Asian Dub Foundation, Suie si Electric Brother la B'ESTFEST, ziua 2

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
A doua zi de B'Estfest am simtit-o ca fiind ceva mai chill, mai relaxata, chiar daca atunci cand am ajuns la festival am fost intampinati cu "o scena, o multime, multe maini in aer". Asta pentru ca Suie Paparude erau pe scena mare si-si raspandeau beat-urile inconfundabile, la pachet cu versurile antrenante cu care MC Bean bombardeaza de obicei publicul.

Tocmai ii vazusem pe Suie la Cluj, unde au fost de zile mari, nici la B'Estfest nu au fost mai prejos, dimpotriva, au strans publicul in fata scenei ca niste headlineri, iar atmosfera... a fost exploziva, la propriu. Publicul a fost in delir, cu mainile in aer tot timpul si dansand frenetic. Au facut ca pamantul de sub picioarele noastre sa se zguduie cu piesa ca Soundcheck, Cu zambetul pe buze, Pentru inimi, au incheiat asa cum fac tot timpul, cu Cea mai frumoasa zi, dar au mai fost chemati insistent pe scena la bis, cand au repetat Soundcheck si au incheiat cu EGO (Ready For Another One).

Suie ar fi meritat sa fie impinsi mai sus, intr-un loc fruntas pe line-up. La o ora mai tarzie ar fi facut mega show

Suie Paparude @ B'Estfest 2011 Suie Paparude @ B'Estfest 2011

Dupa Suie s-a cam stins atmosfera, iar publicul s-a intins si a lenevit la Electric Brother, pe o muzica chill si care te baga intr-o stare de visare. Alaturi de Electric Bro, pe scena au mai fost prezenti si Tavi Scurtu (la tobe) si actrita Maria Popistasu, pentru ca "fratele electric" ne-a cantat piese de pe ultimul sau album Pe Pamant

A sunat bine, cu exceptia unor piese interpretate de Maria Popistasu, pe care aceasta a cam falsat. Dupa ce ne-am luat si doza de chill, ne-am indreptat spre scena mare, pentru momentul de intensitate maxima al serii: Asian Dub Foundation.

Electric Brother @ B'Estfest 2011 Electric Brother @ B'Estfest 2011

Asian Dub Foundation ne-au servit o portie de rapcore, amestecat cu d'nb, dancehall si ragga, condimentata cu putin curry si ceva ritmuri bhangra. Ne-a placut foarte mult energia pe care o degaja, explozia de pe scena, atat in ceea ce priveste muzica, cat si miscarea, care s-au transmis si in public. Ne-a placut si faptul ca pe o astfel de muzica, antrenanta, au reusit sa fie si politici, mai ales pe Target Practice, New London Eye, We Want Your Oil sau Fortress Europe. Ultima fiind cantata la bis, dupa minute bune de aplauze si dedicata noua, romanilor, de catre Chandrasonic, care a spus ca nu este drept felul in care suntem priviti in Anglia si ca si parinti lor au fost imigranti, asa ca stiu prin ce trecem si sunt alaturi de noi.  

Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011 Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011 Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011 Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011
Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011 Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011

Nu prea ne-a placut faptul ca mai toate piesele lor au sunat cam la fel, dand impresia ca intregul lor concert a fost o singura piesa cu ups and downs, asta ca sa fim un pic pricinosi. In orice caz, baietii au fost de nota 10, la fel si publicul care i-au facut pe englezi sa declare ca Bucurestiul si oamenii de aici sunt awesome si ca se vor intoarce oricand sa cante aici.

Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011 Asian Dub Foundation @ B'Estfest 2011

Un moment foarte amuzant a fost interpretarea piesei Flyover, al carei refren [flyova! flyova!] suna leit cu: "Craiova! Craiova!". Asa ca minute bune la B'Estfest s-a auzit scandat numele orasului din Banie. Craiovenilor le-a crescut inima :)

Setlist:
Bride of Punkara
Rise to the Challenge
Target Practice
Urgency Frequency
New London eye
Speed of Light
History of now
Futureproof
Burning Fence
Flyover
Dhol Rinse Jam
Naxalite
We Want Your Oil
Bis:
Fortress Europe
Free Satpal Ram

Am incehiat noaptea trecand pe la Dance Arena, unde D-Laid punea muzica, un mix cu Fatboy Slim, Prodigy si altele asemenea, combinate cu dubstept si d'nb. Nu prea ne-a prins, mai ales ca peste muzica de aici se suprapunea si concertul lui Mika, rezultatul fiind unul deloc atractiv.

D-Laid @ B'Estfest 2011 D-Laid @ B'Estfest 2011
1 comentariu

Asian Dub Foundation, Suie si Electric Brother la B'ESTFEST, ziua 2
pas
#1 -

Comentariu nou

si despre marika, d-laid si napt nimic ??? au fost extraordinari, nu pot sa cred ca i-ati ratat..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje