Black Label Society la Rock the City 2012 - ca de la sudisti la sudisti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sooo looong I've waited here for you, Black Label Society!

Nici nu va inchipuiti cat a asteptat Metropotamul de serviciu concertul "sudistior" americani la Rock the City. Pentru unii dintre noi, a reprezentat chiar momentul-stop al festivalului.

Cand am vazut legenda vie, Zakk Wylde pe numele sau, tropaind sigur pe sine pe scena cu un head dress impanat, de indian, pe cap, si strigand Crazy horse I am!, am luat-o razna. Nici n-am apucat sa inghitim bine praful ridicat de multimea extaziata si sa ne stergem sudoarea de pe frunte, ca a si inceput Funeral Bell, un mars de sunete care mai de care mai heavy.

Black Label Society Black Label Society
Black Label Society Black Label Society

Abia cand am apucat sa ne tragem sufletul am avut revelatia "hei, nu se aude bine". Ce-i drept, chitarele sunau cam gronturos in boxe, iar vocea lui Zakk era, pe alocuri, aproape total acoperita de instrumente. Pacat ca blestemul cu sunetul prost s-a abatut si asupra lor, dar sincer... credeti ca ne-a pasat? Ne-am consolat cu ideea ca Zakk oricum a stat prea mult pe langa Ozzy ca sa mai aiba o pronuntie inteligibila. :)

Am fost dati pe spate de sarmul si pofta de viata ale basistului, care zambea intruna si batea in fel si chip corzile chitarei sale. Mare noroc ca la volumul acela si cu doua chitare rele ca "acompaniament", basul nu se prea aude - suntem siguri ca a dat el gres pe undeva, din atata joaca.

Black Label Society Black Label Society
Black Label Society Black Label Society

Ne-a placut tricoul cu Dracula al chitaristului, precum si craniile de pe microfonul lui Zakk si de pe tobe, care incununau cu succes decorul cam gotic de pe scena. Din acelasi registru, voi ati remarcat ca Zakk canta cu unghiile lasate lungi, in loc de pene de chitara? Cool!

Chiar cand ne plangeam ca e prea cald sa mai rezistam in ritm de dezmat autoimpus, a inceput Bleed for Me. Iar daca tot ni se cantau versurile Bleed for me, I bled for you, noi am inteles ca si ei au "transpirat" facand piesele, asa ca e datorita noastra sa asudam ascultandu-le si sa nu ne plangem. Si toropeala tocmai a devenit suportabila.

Dupa Demise of Sanity si alte cateva piese, a sosit momentul ca Zakk sa se dea in stamba cu un solo de chitara. Si a cantat, si a cantat, si a cantat... 4 minute? 5? Mai mult? Degetele i se miscau rapid, cu o dexteritate sora cu masturbarea - e primul lucru care ne-a venit in cap, ne cerem scuze pentru comparatia neortodoxa.

Black Label Society Black Label Society
Black Label Society Black Label Society

La Fire It Up am ramas muti de uimire si incantare. Chiar cand wah wah wahooa-ul de la inceputul melodiei rasuna in boxe, cateva mingi gigantice de plaja, care imitau bilele de biliard, au inceput sa zboare din mana-n mana, prin aer.

Privind catre apus cu una dintre cele mai bune melodii Black Label Society scrise vreodata si mingile circulandu-ne pe deasupra, ne-am dat seama ca tocmai niste obiecte atat de banale adauga valoare amintirii. "Mai tii minte cum a fost la BLS, cand au cantat Fire It Up si ne jucam cu mingile in pauza de headbanging?".

Am mai trecut prin cateva experiente pierdut-minti-si-dat-din-plete, pe un Suicide Messiah cantat din sute de guri si un Concrete Jungle lasciv, misterios si - culmea! -  atat de bine lucrat, chiar si lipsit de sunetul distorsului specific Black Label Society.

- Put yout hands together, motherfuckers! ne indemna Zakk de pe scena, inainte sa se-avante iarasi intr-un solo delirant.
- Bineee, baaaa! striga publicul.

Ca e "motherfuckers", ca e "ba", dialogul dintre rednecksii sudisti americani si sudistii nostri functiona de minune. Asa, de la suflete iubitoare de chitara la suflete iubitoare de chitara.

Black Label Society Black Label Society
Black Label Society Black Label Society

Muzica din Los Angeles a avut mereu ceva special - cate trupe bune nu a dat acest oras? Black Label Society reusesc sa pastreze vie chitara sudica, de California, si sa schimbe ceva in mecanismul altfel plictisitor al heavy metal-ului. Si cum sa nu isi dea Zakk Wylde pumni in piept, ca gorila, la finele concertului, cand se poate lauda cu asa ceva?

Stillborn si punct. Cu sufletele invadate de dragoste pentru barbosii si pletosii de pe scena, aplaudand pana la extenuare, nu v-ati identificat si voi, oare, cu versul care a deschis cronica si aproape ne-a smuls o lacrima de fericire la concert? So long I've waited here for you, Black Label Society!

Voi ati fost acolo? V-a placut cum au sunat BLS?

Foto: Mugurel Tudor. Vezi mai multe fotografii in galerie.

Alte cronici de concerte, precum si galerii foto de la Rock the City gasiti la:

http://muzica.metropotam.ro/Rock-the-City-2012/
1 comentariu

Black Label Society la Rock the City 2012 - ca de la sudisti la sudisti
alex
#1 -

zakk

Sigur ati obsevat ca zakk nu canta cu pana?:))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje