Blurt @ Alt.Ctrl Fest 2010

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Placut impresionati de reactiile la primul concert din Control, cei de la Blurt au revenit aseara in Bucuresti pentru a doua seara de Alt.Ctrl Fest, aducand pe scena festivalului de muzica alternativa punk-jazz-ul lor hipnotic. Si tocmai pentru ca li s-a dus vestea dupa concertul de anul trecut, clubul Control era plin acum de oameni veniti sa-i revada sau sa vada ce-au ratat prima data.

Totul a inceput cu aproape o ora si jumatate mai tarziu decat era anuntat, pentru ca zborul celor de la Blurt a avut intarziere (cel putin asa se zvonea aseara prin club). Insa toata lumea a asteptat cuminte ca "masterul papusar" Ted Milton sa apara pe scena si sa ne intinda tendoanele la maximum cu saxofonul sau.

Startul a fost dat brusc, fara explicatii sau prezentari inutile. Blurt a inceput in forta cu piesa Hat si apoi, dupa un ropot de aplauze, a urmat Cut It - doua piese care au facut ca publicul sa se adune ca in transa in fata scenei. 

Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest
Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest

Piesele au sunat familiar, dar in acelasi timp foarte diferit. Dupa concert i-am auzit pe mai multi spunand ca Blurt a sunat altfel, nu in sensul de mai rau sau mai bine decat prima data, dar diferit, mai plini de energie, mai tineri. Iar piesele lor simple, dar dense, crosetate cu saxofonul lui Milton in jurul secventelor repetitive si minimaliste scoase de chitara lui Steve Eagles si a beat-urilor iesite parca automat din tobele lui Dave Aylward, au facut Controlul sa se miste timp de aproape doua ore.

Pe piese precum Machina Machina, Ted si-a aruncat versurile peste noi in stilul caracteristic, incantandu-le sau scandandu-le pe mai multe voci, asa cum numai un fost papusar ar fi in stare. Intrebat intr-un interviu de ce a ales aceasta metoda de interpretare, Ted a raspuns: pentru ca mi-e frica ca altfel lumea ma va confunda cu un cantaret.  

Pe la mijlocul concertului, Ted a tinut sa dedice piesa My Mother Was A Friend Of An Enemy Of The People mamei sale in varsta de 90 si ceva de ani, nu tocmai genul de muzica pe care ai vrea s-o trimiti mamei, insa una care a placut foarte mult oamenilor din Control, carora Ted ar fi putut foarte bine sa le fie bunic - unul cu creasta si care sufla in saxofon un punk-jazz de ti se inmoaie genunchii. 

Blurt si-a tinut publicul conectat la scena aproape doua ore, dar nici publicul nu s-a lasat mai prejos, facandu-i pe cei trei sa revina de doua ori pe scena si scandand Empty Vessels pana cand Ted s-a indurat si si-a incheiat cel de-al doilea bis cu piesa ceruta de toata lumea. Iar cand totul parea sa se fi stins, Steve Eagles a revenit pe scena pentru a ne transmite un: You were fuckin' awesome! Cheers! Lucru valabil si pentru cel de-al doilea concert Blurt din Control.
Cheers!


Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest
Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest Blurt @ Alt.Ctrl Fest
Playlist partial: Hat, Cut It, Bird Trigger, Machina Machina, The Little Death, Healthy Shadows, Argentine, My Mother Was A Friend Of An Enemy Of The People, Block, On The Stage, What's This Mission All About?, Amour De Ma Vie, Violin Sherbet, Enemy Ears, Empty Vessels (la cererea insistenta a publicului).

Mai multe poze pe 100eyesNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje