Apparat a incantat Turbohallele

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sambata am revenit in Turbohalle pentru concertul Apparat si am avut ceva emotii, pentru ca n-am fi vrut sa repetam experienta din noaptea deschiderii. Dar, de aceasta data, totul a decurs bine, fara coada la intrare si fara alte peripetii. E adevarat, si cu un public ceva mai restrans.

In jurul orei 11:00 Turbohallele erau aproape goale, urmand sa se umple treptat, dar in niciun caz pana la refuz. Singurul lucru care nu ne-a placut a fost faptul ca intreaga formatie a berlinezului multi-instrumentalist s-a lasat mult asteptata si a urcat pe scena abia dupa ora 02:00 (ne-ar fi placut totusi sa inceapa ceva mai devreme, mai ales ca evenimentul a avut startul la ora 22:00). Dar am avut intre timp parte de o surpriza placuta: concertul din deschidere al trupei romanesti Yoon.

Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle

Pe Yoon (duo-ul autohton format din Ionut Moraru si Victor Mihailescu) nu i-am mai auzit inainte, dar au reprezentat cea mai buna alegere pentru deschiderea concertului Apparat. In formula extinsa, Yoon au umplut scena, celor doi alaturandu-se si Yanka - voce, Robert Magheti (Sistem, Life on Mars) - tobe, percutie, Matei-Radu Teposu (Go To Berlin, Trouble Is)- chitara, Costi Grigore - bas, Victor Mihailescu - midi controller, Ionut Moraru - clarinet, keyboards, voce.

Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle

Muzica lor electronica, imbinata cu elemente acustice si punctata foarte frumos si de vocea Yankai, a fost foarte bine primita, cu multe aplauze din partea publicului. Daca n-am fi stiut, am fi zis ca era vorba de o trupa straina. Daca nu i-ati vazut pana acum, nu ratati urmatorul lor concert live. Merita!

Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle

Apoi, dupa o pauza, a urmat, ca o continuare fireasca, Apparat Live Band, cu muzica electronica melodica, tobe, percutii, violoncel si pian - un adevarat spectacol muzical, condus de Sascha Ring la chitara, intocmai ca un dirijor.

A fost un concert mai mult de atmosfera, fara prea multe piese dansabile si care, in general, te invita la visare, mai ales cand scena era scufundata in intuneric - doar din cand in cand toate reflectoarele se mai aprindeau pentru cateva secunde, ca o explozie.

S-au auzit Arcadia, Your House Is My World, Song of Los, dar si piese de la Moderat, cum ar fi Rusty Nails sau Les Grandes Marches.

Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle

Se poate spune ca Turbohallele aveau nevoie de acest "aparat" pentru a functiona asa cum trebuie, lasand in urma sa un concert memorabil, plin de emotie si orchestrat cu multa sensibilitate, exact ce trebuia pentru ca amintirea neplacuta de la lansarea Turbohalle sa fie data uitarii.

Apparat @ Turbohalle Apparat @ Turbohalle

Mai multe poze in Galerie
1 comentariu

Apparat a incantat Turbohallele
dreamferry
#1 -

apparat concert

daca v-ati fi uitat pe pagina de facebook a evenimentului ati fi stiut ca exista un program conform caruia apparat urma sa inceapa la ora 1:30, ceea ce s-a si intamplat.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje