Anathema - back home in Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Aveau dreptate baietii de la Anathema cand spuneau aseara ca s-au intors acasa. Asa simtea si publicul dupa atatea concerte Anathema in Romania (al saselea la care am fost noi - Sibiu, Cisnadioara, Sala Palatului, Preoteasa, Sonisphere - al optulea in Romania daca am numarat corect), unde fratii Cavanagh au devenit deja o prezenta familiara si asteptata. Dovada a fost publicul de aseara, pentru care fiecare concert este un eveniment si o intalnire cu niste prieteni.

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

Din pacate insa, organizatorii au estimat gresit numarul prietenilor Anathema din Romania. Atat de gresit au estimat, incat Silver Church era plin pana peste refuz iar afara o gramada consistenta de oameni tot spera sa reuseasca sa intre. In astfel de conditii, drumul pana la bar sau pana la baie era o adevarata foarte lunga aventura. Sa nu mai vorbim de faptul ca nu se putea respira, ca nici nu puteai misca o mana fara sa simti coastele celui din fata.

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

In aceste frumoase conditii, am asteptat mult pana sa inceapa concertul. Un public nervos, inghesuit, asista exasperat la probe de sunet ce ar fi putut fi facute inainte, la aranjamente pe scena si la tot felul de lucruri organiziatorice care nu-si aveau locul acolo atunci. De ce or fi mutat concertul de la Arene nu stim.

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

Dar asta nu afecteaza deloc ceea ce s-a intamplat pe scena si nici nu e vina baietilor de la Anathema care au facut 18 ore pe drum care sa ajunga aici si care au fost intr-o forma de zile mari, bine dispusi, fericiti ca se aflau aici, transmitand perfect o stare. Starea Anathema.

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

Desi concertul face parte din turneul de promovare al noului album Anathema - We are here because we are here - am avut parte de multe dintre melodiile vechi si atat de dragi. Cat despre noul album, nici acesta nu ne este strain, tinand cont ca nu e prima para cand auzim piese precum Angels walk among us sau Thin air.

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

Anathema au cantat mai bine de doua ore, trecandu-ne prin atatea emotii - visatoare, violente, nostalgice, triste. Au fost in formula completa, ba chiar in final a mai aparut cineva pe scena (nu i-am retinut numele) care ii insoteste in turneu si care a cantat o piesa, dupa ce a glumit Vincent un pic pe tema asta.

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

De data aceasta, Lee a venit pe scena la multe melodii, incantandu-ne cu vocea ei profunda. Si Jamie a fost mai activ ca de obicei, venind pe scena in fata si interactionand neasteptat de mult cu publicul. Ne-a placut asta, inseamna ca s-a imprietenit si el cu noi. :)

Anathema @ Silver Church 2010 Anathema @ Silver Church 2010

Publicul a fost excelent, s-a reactionat la fiecare nota, a cantat impreuna cu trupa (cel putin la One Last Goodbye a cantat aproape doar publicul), s-a bucurat, a sarit si a trait cu adevarat concertul. Un public exact asa cum il merita o trupa ca Anathema. Ei au fost, ca de obicei, calzi si apropiati, facandu-ne sa asteptam cu nerabdare urmatorul concert.

Setlist (aproximativ)

1. Thin Air
2. Summernight Horizon
3. Dreaming Light
4. Everything
5. Closer
6. Angels walk among us
7. Deep
8. Pitiless
9. Forgotten Hopes
10. A Natural Disaster
12. Empty
13. Lost Control
14. Judgement
15. Flying
16. Are you there (Danny solo)
17. Parisienne Moonlight
18. Angelica
19. Sleepless
20 One last goodbye
21. Fragile Dreams

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Muzica


Muzicale

Ce gen de muzica asculti?
|Rezultate|Alte sondaje