B'Estfest 2013, ziua 1 - Niste Baieti, Vama, OCS, Vita de Vie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

A inceput si B'Estfest 2013, in acest an cu un pic mai putin entuziasm, cu un line up mai subtire si, ni s-a parut noua, cu mai putini oameni. Dar, probabil, lucrurile se vor schimba putin in ziua 2. 

Cei care s-au speriat de "potopul" care a spalat Bucurestiul si au ramas acasa, au facut-o degeaba, pentru ca pe la B'Estfest norii doar au vegheat deasupra capetelor noastre, dar nu au varsat niciun strop (asa ca, ne-am carat cu cizme si pelerine degeaba).

Si transportul a fost un pic problematic, in sensul ca la autubuzele RATB cozile erau infernale, totul se misca destul de greu, iar masinile erau umplute pana la refuz. Dar, pana la urma, scopul scuza mijloacele... de transport, iar scopul nostru se intampla sa fie B'Estfest.

Am ajuns la fix pentru a prinde ultimele piese de la Niste Baieti, care, ca de obicei, se simteau minunat pe scena. Iar cand o trupa se simte bine pe scena, starea se transmite si in public. Am dat din cap un pic, pentru a intra in atmosfera de festival, dupa care am plecat sa exploram.

Niste Baieti, B'Estfest 2013 Niste Baieti, B'Estfest 2013

Am ajuns la scena Groove On, foarte frumos aranjata si dotata cu niste boxe Funktion-One rupte dintr-un film Transformers. Aici, Fane dadea cu beaturi in boxe sa ne faca sa simtim ca avem plamani. Frumos! Dupa lasarea intunericului la Groove On s-a dansat mult si a fost o atmosfera foarte misto.

B'Estfest 2013 B'Estfest 2013 B'Estfest 2013 B'Estfest 2013

Dupa ce ne-am invartit si pe la corturile cu tot felul de chestii colorate, ne-am facut curaj sa mergem spre scena mare, pentru concertul Vama. Mda...

Se poate observa si din enumeratia prezenta in titlu ca ceva nu era tocmai cum trebuie. Bine macar ca n-a fost Voltaj. Dar, poate am imbatranit noi... Oricum, eram bunici in comparatie cu publicul care intrase in extaz pe versurile lui Chirila si mirosul de la gratarele de mici: "Si facem sex, si ne-amintim/ Cat de frumos era cand nu eram straini/ Sa facem sex e tot ce ne-a ramas/ Sa facem sex sa ne-ngropam greselile-n orgasm".

Daca suntem rautaciosi, e pentru ca nici nu suntem fani, dar si pentru ca intre piese Chirila mai servea si cateva lectii de viata, de spiritualitate si love&sex. Aici ni s-a pus capac si ne-am dus sa vedem daca s-au facut micii, de aceea nici nu avem poze cu Chirila la bustul gol, ne pare rau... am inteles ca s-a dezbracat.

Vama, B'Estfest 2013 Vama, B'Estfest 2013
Vama, B'Estfest 2013 Vama, B'Estfest 2013 Vama, B'Estfest 2013 Niste Baieti, B'Estfest 2013

Vocea lui Dan Amariei ne-a purtat picioarele spre cortul rock, aveam nevoie de o doza buna din ce servesc baietii de la OCS. Pacat ca Rock Arena n-are nicio treaba cu arena, pentru ca s-a dovedit a fi un cort foarte mic si foarte incomod, chinuitor pentru toti rockerii care-si doreau sa bea o bere linistiti si sa aiba loc de dat din plete. Cu 200 de oameni, cortul rock se umplea pana la refuz (cel putin asa ni s-a parut noua). 

Dar sa revenim la OCS, care ne-a tinut in probe de sunet in jur de 15 minute, dar care au avut grija sa se intretina cu publicul si cu prietenii aflati la sustinere. Au cantat bine, au cantat frumos, perfect, ar fi meritat o scena mai mare.

OCS, B'Estfest 2013 OCS, B'Estfest 2013

Pana la concertul Vita de Vie, ne-am mai purtat picioarele pe la cortul Ludic, care arata ca Thunderdome-ul din Mad Max, dar mult mai colorat, si unde ne-am relaxat la o bere, cu muzica buna si un joc de fussball. Vi-l recomandam!

Un alt loc unde se intamplau lucruri frumoase a fost scena Blazing Vibez, cu reggae bun si multi oameni binedispusi, zambitori si care intelegeau mesajul venit din boxe.

B'Estfest 2013 B'Estfest 2013 B'Estfest 2013 B'Estfest 2013

Dupa The Heavy am fugit la Vita de Vie, care au facut un show frumos, total diferit de ce am vazut anul trecut la B'Estfest. De aceasta data, Despot&co au lasat instrumentele acustice acasa si ne-au cantat albumul Fenomental, da, cel din '99. Cu toate piesele pe care dadeam din cap la petrecerile din liceu: Basul si cu toba mare, Vino la mine, Iamma sau Sapa (care s-a bucurat de o interrpretare de zile mari).

Le-a iesit foarte bine, a fost un concert plin de energie, una care s-a transmis si in public, Despot facand abuz si de portavoce pentru a-si canta versurile.

Vita de Vie, B'Estfest 2013 Vita de Vie, B'Estfest 2013

Despre concertul Texas, care ne-a incheiat prima zi de B'estfest, va spunem aici

Vezi mai multe poze din prima zi de B'Estfest 2013
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje