Bloodgroup @ Control

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa ce am petrecut si joi si vineri in Control, am revenit si duminica pentru a-i vedea live pe islandezii de la Bloodgroup - o trupa despre care s-a auzit numai de bine din partea criticilor, si despre concertele careia s-a dus vestea ca ar fi incredibile, cu etichete precum "explozive" sau "incendiare".

Chiar daca era duminica seara si urma o luni dimineata grea, islandezii au scos destul de multa lume din casa pentru a-i antrena pana dupa miezul noptii cu un electro-synth-pop incredibil. Inainte de Bloodgroup, Hot Cassandra s-a ocupat de incalzirea atmosferei cu un mix foarte bun de piese indie (cum ar fi Editors - You Don't Know Love) accelerate cu piese mai electro sau chiar tech house (cum ar fi Simian Mobile Disco - Hustler).

Hot Cassandra este alter ego-ul lui Paul Ballo, care a cantat la tobe in trupe precum Go To Berlin, The Amsterdams sau Kumm, iar de pe la sfarsitul lui 2010 a trecut de la tobe la beaturi si remixuri. Dupa cum a sunat duminica seara, Hot Cassandra are un viitor destul de promitator pe scenele cluburilor indie. Ca sa va convingeti cu urechile voastre, puteti asculta aici cateva dintre remixurile sale le piese de la The Beatles sau Kumm.   

Cat timp Paul Ballo ne-a facut sa ne-ncingem talpile conversilor in fata scenei, peretii au fost pictati cu visuals semnate de Cinty, iar sala de concerte din Control s-a transformat pentru o ora intr-un tunel trippy.

Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control

In jurul orei 23:00, fratii Hallur, Raggi, Lilja si specialistul in muzica electro, Janus, au incarcat scena de sintetizatoare si drum machine-uri si, plini de entuziasm, au dat startul unuia dintre cele mai bune si energice concerte pe care le-am vazut in acest an.

La fel ca multe dintre piesele pe care le-au strans pe cele doua albume ale lor (Sticky Situation si Dry Land), cei patru au emanat o energie pozitiva extraordinara pe toata durata concertului. Pe scena s-a sarit, s-a dat din cap, s-a tipat, s-a aplaudat si s-a cantat cu foarte mult entuziasm. Lucru care a electrizat si publicul.
  
Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control
Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control

Au cantat piese de pe ambele albume, iar preferatele noastre au fost: This Heart, How Do We Know, Overload, Hips Again, My Arms, Move Like A Tiger si Pro Choice. Piesa Pro Choice a avut parte de o interpretare incredibila, ultima bucata fiind aglomerata la greu cu beaturi si cu synthuri grele, ce se apropiau ca sound de un heavy metal, pentru ca finalul sa explodeze brusc intr-un moment de liniste absoluta in fata caruia, pentru cateva secunde, am incremenit cu totii.      

Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control
Bloodgroup @ Control Bloodgroup @ Control

Pe toata durata concertului, cei patru au schimbat instrumente, au interactionat cu publicul, au facut si cateva glume care ne-au facut sa radem si si-au manifestat dupa fiecare piesa entuziasmul. Chiar daca publicul nu a fost foarte numeros (intr-o seara de sambata sau vineri lucrurile ar fi stat altfel), Bloodgroup au primit aplauze generoase, care nu i-au lasat sa plece din Control fara un bis.

Bloodgroup a fost, intr-adevar, unul dintre cele mai energice concerte pe care le-am vazut in Control (nu doar in acest an). Live suna foarte bine si merita din plin sa-i vezi in actiune. Speram sa mai vina, poate intr-o seara care sa permita mai multora sa danseze pana la epuizare in Control. 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje