, prezentat cu urmatoarele cuvinte "Mikey Monroe. Let's say he's froooom Alabama, although we all know he's from Berlin. Ladies and gentlemen - Mickey Monroe from ALABAMA!"

Tipul de la clape (Roman Babik) - care a pornit domol, dar s-a dezlantuit pe masura ce showul a evoluat.

Saxofonistul (Karlos Boes) - personajul contrastelor; fie canta pana la epuizare, fie nu scotea niciun sunet.

Decorul: Clubul Silver Church.

Ce playlist, ce structura de cronica?

Brenda a dat cu noi de pamant, a improvizat, nu a tinut cont de ordinea pieselor ci a mers pe feeling, a vorbit cu publicul, a dansat din tot sufletul, a vorbit cu duiosie cu ceilalti membri ai trupei si ne-a invaluit in "positive vibes".

A urcat pe scena sigura pe ea, iar la a doua piesa ne-a intrebat "Is funky ok?". A dat microfonul in sala si o fana din primul rand a raspuns timid Yes. Si uite-asa a inceput funky-ul marca Club des Belugas.

Daca majoritatea artistilor ne-au obisnuit sa isi prezinte membrii trupei la final, sus-numitii fac exceptie de la regula: Brenda si-a prezentat colegii inca de la inceput, pe rand, dupa fiecare piesa laudandu-i cu afectiune in glas.

O frumoasa familie, asa i-am putea descrie.

Revenind la concert. Desi au avut repetate probleme cu sunetul nu s-au enervat, nici nu au diminuat energia de pe scena. La un moment dat, cand saracul saxofonist se lovea de "microfonie" de fiecare data cand scotea cate o nota, Brenda s-a intors catre baieti si le-a spus "It's ok boys, just keep going", iar publicul i-a rasplatit cu aplauze si chiote.

Au urmat piese rock'n'roll, blues, swing, un cover dupa Blue Suede Shoes, All the time in the world si muuuuulte improvizatii. Fiecare instrument a avut parte de soloul sau si de incurajari din partea publicului.

Cand credeam ca a sosit finalul, pe la ora 00:30, Brenda a adus pe scena oameni din public si au dansat ca nebunii. Niste nebuni si jumatate, cum ziceam, dezlantuiti intr-o seara de joi pe ritmuri imprevizibile.

Chitaristul s-a dus la bar sa isi ia o bere, dar solista a ramas si a cantat cu tobosarul, ca si cand am fi fost cu totii o gasca de prieteni. Do you have energy for one more dance? a intrebat Brenda. How do you like it: cold, warm or hot? HOOOT au urlat oamenii din public. Hot a si fost cu piesa Some like it hot.

Nu mai spunem nimic, ce playlist, ce structura, Club des Belugas e o stare de spirit. Voi, cei care ati ratat concertul, aveti ce regreta.

Cat despre organizare - concertul a inceput la 22:40, am avut si bautura din partea casei de la sponsorul evenimentului, s-a jucat si Black Jack. Voie buna de joi seara, am putea spune, intr-un mediu care ne-a facut sa ne simtim ca in vacanta. Niste nebuni si jumatate, v-am zis, care au cantat din tot sufletul.Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

La ce festival de muzica mergi in vara lui 2017?
|Rezultate|Alte sondaje