Avatar a cutremurat B'estfest-ul

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne-am bucurat foarte mult sa-i prindem live pe Avatar si ne intrebam, dupa ce am vazut pe scena B'estfest, cum de au reusit festivalurile precedente sa ii ignore pe baietii astia.

Ce-i drept, nu s-a strans prea multa lume in fata scenei, ceea ce iarasi ne mira, avand in vedere cat de bine suna trupa. Pionierii death metal-ului romanesc au avut o prestatie excelenta, de la primul pana la ultimul acord si raget in microfon.

Avatar la B'estfest Avatar la B'estfest
Avatar la B'estfest Avatar la B'estfest

Caci da, primul lucru care te frapeaza la o formatie precum Avatar (care exista cu mult inaintea filmului omonim) este vocea. Puternica, guturala, joasa, patrunzatoare, pune cum nu se poate mai bine in valoare riff-urile death.

Apoi, cand vorbeste normal si nu grohaie cu pletele-n ochi, esti din nou frapat de cat de firesc suna vocea solistului Marius Popeanga. "Vad aici niste pusti carora le place muzica extrema, si desi pare o contradictie in termeni, asta e normalitatea", a spus acesta de pe scena, urmarind copiii unui metalist, care tocmai facusera primele probe de pogo, categoria mini. :)

Avatar la B'estfest Avatar la B'estfest
Avatar la B'estfest Avatar la B'estfest

Apoi, tot iadul muzical s-a dezlantuit. Riff-urile au devenit sacadate si tot pamantul parea sa se cutremure sub greutatea si brutalitatea chitarelor si tobei. Splina, rinichi, ficat? Mofturi. Inca incercam sa le mai recuperam.

Avatar la B'estfest Avatar la B'estfest

Avatar este o trupa subestimata, pe care ne-am dori sa o vedem mai des pe scenele de la noi. Nici nu s-a incheiat bine concertul lor de la B'estfest, ca ni s-a si facut dor de tehnicitatea si brutalitatea lor. A fost un concert foarte bun, pe care daca metalisti fiind l-ati ratat, nu putem sa ne abtinem, trebuie sa va facem in ciuda: they rocked!

Voi ati prins concertul Avatar de la B'estfest?

Mai multe fotografii in galerie.

Restul cronicilor de concerte si mai multe galerii foto de la B'estfest puteti gasi aici:

http://muzica.metropotam.ro/B-Estfest-Summer-Camp-2012/
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje