Caro Emerald, cu stil si rafinament la B'estfest 2012

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Momentul Caro Emerald de la B'estfest a reprezentat, inainte de toate, un strop de trecut pus pe beat-uri moderne. Campul intins din fata scenei s-a transformat intr-o versiune contemporana a salilor imense de bal din anii '40 si '50, cam de pe la a treia piesa a setlist-ului olandezilor. Adica la Back It Up.

Ne-a impresionat band-ul din spatele artistei. Nu ne asteptam sa fie atat de extins si variat (trompeta, saxofon, trombon, contrabas, clape, chitara, bas, tobe!), sunand pe alocuri ca o adevarata orchestra.

Caro Emerald @ B'Estfest 2012 Caro Emerald @ B'Estfest 2012
Caro Emerald @ B'Estfest 2012 Caro Emerald @ B'Estfest 2012

Si nu cumva sa uitam sample-urile (ne-a placut si ca, spre deosebire de alte trupe care se folosesc de asta, la Caro Emerald era totul la vedere). Back It Up a inceput cu scratch-uri repetate, spre deliciul multimii care incepuse sa-si dezmorteasca picioarele; a avut un intermezzo cu clape si alamuri ritmice, iar noi ne-am bucurat ca versiunile live ale pieselor aduc ceva in plus fata de cele de studio.

Imbracata intr-o rochie inflorata care-i imbratisa voluptatea trupului, Caro Emerald a fost exact asa cum ne asteptam: simpla, stilata, rafinata, modesta, cu mult bun-simt si cu o voce foarte potrivita pentru piesele jazzy abordate, care suna identic live (sau chiar mai bine) decat pe albume.

Caro Emerald @ B'Estfest 2012 Caro Emerald @ B'Estfest 2012

Am auzit la un moment dat, in public, o dezamagire: "De ce nu isi schimba tinuta?". Pe noi ne-a umflat rasul si aproape ca ne-a venit sa ii informam ca au venit la concertul gresit: Caro Emerald nu e genul acela de artista. What you see is what you get, cum s-ar zice.

Am mai dansat pe Stuck, That Man, Riviera Life, lasciva You Don't Love Me, iar concertul s-a incheiat cu A Night Like This, una dintre cele mai asteptate melodii Caro Emerald, desi publicul s-a bucurat in egala masura de tot ce a auzit de pe scena.

Caro Emerald @ B'Estfest 2012 Caro Emerald @ B'Estfest 2012

Caro Emerald a demonstrat ca nu e un one hit wonder. Dupa ceea ce am vazut (si mai ales auzit) la B'estfest, suntem siguri ca reusitul album Deleted Scenes from the Cutting Room isi va gasi echivalentul (sau chiar superiorul) in creatiile viitoare ale band-ului olandez.

Voi ati dansat la concertul Caro Emerald?

Foto: Gruia. Mai multe poze in galerie.

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
1 comentariu

Caro Emerald, cu stil si rafinament la B'estfest 2012
Ioana
#1 -

Comentariu nou

Daaa, e foarte faina Caro! :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje