Concert: AIR @ Polivalenta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Lipaind prin baltoacele Parcului Tineretului ca niste broaste fericite, am fost aseara la AIR. Noi si cateva mii de oameni care au stat cuminti la usa pana la 8 si jumatate, cand s-a permis accesul in sala de spectacol a Polivalentei. Concertul a inceput cu o sesiune de warm-up (de care aveam cu totii nevoie, ca era cam racoare in... air) cu Electric Brother si pe la ora noua trecute bine au inceput in sfarsit AIR.

AIR AIR

Au aparut pe scena insotiti de baterist si de "robotul" care facea intro-urile la cate o piesa si se bucura din cand in cand cu o voce metalica pentru aplauze, exprimandu-si recunostinta fata de public, la fel de gratios ca si Jean-Benoit, care, desi n-a interactionat prea intim cu sala, multumea tot timpul pentru primire, ba in engleza, ba in franceza.

Turneul de iarna asta prin Europa este menit sa promoveze ultimul album, Love 2, dar dintre cele 20 de piese din timpul concertului, numai o treime au fost de pe acest ultim album, mai precis primele sapte, de la Do The Joy la Heaven's Light. Am ascultat si So Light Is Her Footfall, single-ul care a primit recent si videoclip, in regia lui Edouard Salier, mai multe aici.

AIR AIR

De pe Moon Safari iarasi au cantat mai multe piese, dintre ne-am bucurat tare mult sa auzim Sexy Boy si Kelly Watch The Stars, iar La femme d'argent, care a incheiat apoteotic seara, a fost o incantare sonora si vizuala.

 .


Apropo de visuals, ne-au placut pentru ca au fost delicate si discrete, mereu altele la fiecare piesa, si cele mai interesante la instrumentale: la Kelly Watch the Stars robotul juca ping pong electronic, la Radian ningea, pe La femme d'argent au fost la fel de hipnotice ca si muzica, creand un vortex luminos fascinant, la People In The City literele din cuvantul AIR sugerau contururi de blocuri cu lumini aprinse noaptea, si tot timpul deasupra lor ploua cu lumina fitrata in conuri de raze.

AIR AIR

Am ascultat si cateva piese de pe 10.000 Hz si -dupa parerea noastra- nu suficiente (doar una, de fapt) de pe Virgin Suicides, care ne place noua cel mai tare din discografia lor. Ne-am bucurat totusi mult sa auzim instrumentala High school lovers, urmata de electronica How does it make you feel, unde "robotul" a avut de data asta microfonul, pe un fundal innourat... si am sperat si-un Clouds Up, dar n-a venit.

AIR AIR AIR AIR AIR AIR 

Alta piesa care ne-a placut foarte mult au fost Alpha Beta Gaga, la care cei doi AIR si-au parasit o clipa formalismul si au invitat publicul sa participe ceva mai activ. Ceea ce au si facut. Daca la inceput se cam statea in grupulete prin sala, si pentru multa lume ceea ce se intampla pe scena era doar o muzica de fond pentru discutii, spre sfarsit lumea a inceput sa danseze si s-a strans mai compact spre scena, fie fluturand mainile, fie vreun telefon mobil, noua varianta de bricheta :)

Am primit si-un bis, cu Heaven's Light, Sexy Boy si La femme d'argent - gasiti mai jos o inregistrare video (de la concertul din Roma) cu ultima piesa, merita sa o vedeti. Concertul s-a incheiat scurt pe la 11 fara un sfert, desi publicul i-ar mai fi vrut pe scena putintel - au venit, s-au inclinat afabil si au plecat, lasandu-ne inca... doing the joy.

 . <

Set list


1. Do the joy
2. So light is her footfall
3. Love
4. Remember
5. J'ai dormi sous l'eau
6. Venus
7. Missing the light of day
8. Tropical disease
9. People in the city
10. Radian
11. Cherry blossom girl
12. Be a bee
13. High school lover
14. How does it make you feel?
15. Talisman
16. Alpha beta gaga
17. Kelly watch the stars

Bis

18. Heaven's light
19. Sexy boy
20. La femme d'argent


Foto: Cristina Petrescu; mai multe mai jos:

7 comentarii

Concert: AIR @ Polivalenta
voroncas
#1 -

Comentariu nou

cam fara simt critic recenzia, 'idilizanta', pe principiul 'sa fie bine la toata lumea'. :D
creca concertul mergea mai bine intr-un club. cum a fost bonobo, de pilda. altfel, air sunt misto oricum.

Concert: AIR @ Polivalenta
Cristina
#2 -

Comentariu nou

o pasa pacifista, promitem ca nu se va mai intampla :)

Concert: AIR @ Polivalenta
tudor
#3 -

o dragoste prost localizata

pana la urma ce au cantat:
Highschool love ...sau Playground lover?
...n-am fost la concert dar pana acum dragostea asta de liceu s-a dovedit cam confuza pentru amicii care au fost.

Concert: AIR @ Polivalenta
Cristina
#4 -

Comentariu nou

Playground love e cea cu versuri. Highschool lover e instrumentala :) - au cantat-o pe cea din urma

Concert: AIR @ Polivalenta
Razvan
#5 -

Comentariu nou

Fara simt critic ?

Eu unul am incercat sa savurez fiecare minut din concert ca pe o felie de tort bun pe care nu vreau s-o termin repede...

Concert: AIR @ Polivalenta
piecesofmess
#6 -

Comentariu nou

nu e recenzie de concert. de regula sunt descrieri, ce piese etc.

de cate ori se implica cel ce scrie se gasesc unii sa ii sara la gat

Concert: AIR @ Polivalenta
voroncas
#7 -

Comentariu nou

nu, nu e 'recenzie', ai dreptate, e 'cronica de concert'.
de cate ori te implici - si arati asta atat de evident si de 'sincer' - s-ar putea sa-ti scape textul din mana, in ciuda intentiei nobile de a pastra si exprima autenticitatea experientei.
iar pluralul asta - desi poate marca fie ludicul, fie 'autoritatea' - aici da o nota umila impresiilor si cu greu mai convinge.

altfel, nu sare nimeni la gatul nimanui. dar, cand publici un text, provoci la randul tau impresii si pareri.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje